Influencer, vlogger en hoofdredacteur LINDA.meiden Yara Michels deelt hoe jij een merk van jezelf maakt

Yara Michels doet het allemaal: hoofdredacteur van LINDA.meiden, influencer, televisie presentatrice, YouTuber en nu ook een tweede eigen schoenencollectie met Fred de la Bretoniere. Hoe ze dat doet en hoe jij dat ook kan doen? Wij spraken een super trotse Yara op de lancering van de collectie over het bouwen van een merk, authentiek blijven en haar ultieme social media en business tip. 

Gefeliciteerd met de nieuwe collectie! Hoe voel jij je vandaag?

Yara: “Hyperactief! Nu komt alles voor het eerst samen voor mij. We zijn anderhalf jaar geleden begonnen met de samenwerking met Fred de la Bretoniere. We wisten dat we nog een collectie wilde doen, want we waren heel blij met de eerste collectie, en dan ga je schetsen en komen er samples, maar het is dan nog niet compleet. Tot vandaag! Ik voel me heel gelukkig en ik vind het ook best spannend. Wat vinden mensen ervan? Gaat de collectie het goed doen? Vinden mensen het net zo leuk als ik? Het is toch een best concreet iets, omdat het een product is. Normaal gooi ik iets op het internet en dan weet ik niet hoe mensen dat ervaren, want ik ben er niet bij, maar nu komen ze echt in de winkel en geven ze hun mening. Dat is natuurlijk heel anders.”

Jij hebt van jezelf een merk gemaakt. Hoe doe je dat? Wat is jouw tip?

Yara: “Je moet een uniek verhaal hebben. Iets waar mensen zich mee kunnen verbinden. Zeker als je een mensenmerk bent, is het menselijke aspect heel belangrijk. Het kan niet nep zijn. Je moet iets doen wat andere mensen nog niet doen, en het ook beter en sneller doen dan andere mensen dat doen. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Ik zie zoveel meiden die kijken naar andere Instagrammers en denken: ik wil dat ook. En die gaan dat dan nadoen. Terwijl ik denk er is zoveel wat je nog kan doen. Kies je eigen niche. Bedenk iets waar je zelf heel veel passie voor hebt, meer over weet dan anderen en ga daar iets mee doen. Doe iets met wat jou uniek maakt.”

Jij doet heel veel verschillende dingen. Hoe blijf je dan authentiek?

Yara: “Het is wel soms moeilijk om aan alles de aandacht te geven die het verdient, omdat dat tijd kost en tijd heb je gewoon niet altijd genoeg. Je kan soms dus iets met minder hart en ziel doen dan je wil, maar ik kies heel gevoelsmatig mijn projecten uit. Als ik denk: yes, dit is het, dit kan ik, dit wil ik. Dan ga ik het doen. Als ik heel erg twijfel, dan doe ik het niet. Je gevoel zegt je best wel veel. Ik denk dat je niet te veel naar anderen en te veel naar geld moet kijken, want dan verlies je al snel jezelf uit het oog.”

Wat is jouw number 1 social media tip?

Yara: “Wederom die niche: vinden wat jou interessant en anders maakt. En consistentie is heel belangrijk. Dat mensen weten wat ze wanneer van je kunnen verwachten en waarom jij dat brengt. Dat je niet opeens een maand verdwijnt, omdat je andere dingen te doen hebt. Een praktische tip hiervoor is werken met een contentkalender. Dan vul je voor een maand in wat allemaal interessante momenten zijn voor je doelgroep en plan je helemaal vooruit. Dan kan je ook op tijd produceren en gaat alles lekker gestroomlijnd. Nou ja, in de ideale wereld natuurlijk.”

In het kader van sharing is caring: heb je nog een business tip voor onze lezers die hun goal nastreven?

Yara: “Heb een open blik. Let goed op wat andere mensen doen die jij inspirerend vindt en die succesvol zijn. Hoe komt dat? Wat kan je van ze leren? Kan je een weekje met ze meelopen? Er is zoveel kennis die jou verder kan helpen en die is ook echt wel allemaal binnen je bereik. Mensen verwachten soms dat ze een bepaalde studie moeten doen of zitten gewoon te wachten en zo werkt het natuurlijk niet. Je kan zelf heel veel doen om jezelf zo slim en zo geïnspireerd mogelijk te maken en dan zijn er best wel wat kansen.”
 

Fred de la Bretoniere by Yara

De nieuwe collectie van Fred de la Bretoniere en Yara Michels ligt nu in de winkels. Luipaardprint, denim, plateauzolen, pompons: funky en uitgesproken en dé manier om jouw outfit dit voorjaar en deze zomer een knipoog te geven. Al met al een erg gevaarlijke collectie, vonden wij, want je wil ze meteen allemaal.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand