Word member Sluit je aan bij de club

Met je onderneming succesvol op YouTube? Voorkom deze 4 veelgemaakte fouten met deze tips van Britt van Smeerdijk

Zit jij ook al op YouTube? Steeds meer bedrijven zijn er te vinden. En met vaak geen ervaring kan dat hier en daar nog wel iets beter. Wij vroegen Britt van Smeerdijk, founder van Booming Productions en onlangs uitgeroepen tot Freelancer of the Year 2018, wat de meestgemaakte fouten van ondernemers op YouTube zijn. Wil jij met je onderneming het meeste uit YouTube halen? Zorg dan dat je de volgende 4 fouten niet maakt.  

1. Te veel video’s in één keer op YouTube zetten

Britt: ‘Wat ik heel erg vaak zie bij bedrijven op YouTube, is dat ze in een korte tijd ontzettend veel video’s online zetten. Soms wel een aantal achter elkaar. Dit moet je niet doen. Mensen die abonnee van je zijn, kunnen namelijk op deze manier in korte tijd veel meldingen krijgen dat er een nieuwe video is geplaatst en dat is erg irritant. Daarnaast moet je YouTube echt gaan zien zoals een Facebook en een Instagram. Daar zet je toch ook niet in één keer al je posts voor de hele week online? Spaar je content op en houd er op z’n minst 24 uur tussen.’

2. Geen aandacht besteden aan titels

Britt: ‘Nog veel te vaak zie ik titels als ‘Televisie commercial 1’ ‘TVC’ ‘Definitieve versie’. Vind je dit aantrekkelijk en word jij als kijker op deze manier verleid om op de titel te klikken? Waarschijnlijk niet. Daarom is het belangrijk dat bedrijven veel meer aandacht besteden aan het maken van titels en ze dus op een zo’n aantrekkelijk mogelijke manier insteken. Bedenk wat the-reason-to-click is en verwerk dit in je titel. Grote kans dat je video’s dan veel vaker bekeken worden, omdat er simpelweg meer mensen opklikken.’

3. De omschrijving niet invullen

Britt: ‘YouTube kan je video’s niet lezen en heeft dus zoveel mogelijk informatie nodig over jouw video. Informatie geef je onder andere door je titel, je tags en je omschrijving. Het is dus zonde om maar heel weinig tekst in je omschrijving te hebben, want hiermee verklein je de kans dat je video gevonden wordt. De eerste 3 zinnen in je omschrijving moeten het meest aantrekkelijk zijn. Dit is namelijk het stukje tekst wat de kijker kan lezen zonder de hele omschrijving uit te klappen (en dit gedeelte ziet de kijker ook op Google, dus dit moet de kijker verleiden om op de video te klikken). De rest van de tekst kan achtergrondinformatie over het desbetreffende onderwerp zijn en over het bedrijf in het algemeen. Probeer de omschrijving altijd rond de 400 woorden te houden.’

4. Een slechte thumbnail

Britt: ‘Naast de titel zal ook de thumbnail – de afbeelding die de kijker kan aanklikken – zo aantrekkelijk mogelijk moeten zijn. Dit kan de kijker namelijk overhalen om op jouw video te klikken. Bedrijven kiezen nog te vaak saaie thumbnails en daardoor verliezen ze veel kijkers. Het is beter om het meest spannende of aantrekkelijkste beeld uit de video te kiezen. Daarnaast zou een bedrijf ook nog zelf een thumbnail kunnen uploaden met eigen vormgeving eroverheen, waardoor je als bedrijf ook weer herkenbaarheid creëert.’

Meer tips van Britt? Lees haar eerdere artikelen voor The Goaldiggers Club hier en hier of ga naar haar YouTube-kanaal voor meer ondernemerstips. 

 

Meer exclusieve tips van experts? Word member!

Wil jij ook samen met andere ambitieuze goaldiggers flinke stappen maken in jouw carrière? The Goaldiggers Club opent haar deuren en helpt jou naar the next level met The Goaldiggers Club Membership. Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers, worksheets om met je doelen aan de slag te gaan, netwerkborrels, 30% korting op The Goaldiggers Club Session en nog veel meer. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep en is er maandelijks een Q&A met Eve waar zij antwoorden geeft op al jouw ondernemersvragen. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar doe je dat samen met The Goaldiggers Club. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic