Word member Sluit je aan bij de club

Meet the Team: Romance Egas

Om The Goaldiggers Club website en The Goaldiggers Club Session draaiende te houden, zijn een heleboel goaldiggers nodig. Wij stellen ze je graag de komende weken aan je voor. Vandaag onze grafisch vormgever: Romance Egas.

De huisstijl van The Goaldiggers Club? Allemaal te danken aan Romance, onze grafisch vormgever. Ze heeft ons geholpen bij het uitbreiden van onze huisstijl en ze bewaakt deze huisstijl in al onze media-uitingen. Romance is freelance grafisch vormgever en samen met Kae Sutherland eigenaar van A-Sociaal Media, een social media bureau dat helpt met het opbouwen, beheren en promoten van socialmediakanalen.

Grootste business tip

Romance: ‘Niet te veel nadenken en gewoon beginnen. Overthinking kills success. Vaak vragen mensen wat voor studie ik heb gedaan om te doen wat ik nu doe. Maar eigenlijk ben ik gewoon begonnen en niet heel doelgericht voor iets gegaan. Ik koos een richting waar ik meer over wilde leren en gaandeweg kwam ik steeds dichter bij hetgeen wat ik leuk vond. Ik heb mijn eigen onderneming en dat biedt onwijs veel vrijheid. Maar veel mensen vinden het hebben van een eigen onderneming ook eng. Ik zeg: gewoon doen. Door alleen maar beren op de weg te zien en de stap niet durven nemen, kom je er niet. Soms denk ik ook: dat kan niet. Maar door het juist te proberen, ook al maak je fouten, leer je het wel. Of je leert het niet. Maar is dat erg? Wees niet te hard voor jezelf.’

Business no-no

Romance: ‘Je tegen laten houden, omdat je bang bent om te falen. Zoals ik eerder al aangaf leer je juist door fouten te maken. Je moet jezelf blijven uitdagen. Werken onder wat je eigenlijk waard bent, vind ik ook een business no-no. In het begin wilde ik mijn portfolio uitbreiden en heb ik veel werk gratis of voor weinig gedaan. Hier ben ik op een gegeven moment te lang mee doorgegaan. Mensen zullen het altijd proberen. Je zal in het begin moeten investeren in jezelf, maar weet wat je waard bent en durf dit ook gewoon te vragen. Je betaalt nou eenmaal voor kwaliteit.’

Leermoment op de werkvloer

Romance: ‘Toen ik net begon met ontwerpen dacht ik dat ik alles moest kunnen. Ik kreeg geregeld verzoeken van familie en vrienden of ik ‘even een kaartje kon ontwerpen’. Doordat ik alles voor iedereen maakte ontstond er geen eigen stijl. Zo maakte ik dus ook werk waar ik niet achter stond. Of werk voor een doelgroep waar ik niks mee had. Soms moet je je eigen smaak opzij zetten om te kijken wat werkt voor de doelgroep. Maar je moet ook een eigen stijl ontwikkelen om zo de opdrachten te ontvangen waar jij happy van wordt.’

Productiviteitstip

Romance: ‘Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Ik ben het meest productief in de ochtend. Ik sta extra vroeg op om een moment voor mezelf te nemen. Aangekomen op kantoor maak ik een to-do list. Ik begin met de opdrachten waar ik het meest tegenop zie. In de ochtend kan ik die nog goed aan. Rond een uur of 15:00 ga ik regelmatig even een blokje om. Frisse lucht doet me vaak goed. Na mijn werkdag maak ik meestal nog een to-do list voor de volgende dag. Op die manier kan ik met een leeg hoofd mijn avond in.’

Powermantra

Romance: ‘If you change nothing, nothing will change. Soms moet je uit je comfort zone stappen. En hoe eng dat ook is, het zijn wel de momenten dat je het meest trots op jezelf bent en waarbij je het meest leert. Vaak zijn er ook momenten waarbij je misschien niet gelukkig bent in een situatie, maar je kan een situatie altijd veranderen. Soms kost dit wat moeite, maar het is het dubbel en dwars waard.’

App

Romance: ‘Planoly. Voor mijn bedrijf A-Sociaal Media beheer ik een aantal Instagram accounts. Met deze app kan ik een planning maken, de foto’s inplannen en posten, zien hoe de feed eruitziet en zelfs stories inplannen. Met de app VSCO bewerk ik mijn foto’s. Voor inspiratie gebruik ik Dribbble. Daar staan altijd mooie projecten op van verschillende vormgevers. En tot slot Fabulous. Deze app is heel fijn voor het aanleren van nieuwe, kleine, gezonde gewoontes. Bijvoorbeeld iedere ochtend een glas water drinken.

Inspirerende vrouw

Romance: ‘Mijn vriendinnen. Zij zijn erg gedreven, ambitieus en durven altijd eerlijk te zijn naar elkaar. Zij zullen mij ook eerlijk zeggen wanneer ik misschien niet goed heb gehandeld. Natuurlijk altijd op een opbouwende manier. Wij leren elkaar om op verschillende manieren naar een situatie te kijken en niet in je eigen kaders te blijven denken. Dat vind ik erg waardevol. Mijn vriendinnengroep is ook heel divers. Dat zorgt ervoor dat ik altijd wel bij iemand terecht kan. We inspireren elkaar.’

Boek voor goaldiggers

Romance: ‘The Mastery of Love. Dit boek leert je hoe geluk van binnenuit komt. Dat jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en niemand anders. Dan pas zal je liefde vinden. En niet andersom. In een relatie ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen helft in de relatie en het onderhouden hiervan. En de ander is verantwoordelijk voor zijn of haar helft. De basis van een relatie is diegene volledig respecteren en accepteren. De ander niet kunnen of willen veranderen. Want liefde is vriendelijk. Mijn conclusie is dat ik mij moet richten op de relatie met mijzelf. De relaties met anderen is slechts een reflectie van de relatie met mijzelf.’

Gekke gewoonte(s)

Romance: ‘Iedere middag loop ik een blokje om, maar de reden dat ik dit doe is om een colaatje te halen.’

Kan niet werken zonder…

Romance: ‘Koffie…’

Succes is…

Romance: ‘Gelukkig zijn en voldoening halen uit hetgeen wat je doet.’

Let’s Talk

Wat zou jij graag willen lezen op The Goaldiggers Club? Laat het ons weten en deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic