Word member Sluit je aan bij de club

Kim de Jong van House of Tax deelt hoe jij je administratie in drie stappen op orde kan krijgen

Stel jij je administratie ook altijd uit? Boekhouding en belasting voelt voor veel ondernemers als een saai ‘moetje’. Iets dat je verplicht bent om te doen voor anderen, maar zelf niet zo snel het nut van ziet. Daarnaast is het ook echt niet leuk, omdat je van de helft niet heel veel begrijpt. Dat moet en kan anders. Kim de Jong van House of Tax komt to the rescue en deelt haar 3 stappen naar een administratie on fleek en heel wat minder hoofdpijn. 

Kim de Jong

Kim de Jong is founder van House of Tax. Met House of Tax helpt Kim je om online zelf je administratie bij te houden en te begrijpen hoe je dat het best kunt aanpakken. Geen kopzorgen meer! Meer zien van Kim? Volg haar op Facebook en Instagram.

1. Stel jezelf de vraag: wat wil je precies met je boekhouding?

Kim: “Vraag jezelf af wat je precies wil met je boekhouding en schrijf eerst jouw ideale situatie uit. Wat zou het perfecte proces zijn voor jouw onderneming? Wat wil je het liefst automatisch laten verlopen? Hoe ziet de communicatie eruit (wat ontvangen bijvoorbeeld je klanten)? Maar ook, welke data wil jij uit jouw boekhouding halen? Jouw boekhouding bevat een schat van data die je kan gebruiken om te peilen hoe je ervoor staat, te groeien en actie te ondernemen. Door te begrijpen wat je boekhouding voor JOU moet doen, in plaats van de laatste software en tips erop los te laten in de hoop dat alles dan vanzelf goed komt, krijgt jouw boekhouding ook de juiste plaats binnen je onderneming. Ik ben gek op cijfers en regels, maar het opmaken van mijn boekhouding is zeker niet iets waar ik heel veel tijd aan besteed. Het is een proces dat in de fundering van mijn bedrijf staat, het staat aan de basis en zou zo automatisch mogelijk moeten verlopen.”

2. Kies een programma en software aan de hand van jouw zelf geformuleerde wensen

Kim: “Vanuit jouw zelf geformuleerde wensen kun je gaan kijken welke programma’s en software bij jouw ideale situatie passen. Trap dus niet in de nieuwste hype, maar kijk echt wat bij jouw wensen past. En investeer ook. Het kan soms zoveel meer waard zijn om voor een duurder programma te gaan als het je veel handmatig werk uit handen gaat nemen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een webshop met Woocommerce? Dan kun je via een betaalde plugin ervoor zorgen dat al je facturen al direct in het boekhoudpakket van MoneyBird worden opgemaakt. Het kost je eenmalig iets extra’s, maar aangezien het jouw hele verkoopproces kan automatiseren, is het die paar tientjes meer dan waard.”

3. Bewaar je boekhouding minimaal zeven kalenderjaren

Kim: “Wist je dat je jouw gehele zakelijke administratie wettelijk verplicht zeven kalenderjaren (voor de Belastingdienst) moet bewaren? Maak het jezelf makkelijk door je facturen een keer per maand te exporteren naar een cloud zoals Google Drive of Dropbox. Sla ook de kopieën van je bonnetjes, bankafschriften en belastingaangiften hierin op, dan ben je al een heel eind. En een laatste tip: geef je boekhouder en belastingadviseur toegang tot deze mappen zodat ze jou niet hoeven te contacteren met vragen over facturen, betalingen of aangiften. Dat scheelt jullie beide tijd.”

Wil jij jouw administratie aanpakken?

Heb je geen flauw idee waar je moet beginnen of vind je het fijn om een stappenplan te hebben? Volg dan nu #gratis het 7 daagse bootcamp Je Admin On Fleek van House of Tax om ervoor te zorgen dat jouw adminstratie een stevige basis heeft en binnen een paar minuten per maand gedaan is.

Let’s talk!

Deel in de comments hieronder met hoe jij jouw administratie on fleek houdt.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic