Word member Sluit je aan bij de club

4 biografische documentaires die je een inspiratieboost geven

Na een lange dag werken is het tijd om languit op te bank te liggen met Netflix (en misschien wel een goed glas wijn). Maar in plaats van dat je Game of Thrones aanzet of nog een keer besluit om Friends te bingewatchen, kan je ook kiezen voor een goede documentaire. Het fijne aan biografische documentaires is dat het hele leven van de hoofdpersoon wordt blootgesteld aan de camera: van fuck-ups tot successen. Dit geeft jou weer een boost aan inspiratie en energie om de volgende dag aan de slag te gaan. Wij verzamelden een lijstje aan documentaires die je gezien moet hebben voor een gegarandeerde inspiratieboost.

Bron: Paper & Stitch

1. Seeing Allred

Gloria Allred heeft haar leven en carrière in het teken gezet van één ding: de rechten van vrouwen. Sommigen zien haar als een bitse feministe, maar voor anderen is zij de meest onverschrokken vrouwenrechtenadvocaat van Amerika. Gloria stond op tegen het partnergeweld in de O.J. Simpson zaak en gaat de strijd aan tegen seksuele intimidatie met de #MeToo beweging. Haar verschijning is intimiderend en tegelijkertijd inspirerend. Na het zien van de documentaire zul je het gevoel hebben dat je, net als Gloria, de hele wereld aankan.

2. Joan Didion: The Center Will Not Hold

Joan Didion is een Amerikaanse auteur en journalist. Zo schreef zij het boek The Year of Magical Thinking over de dood van haar man John Gregory Dunne. Naast zijn dood, overleed ook Joan haar dochter na de gevolgen van een longontsteking. In deze documentaire, die gemaakt werd door de neef van Joan, zie je een strijdlustige, maar ook vertederde vrouw die steun vindt in het uitoefenen van haar grootste passie: schrijven. De tegenslagen die zij heeft doorstaan en de manier hoe zij hiermee omgaat, zullen je een flinke oppepper geven wanneer het je niet meezit.

3. Maria Sharapova: The Point

In deze documentaire, die opgenomen werd in vijftien maanden, kun je zien hoe de professionele tennisspeler Maria Sharapova haar carrière probeert terug te winnen na haar schorsing vanwege een gefaalde dopingtest. Het is een typische ‘leer van andermans fouten’-documentaire met selfiebeelden van de topsporter en vooral veel openheid. Of het een marketingtruc is? Dat is het zeker, maar ondanks dat (of juíst doordat) kan je zien hoe erg een atleet door het stof moet gaan om een tweede kans te krijgen nadat ze een flinke misstap heeft gemaakt.

4. Steve Jobs: The Man in the Machine

Documentaires over Steve Jobs; Netflix staar er vol mee. Maar wanneer je een realistische kijk wilt in het leven en de carrière van de Apple-genie, dan moet je The Man in the Machine kijken. In deze documentaire zie je hoe Steve Jobs een veeleisende werkomgeving creëerde en Apple tot een soort kult maakte. Je zult vooral ook zien dat hij hier niet altijd vrienden mee maakte. Van beschuldigd worden van diefstal tot het ontkennen van zijn vaderschap; van de manier waarop Steve Jobs zijn leven leidde, kan je veel leren.

Alle genoemde documentaires zijn te zien op Netflix.

Let’s Talk

Welke documentaires hebben jou veel inspiratie gegeven? Deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

BewarenBewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic