Word member Sluit je aan bij de club

Meet The Goaldiggers Club Team: Marloes Berghege

Om The Goaldiggers Club website en The Goaldiggers Club Session draaiende te houden, zijn een heleboel goaldiggers nodig. Wij stellen ze je graag de komende weken aan je voor. Vandaag één van onze editors: Marloes Berghege.

Marloes is één van de vaste editors voor The Goaldiggers Club en schrijft wekelijks verschillende artikelen. Van interviews tot persoonlijke tips naar aanleiding van haar carrièreswitch. Een klein jaar geleden heeft Marloes een carrièreswitch gemaakt van producent en zakelijk leider in de theaterwereld naar freelance schrijver. Naast haar werkzaamheden voor The Goaldiggers Club schrijft Marloes onder andere voor &C, Girls Love 2 Run en de Vengaboys (ja, de band. Geen grap).

Grootste business tip

Marloes: “Maak je eigen regels en geloof in jezelf. Ik ben iemand die altijd behoorlijk volgens de regels speelde. Ik ging absoluut op mijn doelen af, maar wel heel netjes via de trap, tree voor tree. Uiteindelijk stond ik bovenaan die trap en wilde ik wat anders. Dat was voor een type als ik heel lastig, want hoe nu verder? Ik wist echt wel wat ik wilde, maar ik heb me toen een tijdje laten tegenhouden door dingen als ‘ik heb niet de juiste diploma’ of ‘ik heb te weinig ervaring’. Ik zag alleen maar beperkingen. Toen ik dat losliet en ging geloven in mijn kwaliteiten waren er hartstikke veel mogelijkheden en hoefde ik die trap helemaal niet meer tree voor tree op te gaan, maar bleek er gewoon een lift te zijn. Wie zegt hoe je iets moet doen of hoeveel ervaring je moet hebben om het te gaan doen? Als je zo denkt, begin je nooit en gebeurt er vooral nooit iets.”

Business no-no

Marloes: “Niet betrouwbaar zijn. Als je een deadline niet dreigt te halen of er komt wat tussen, wat uiteraard altijd kan, laat het dan in ieder geval weten en kom dan samen tot een nieuwe deadline. Niets laten weten is in mijn ogen echt een no-no, want als mensen niet van je op aan kunnen, waarom zouden ze je dan nog een keer bellen?”

Leermoment op de werkvloek

Marloes: “Ik heb de neiging om overal ja tegen te zeggen en dat heeft er meer dan eens voor gezorgd dat ik in een lastige situatie kwam in de zin van veel te veel werk of dat ik te veel werk deed voor iemand en daar te weinig voor mijzelf en mijn onderneming uithaalde. Nee zeggen is niet moeilijk doen, maar juist iets heel sterks en dat mag ik best wel wat vaker inzetten.”

Productiviteitstip

Marloes: “Ik kick echt op to-do lijstjes. Ik zou er ‘ontbijt eten’ nog wel opzetten, omdat ik het zo leuk vind om iets af te strepen. Een lijstje helpt mij om prioriteiten te stellen en focus in de dag aan te brengen en het geeft natuurlijk voldoening om een lijstje af te werken. Momenteel gebruik ik Wunderlist voor mijn lijstjes. Die ping bij het afkruisen, heerlijk. Daarnaast vind ik fijn om te werken in het moment en niet te veel te hangen in ik moet dit nu doen of ik werk van zo tot zo laat. Dat werkt voor mij niet. Als ik er even doorheen zit en er komt weinig meer uit, dan blijf ik niet zitten, maar ga ik wat anders doen. Bijvoorbeeld een rondje hardlopen of de was of de boodschappen doen. Dan ben ik toch productief op een ander vlak en 9 van de 10 keer heb ik dan later weer een productief moment voor werk. Wat op dat soort momenten ook kan helpen is ergens anders gaan werken. Ik werk veel thuis en als ik vastzit dan pak ik vaak mijn spullen, maak ik een wandeling en ga ik met een frisse blik verder met werken in een koffietentje.”

Powermantra

Marloes: “Opportunities don’t happen, you create them. Ik geloof heel erg in de maakbaarheid van het leven. Je hebt zelf een groot aandeel in de kansen die op je pad komen. Als je thuis op de bank gaat zitten met al je kwaliteiten, dan gebeurt er sowieso niets. Blijf in beweging en dan zal je zien dat dat leven, die carrière, die je ambieert helemaal niet zo out of reach is als je dacht. En ja, daar hoort 9 van de 10 keer een nee bij en je zal je verwachtingen meer dan eens moeten bijstellen. De deuren gaan echt niet in 1 keer open, maar als je blijft proberen, dan gebeurt dat op een dag wel. Daar geloof ik echt in.”

App

Marloes: “Een echte favoriet heb ik niet. Instagram en Pinterest gebruik ik heel veel. Vooral voor inspiratie. En natuurlijk Wunderlist voor mijn lijstjes fetisj en ik vind Scanner Pro heel fijn om snel met mijn mobiel bonnetjes in te scannen en door te sturen naar Gripp, het boekhoudprogramma wat ik gebruik.”

Inspirerende vrouw

Marloes: “Heb je even? Er zijn zo ontzettend veel inspirerende vrouwen. Ik vind mijn vriendinnen bijvoorbeeld ontzettend inspirerend. We kennen elkaar al sinds onze studententijd of middelbare schooltijd en we zijn allemaal een compleet andere weg ingegaan. Ik vind het erg inspirerend om te zien hoe zij dingen aanpakken en omgaan met het leven en al de uitdagingen die daarbij horen. Daarnaast heb ik ook veel respect voor alle mama’s om me heen. Een carrière, kinderen, het is niet makkelijk. Ik vind het erg inspirerend om te zien hoe ze dat allemaal doen met al die verschillende petten op. Tot slot is Yara Michels wel echt een inspiratie. Zij is echt een creatieve duizendpoot en doet allerlei verschillende dingen met veel plezier en succes. Dat is iets wat ik ook ooit hoop te bereiken op mijn manier.”

Boek voor goaldiggers

Marloes: “You are a badass van Jen Sincero. Soms heb je even een reminder nodig dat je moet stoppen met twijfelen en gewoon moet gaan doen. Je kan dit, echt waar!”

Gekke gewoonte(s)

Marloes: “Ik ben echt dol op in bad gaan en ik kan er makkelijk een paar uur inliggen met verdampingsgevaar tot gevolg. Ik word er mega rustig van en ik kan dus ook heel fijn werken in bad. Ik heb altijd goede ideeën in bad. Ik denk dat ik bijna mijn hele eindexamen VWO in bad heb geleerd, haha! Een andere gekke gewoonte is dat ik vaak de televisie aan heb staan tijdens het werken. Ik vind het fijn om iets te horen op de achtergrond, dus ik volg het niet echt. Soms kom ik dan uren later uit mijn focus en blijk ik al een flinke tijd naar toekomst tv te kijken, haha. ”

Kan niet werken zonder…

Marloes: “Mijn laptop. Dat ding is mijn leven. Ooit is hij gejat en toen kwam ik er pas achter hoe erg dat is en dat mijn hele werkende leven daarop staat. Backups maken is dus ook vrij essentieel…”

Succes is…

Marloes: “Doen wat je leuk vindt en ook tevreden zijn met waar je staat en met trots naar jezelf kunnen kijken. Ik kan erg hard voor mezelf zijn en dat kan soms successen vertroebelen. Om dus ook succes te ervaren, mag ik best wat meer leren trots op mezelf te zijn en tevreden te zijn met wat ik op dat moment al bereikt heb. Succes hebben is wat mij betreft ook een stukje mindset.”

Let’s Talk

Wat zou jij graag willen lezen op The Goaldiggers Club? Laat het ons weten en deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic