Manon van Essen, founder Magioni, deelt de eerste stap naar een merk dat groter is dan jezelf

Wil jij van jouw onderneming ook een sterk merk maken? Manon van Essen bouwde een klein idee, wat ontstond in de kroeg, uit naar een ijzersterk merk met producten waar er dagelijks 12000 van over de toonbank gaan. Tijdens The Goaldiggers Club Session op zondag 10 juni in W Amsterdam deelt Manon al haar tips en tricks voor hoe jij ook een merk kunt bouwen dat groter is dan jezelf. Manon deelt haar eerste stap richting het bouwen van het merk Magioni en een exclusieve tip voor iedereen die nog hard aan het bouwen is. Zorg dat je de sessie van Manon bij the Goaldiggers Club Session op zondag 10 juni niet mist en scoor onderaan het artikel meteen een kaartje! 
 

Manon van Essen is founder van Magioni. Filosoferend met vriendinnen in de kroeg over de ideale wereld waarin pizza net zo voedzaam is als een salade, kwam Manon op het idee voor een gezonde pizza, Magioni. Een pizzamerk voor iedereen die net als Manon zorgeloos wil genieten van het leven. Na heel wat mislukte groentepizza’s ontdekte Manon het ultieme recept. Inmiddels verkoopt Magioni 12000 producten – van snacks en bodems tot compleet belegde pizza’s – per dag en is Magioni verkrijgbaar in 6 landen.

Het idee voor Magioni is ontstaan in de kroeg. Toen je er ook echt iets mee wilde gaan doen, had je toen een goal voor ogen of ben je gewoon begonnen?

Manon: “Ik had zeker een goal. Het zit in mijn aard om groot te denken. Ik denk altijd in het hoogst haalbare. Dus ik dacht meteen als ik dit ga doen, dan ga ik dit verkopen aan Albert Heijn, in Nederland het hoogst haalbare. Dat dacht ik meteen.”

En hoe heb je het vervolgens aangepakt?

Manon: “Stap voor stap. Ik begon in mijn eigen keuken met het recept maken. Ik ben absoluut geen keukenprinses en ik heb heel wat mislukte pizza’s gemaakt, voordat ik het juiste recept te pakken had. Vervolgens ben ik her en der wat gaan testen en uiteindelijk ben ik zelfs bij een pizzeria gaan werken om te kijken of het ook echt verkocht zou worden. Toen was het tijd om er eentje te laten maken voor de verkoop. Ik ben naar een producent gegaan en hij heeft een kant en klaar sample gemaakt die goed genoeg was om te laten testen. Met dat sample ben ik naar de Albert Heijn gegaan, mijn ultieme doel. Ik kreeg de mogelijkheid om Magioni in 30 Albert Heijns te verkopen en te laten zien dat het ook het gat in de markt was wat ik dacht dat het was. Nu liggen we in bijna alle Albert Heijns en verkopen we 12000 pizza’s per dag.”

Veel mensen vinden het super spannend om die eerste stap van een idee naar een bedrijf ook écht te maken. Welke tip zou je hen geven?

Manon: “Je moet punt 1 bepalen of dit echt is wat je wil. En is dit ook hoe je het wil doen? Ik hoor heel vaak mensen zeggen ik durf het niet of ik heb het nog niet helemaal helder, maar je krijgt natuurlijk super veel tegenslagen. Daar kan je niet omheen. Ik zie het als een bergtocht. Je moet van beneden naar die top gaan lopen en er gaan heel veel dingen onderweg komen waardoor je wil gaan opgeven. Je moet dus heel erg zeker zijn van je tocht voordat je wil beginnen. Wat ook belangrijk is, is vasthouden aan jezelf en niet anderen laten vertellen wat jij wel of niet moet doen. Je moet star zijn en stug doorlopen. Iedereen zei tegen mij: “Ben je gek? Hoe kan je nou zonder kennis een supermarkt binnenkomen en een pizzamerk opzetten? Dat kan toch helemaal niet!” Maar ik ben het toch gaan doen en het is gelukt.”
 

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Is een sterk merk jouw goal en wil jij alle praktische tips en tricks van Manon horen? Wil jij ook inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee jij je learnings kunt delen? Op 10 juni is het tijd voor de vierde editie van The Goaldiggers Club Session. Tijdens The Goaldiggers Club Session verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?
Meer weten? Lees hier alles over The Goaldiggers Club Session.
Zorg dat je erbij bent op zondag 10 juni in W Amsterdam en scoor hieronder je kaartje!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand