3 bekende vloggers reageren op de stelling 'vloggen is makkelijk geld verdienen'

Het lijkt allemaal zo makkelijk: je filmt je leven en het geld stroomt binnen. Wie wil dat nou niet? Iedere maand legt The Goaldiggers Club een stelling voor aan een aantal ondernemers. Deze keer legden wij 3 bekende vloggers de volgende stelling voor: vloggen makkelijk geld verdienen? 

Illustratie: Studio Roo

“Om jouw kijker geboeid en vast te houden, komt heel hard werken kijken.”

Nienke Plas: “HA! Als het makkelijk zou zijn, dan deed iedereen het wel. En ja, er zijn er een hoop, maar niet bij iedereen is het lucratief. Ik merk dat mensen soms denken dat het wel “ff” te doen is. Soms zelfs mensen die zelf in de media werken. Om jouw kijker geboeid en vast te houden, komt heel hard werken kijken. Niet iedereen is snel met een laptop en dan is editen een heuse hartoperatie voor de eerste paar video’s. Je hebt iedere week meerdere deadlines en wanneer je geen zin hebt dan gaat dit ten koste van je views en groei dus je bent altijd aan het werk als het ware. Dus is het makkelijk geld verdienen: nee. Maar is het geweldig dat je zelf de regisseur bent van je eigen platvorm en zelf bepaald wat je kijker ziet, oh hell yeah!”
 

“Vloggen is geen rocket science, maar mensen entertainen, vasthouden en daar een bedrijf van maken wel.”

Yara Michels: “Nee, want dan zou iedereen het wel doen. Als vloggen zo makkelijk was en het geld echt voor je deur ligt op te stapelen, waarom begint iedereen dan niet nu met een vlog? Een vlog is natuurlijk gewoon entertainment en voordat je daar goed in bent moet je echt iets speciaals doen. Los daarvan: Is vloggen makkelijk? Ja, maar dat is iets anders. Vloggen als business, een publiek opbouwen, mensen vasthouden met je bereik en daar echt geld mee verdienen, dat is niet makkelijk. Maar iedereen kan natuurlijk een vlogcamera aanzetten. Vloggen is geen rocket science, maar mensen entertainen, vasthouden en daar een bedrijf van maken wel. Net zoals een reality programma op televisie of bijvoorbeeld de Grazia.
 

“We redden absoluut geen levens, maar ik kan wel oprecht zeggen dat ik meer uren per dag werk dan dat ik deed toen ik nog voor een baas werkte.”

Rachel van Sas, De Huismuts: “Fysiek en aan de ‘voorkant’ is het zeker makkelijk geld verdienen. Je hoeft je niet intens in te spannen en veelal verdien je geld vanuit je eigen huis. Wie wilt dat niet? Maar voordat ik in mijn geval geld kon verdienen met mijn platform (mijn blog, Instagram en YouTube) heb ik hier 3 jaar lang niks aan verdiend en betaalde ik al mijn vaste lasten met een bijbaan om aan een followbase te werken voor De Huismuts. Inmiddels is De Huismuts uitgegroeid tot mijn MAMA lifestyle platform en kan ik er van leven. Ik begrijp heel goed dat het er van de voorkant heel makkelijk uitziet. Je praat in een vlog over een product en de buit is binnen. Aan de achterkant speelt er meer voordat jij als kijker die video ziet. Voorafgaande aan bijvoorbeeld een shout out in de vlog gaan er onderhandelingen, vergaderingen, mail contact, het creëeren van de content, het bewerken van de content, het aanleveren van previews en het verwerken van feedback vooraf aan de livegang van de vlog. En dan zijn de shout outs in een vlog nog maar een klein onderdeel van het werk. Wanneer ik een video serie maak in samenwerking met een merk maak ik meer uur dan wanneer ik nog op kantoor werkte. Maar dat stukje, de hele productie eromheen, dat zien mensen vaak niet. We redden absoluut geen levens, maar ik kan wel oprecht zeggen dat ik meer uren per dag werk dan dat ik deed toen ik nog voor een baas werkte. Je staat daarnaast 24/7 aan en per dag komen er tientallen (soms meer dan 300) berichten binnen via alle social kanalen en de mail. Dit varieert van welke kleur er op de muur zit tot welke draagzak ik heb, en tips om je baby in slaap te krijgen of wat een leuke plek is om te lunchen in Amsterdam. Je moet emotioneel altijd beschikbaar zijn. Dus heel makkelijk geld verdienen vind ik het niet, maar op de allerleukste manier geld verdienen? JA, dat wel!”

Let’s Talk

Welke stelling zou jij graag aan verschillende ondernemers willen voorleggen? Deel het hieronder in de comments.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand