Word member Sluit je aan bij de club

Meet The Goaldiggers Club Team: Loïs Laverne

Om The Goaldiggers Club website en The Goaldiggers Club Session draaiende te houden, zijn een heleboel goaldiggers nodig. Wij stellen ze je graag de komende weken aan je voor. Vandaag één van onze editors: Loïs Laverne.

Beeld: Lisa de Wolf

Loïs is één van de vaste editors voor The Goaldiggers Club en schrijft maandelijks verschillende artikelen. Van Work the Look met de ultieme werklook tot alle artikelen op het gebied van digital. Voor de handigste apps, de leukste gadgets en must have tools moet je bij Loïs zijn. Naast haar werkzaamheden voor The Goaldiggers Club is Loïs student journalistiek en werkt ze als freelance journalist op het gebied van mode, kunst en – uiteraard – carrière.

Grootste business tip

Loïs: “Ga zelf op zoek naar kansen. Waar veel mensen in mijn omgeving tegenaan lopen, is dat zij ervaring tekort komen. Ze krijgen hierdoor niet de baan die ze willen of ze zijn hierdoor onzeker om te ondernemen of te freelancen. Het is dan makkelijk om op te geven, maar je moet dan juist goed gaan onderzoeken hoe je die ervaring wél kan opdoen. Volg cursussen, ga naar lezingen, vraag mensen die jou inspireren om tips. Het is hard werken, maar o zo belonend.”

Business no-no

Loïs: “Ik ben een beetje allergisch voor mailtjes die bot of kortaf overkomen. Met name wanneer ik de ontvanger van de mail nooit heb ontmoet. Natuurlijk verwacht ik geen uitgebreide brief met kusjes en hartjes, maar ik vind het enorm belangrijk om elkaar beleefd te woord te staan. Dat geeft meteen een goede eerste indruk.”

Leermoment op de werkvloer

Loïs: “Ik heb een keer een telefonisch interview gedaan waarbij ik informatie gebruikte die door een andere redacteur was verzameld. Wat bleek, ik kreeg de verkeerde informatie. Het interview verliep zo stroef dat ik wel door de grond kon zakken. Voor mij was dit een wijze les om altijd zelf mijn eigen research te doen, of het in ieder geval uitgebreid te checken.”

Productiviteitstip

Loïs: “Ik moet bekennen dat mijn concentratievermogen toch wel een van mijn zwakke puntjes is (working on it), maar wat voor mij erg helpt is om deadlines te stellen en deze uit te spreken naar anderen. Zo moet je wel aan het werk en kan je er niet meer onderuit.”

Powermantra

Loïs: “Mijn mantra is een tikkeltje onverwachts en misschien zelfs een guilty pleasure. Hij is namelijk afkomstig van de soundtrack van Space Jam. Vroeger draaiden we deze CD grijs in de auto op weg naar vakantiebestemmingen als Spanje en Italië. Ik kon alle nummers meezingen, zonder dat ik ook maar wist wat de tekst betekende. Toen ik de betekenis leerde van Coolio’s nummer The Winner, werd dit toch wel echt mijn mantra. De lyrics staan vol met wijsheden. Hier mijn lievelingsstukje:”

You can do anything that you want to do
All you got to do is to put your brain into it
Take your time and educate your mind
In the long run I’m sure you’re fine
If you walk the walk you can talk the talk
But don’t wait too long ‘cause life is short
And remember, no matter what they tellin’ you
If you try, you can be a winner too

App

Loïs: “Klinkt cliché, maar dat is toch wel Instagram. Natuurlijk omdat het leuk is om naar foto’s van anderen te kijken, maar ik doe hier ook veel inspiratie op voor artikelen en ik kom makkelijker in contact met inspirerende mensen.”

Inspirerende vrouw

Loïs: “Heb je even? Ik droom wel eens dat ik dinnerparties organiseer waarbij ik inspirerende vrouwen uitnodig zoals Gloria Steinem, Emily Weiss, Hailey Benton Gates en Adwoa Aboah. Maar mijn ultieme voorbeeld is toch wel mijn moeder. Niet alleen omdat het mijn moeder is, maar ook omdat zij op 49-jarige leeftijd emigreerde om haar carrièredroom na te jagen. Dat is toch tof?”

Boek voor goaldiggers

Loïs: “Ik ben sinds kort heel erg geïnteresseerd in een digital nomad bestaan; werken zonder vaste werkplek en daardoor locatie ongebonden leven. Voor iedereen die dit ook als muziek in de oren klinkt, kan ik het boek The Digital Nomad Survival Guide van Peter Knudson aanraden. Het beschrijft dit beroep van A tot Z: hoe je het doet qua financiën, welke locatie het meest geschikt is en het heeft zelfs een packing list.”

Gekke gewoonte(s)

Loïs: “Voordat ik ga schrijven, moet ik een specifiek lettertype en lettergrootte hebben, anders werk ik niet lekker. Oh en het liefst schrijf ik vanuit bed.”

Kan niet werken zonder…

Loïs: “Google, google, google. When in doubt, use Google. Dat is toch ook wel mijn motto. Ik ben dan ook van mening dat domme vragen niet bestaan, tenzij je het antwoord via Google kunt vinden. Om locaties te vinden, om research te doen, om een vertaling te vinden. Het is overal goed voor (en nee, ik heb geen aandelen).”

Succes is…

Loïs: “Wanneer je werk niet als werk voelt, maar eerder als een hele leuke dagbesteding waar je ook nog eens betaald voor krijgt.”

Let’s Talk

Wat zou jij graag willen lezen op The Goaldiggers Club? Laat het ons weten en deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic