Word member Sluit je aan bij de club

Te weinig uren in je dag? Dit waren de beste tijdbesparende tips tijdens The Goaldiggers Club Session

Klinken tientallen dreigende deadlines en een veelvoud aan ongelezen mails je bekend in de oren? En vraag je jezelf regelmatig af waarom er niet meer uren in een dag zitten? Cynthia Schultz (influencer en auteur van Werkboek voor een structuurjunkie in spe) deelde tijdens de derde editie van The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam haar beste tijdbesparende tips. Wij lichten een tipje van de sluier op.

1. Formuleer tussendoelen

Cynthia: “Wanneer je aan een groot doel werkt, is het belangrijk om ook tussendoelen te formuleren. Zo wordt je doel meer behapbaar. Toen ik bijvoorbeeld bedacht dat ik Structuurjunkie Masterclasses wilde organiseren, heb ik eerst een aantal tussenstappen voor mezelf geformuleerd. Denk bijvoorbeeld aan ‘enquête maken om de behoefte van lezeressen te peilen’ tot het vinden van een geschikte locatie. Zie het ook zo: hoe meer tussendoelen je hebt, hoe meer kleine overwinningen die je kunt vieren.”

2. Besteed dingen uit

Cynthia: “Als je de luxe hebt: zoek dingen die je niet leuk vindt om te doen, maar die wel veel tijd kosten en besteed dit uit. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder die je administratie op orde houdt of een webdeveloper die je website codeert. Dit scheelt veel tijd en frustratie. Tijd en energie die jij nu kan investeren in je eigen business.”

3. Maak gebruik van de pomodoro techniek

Cynthia: “Een methode om effectief aan mijn goals te werken is de pomodoro techniek. Dit betekent dat je viermaal 25 minuten geconcentreerd aan een specifieke taak werkt, met tussentijdse pauzes van vijf minuten. Wanneer je viermaal 25 minuten hebt gewerkt, mag je 25 minuten pauze nemen. Voor mij werkt dit heel goed om gefocust aan de slag te gaan met mijn to-do list.”

4. Houd het simpel

Cynthia: “Hoe flauw ook: het antwoord op chronisch tijdstekort kan heel simpel zijn. Gebruik je telefoon bijvoorbeeld eens minder. Ik heb eens de app Moment gebruikt om mijn smartphonegebruik te tracken en ik kan verklappen dat het behoorlijk shocking is hoeveel tijd ik hierop spendeerde. Of sta eens een uurtje eerder op en ontdek wat voor effect dit heeft op je tijdsplanning. Een uur extra per dag kan al een wereld van verschil maken.”

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Wil jij ook inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee je je learnings kunt delen? Op 10 juni staat er weer een nieuwe The Goaldiggers Club Session in de planning. Tijdens The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?

Lees meer over het event en scoor meteen je kaartje hier

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic