Word member Sluit je aan bij de club

Als je een bedrijf wil beginnen, maar niet durft, moet je het advies van deze vrouwelijke ondernemers nu lezen!

Je hebt een perfect idee en wil niets liever dan je eigen bedrijf beginnen. Je weet zelfs al precies hoe je het gaat doen. Maar één ding houdt je nog tegen: je durft niet. Begrijpelijk. Het is ook super eng! Wij vroegen 4 ondernemers om hun advies. 

1. Maak het jezelf makkelijker door het minder ‘groot’ te maken in je hoofd


Charlotte van ‘t Wout, founder Spot, 
business coach: “Je hoeft niet opeens een gigantisch bedrijf te hebben binnen een maand. Zie het meer als een leuke hobby: je gaat iets leuks doen waar je uiteindelijk geld mee verdient. Maak vervolgens het ‘bedrijf starten’ tot hele kleine stapjes en kijk hoever je komt zonder zelf veel geld te investeren. Een site kan je zelf in elkaar knutselen, een logo ook, klanten kun je vast benaderen met een mailtje. Niks hoeft vanaf dag 1 perfect te zijn, het is een leerproces. En verdien je daadwerkelijk geld met je idee, kun je stap voor stap alles vervangen door meer professionele opties. Zo groei je langzaam in het ondernemerschap, en is het minder eng om de stap te nemen.”

Lees hier Charlotte’s tips om Instagram Stories in te zetten voor jouw bedrijf.

2. Laat je niet te veel afleiden door adviezen van anderen

 

Wendy Bogers, founder Ligo: “Als een bedrijf opzetten je goal is, laat je dan niet te veel afleiden door adviezen van anderen. Bijvoorbeeld dat je er heel goed over moet nadenken, dat je lang moet sparen voordat je de stap neemt en niet ver komt zonder een goed businessplan. Er is mij heel vaak door mijn vrienden en familie geadviseerd het zekere voor het onzekere te nemen. Ik had tenslotte alle zekerheid met mijn goed betaalde baan. Natuurlijk is dit advies goed bedoelt, maar als je iets innovatiefs wilt opzetten moet je jouw moment pakken. Risico’s durven nemen. Ondernemen is doen. Stel je goals en maak ze realistisch door ze op te delen in kleinere goals.”

Lees hier de Goaldigger Talk met Wendy.

3. Het is nooit het juiste moment, doe het toch maar

 

Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggers Club: “Het is nooit het juiste moment, doe het toch maar. Toen ik The Goaldiggers Club wilde starten, maar nog volop aan het freelancen was voor tijdschriften durfde ik de stap een jaar niet te zetten. Ik was bang dat het nog niet het juiste moment was, ik durfde mijn status van Fashion editor bij één van de grootste modebladen van Nederland niet los te laten, want wat als ik zou falen? Andere vragen die door mijn hoofd spookten waren: zit er iemand wel te wachten op een plaftorm op The Goaldiggers Club? Je gedachten zullen je er altijd van weerhouden om de stap te nemen. Maar het is belangrijk om toch gewoon te beginnen. Want wat als het allemaal wel lukt. Kijk naar mij en waar The Goaldiggers Club staat. Het zou toch zonde zijn als dat er allemaal niet was geweest, omdat ik me had laten tegenhouden door MEZELF. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, je hoeft niet precies te weten hoe je het gaat doen. Mijn ervaring is dat je along the way leert wat je moet leren om je goals te behalen.”

Lees hier Eve’s tips voor conversie verhogende content.
 

4. Zorg dat je voor jezelf weet waarom je iets doet en maak een gericht plan met realistische doelen

 

Lisa Stel, Founder Lisa goes Vegan: “Ik snap heel goed dat het in het begin eng is, want alles is nieuw. Begin met het visualiseren van jouw gewenste toekomst. Wat zou je willen en met welke drijfveer? Ik denk dat het goed is om je af te vragen waarom je dit bedrijf wil beginnen. Waarom wil je dit doen? Wat brengt het jou?  Als je dat allemaal goed voor jezelf op een rijtje hebt, dan kan je ook met meer vertrouwen een plan uitwerken. Maak vervolgens een gericht plan, op korte en lange termijn. Op korte termijn iets waar je meteen mee begint, je eerste doelstelling. Op de lange termijn dat einddoel, dat bedrijf, wat je voor ogen hebt. Het is belangrijk om in een plan realistische doelen te stellen waar je naartoe kan werken, zodat je ook vooruitgang ziet. Je kan niet verwachten dat je binnen twee weken in een keer een groot, groeiend bedrijf hebt. Dat kost gewoon tijd. Maar stap voor stap kom je wel bij die gewenste toekomst.”

Lees hier Lisa’s tips voor een succesvolle personal (online) brand

Let’s Talk

Houd angst jou tegen om een bedrijf te beginnen? Deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic