Word member Sluit je aan bij de club

Melanie Bosveld, founder van Kult & Ace, geeft tips hoe je jouw roadmap naar succes creëert

Vind jij het door de hoeveelheid aan dagelijkse taken ook vaak lastig om die stip aan de horizon te blijven zien? We’ve been there. Melanie Bosveld, founder van Kult & Ace,  was één van de sprekers tijdens The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam op zondag 4 maart en gaf in haar sessie concrete tips over hoe je jouw persoonlijke roadmap naar succes creëert en je business laat groeien. Wij delen Melanie’s tips. 

Beeld door Kim Capitein Photography

1. Formuleer je ‘why’

Melanie: “Je why is de diepere reden waarom je iets doet. Je drijfveer. De brandstof van jouw roadmap naar succes. Door zo concreet mogelijk je ‘why’ te formuleren, kun je hierop terugkomen bij het formuleren van je doelen en het maken van keuzes. Twijfel je bijvoorbeeld of je die ene klus aan moet nemen? Je ‘why’ verklapt of de keuze bij je doel past en je ervoor moet gaan.”

Wil je meer weten over het vinden van je ‘why’? Lees dan ook eens dit artikel met handige tips van business coach Floortje Lopes.

2. Speel in op een ‘pijn’

Melanie: “Er is eigenlijk niets dat jouw succes in de weg kan staan als jouw dienst of product inspeelt op een zekere pijn bij jouw potentiële klant. Dat jij iets biedt waarvan ze misschien niet eens weten dat ze hiernaar op zoek waren. Formuleer de oplossing die jij biedt zo concreet mogelijk en maak duidelijk waarom alleen jij deze oplossing kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan een samenspel van jouw opleiding en achtergrond, waardoor je de enige bent die accountancy heeft gestudeerd, maar ook een kei is in schrijven.”

3. Bepaal je doelgroep

Melanie: “Formuleer niet alleen zo concreet mogelijk wie je doelgroep is, maar ook hoe je ze gaat bereiken. Kom zoveel mogelijk over hen te weten. Kult & Ace richt zich op de millennial doelgroep. Het is daarom cruciaal voor ons succes om te weten wat hen drijft en hoe we hen kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan advertising via social media. Wees zo specifiek mogelijk in wie je wilt bereiken en hoe je dit gaat aanpakken.”

4. Formuleer de kernpropositie van je business

Melanie: “Door het formuleren van een sterke kernpropositie weten mensen waarvoor ze bij jou kunnen aankloppen. Zo is Kult & Ace de ‘leading millennial agency’. Het is een uitspraak die jouw business onderscheid van dat van anderen en mensen over de streep trekt om voor jou te kiezen. Om jouw kernpropositie te formuleren, kun je gebruik maken van je ‘why’. Bedenk wat jou onderscheid van ondernemers in de business en vergroot dit uit.”

5. Definieer thema’s per kwartaal

Melanie: “Je roadmap naar succes is niet compleet zonder het formuleren van thema’s per kwartaal. Door aan ieder kwartaal één specifiek business goal of thema te koppelen, houd je je groei overzichtelijk en meetbaar. Denk bijvoorbeeld aan ‘Aan het einde van het eerste kwartaal wil ik drie nieuwe klanten’ of ‘Aan het einde van het derde kwartaal wil ik €200.000 omzet’. Check aan het einde van iedere maand hoe het met je kwartaaldoel staat en wat je kunt doen om deze te behalen.”

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Wil jij ook tips en tricks van de best in the business? Wil jij inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee je je learnings kunt delen? Op 10 juni staat er weer een nieuwe The Goaldiggers Club Session in de planning. Tijdens The Goaldiggers Club Session op 10 juni in W Amsterdam verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?

Lees meer over het event en scoor meteen je kaartje hier

 

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic