Word member Sluit je aan bij de club

Meet The Goaldiggers Club team: Femke Kamps

Om The Goaldiggers Club website en The Goaldiggers Club Session draaiende te houden, zijn een heleboel goaldiggers nodig. Wij stellen ze je graag de komende weken aan je voor. Vandaag één van onze editors: Femke Kamps.

Beeld: Fleur Joesten

Femke Kamps is één van de vaste editors voor The Goaldiggers Club en schrijft maandelijks verschillende artikelen. Van hoe je Instagram Stories inzet voor je business tot verslag van The Goaldiggers Club Session. Naast haar werkzaamheden voor The Goaldiggers Club is Femke freelance content creator voor onder andere Cosmopolitan en Apple en is ze auteur van het boek Fuck the quarterlife crisis: een life guide voor twintigers om succes, geluk en bovenal zichzelf te vinden. Het is Femke’s missie om mentale problemen en thema’s als kwetsbaarheid meer bespreekbaar te maken. Met name onder millennials. Om deze reden geeft ze ook lezingen en workshops over deze topics.

Grootste business tip

Femke: “Blijf niet hangen in belemmerende gedachten als ‘Wie zit er op mij te wachten?’. Zoals Melanie Bosveld right on zei tijdens The Goaldiggers Club Session: als Steve Jobs dit ook had gedacht, hadden we nooit de iPhone gehad. Natuurlijk ben ik ook weleens onzeker, maar ik heb liever spijt van iets dat ik wél heb gedaan dan dat ik het niet heb gedurfd.”

Business no-no

Femke: “Oppervlakkig netwerken om eigen gewin. Dat vind ik zó’n enorme afknapper. Beter maak je op een event één oprechte connectie met iemand, dan dat je twintig visitekaartjes in het wilde weg hebt uitgedeeld.”

Leermoment op de werkvloer

Femke: “Jezelf niet op waarde schatten. Als ondernemer moet je durven te vragen wat je waard bent – ook al is het eng. Ik heb aan het begin van mijn carrière soms te weinig gevraagd, omdat ik het niet durfde. Daar heb je natuurlijk uiteindelijk écht alleen jezelf mee. Je kunt het jaar dat volgt je tarief natuurlijk niet ineens met 150% verhogen. Ook al ben je dit wel waard.”

Productiviteitstip

Femke: “Naar aanleiding van The Goaldiggers Club Session ben ik, na een tip van Cynthia Schultz, begonnen met de pomodoro techniek te gebruiken. Dit betekent dat je viermaal 25 minuten geconcentreerd aan een specifieke taak werkt, met tussentijdse pauzes van vijf minuten. Wanneer je viermaal 25 minuten hebt gewerkt, mag je 25 minuten pauze nemen. En het werkt zo ongelofelijk goed! Ik heb het gevoel dat ik hierdoor veel productiever werk.”

Powermantra

Femke: “‘You got this’. Simpel, maar altijd doeltreffend alvorens ik een lezing geef. Zeker wanneer ik weet dat er kritische mensen in de zaal zitten.”

App

Femke: “Instagram! En qua beeldbewerking gebruik ik onder andere VSCO Cam en Typorama. Ik kan niet zonder.”

Inspirerende vrouw

Femke: “Dit zijn er oprecht veel en ieder op haar eigen manier. De rode draad is echter altijd vrouwen die hebben gedurfd te kiezen voor waar zij gelukkig van worden en vechten voor a greater good. Gelukkig zijn dat vandaag de dag een heleboel toffe vrouwen. Neem bijvoorbeeld Lotte Rensen, oprichter van Ambitieuze Meisjes en projectleider van She Decides. Ook Charlotte van ’t Wout (freelance journalist en founder SPOT), Nienke Thurlings (founder Jong Burnout) en Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode) zijn een aantal van deze krachtige energieën die ik enorm bewonder. En natuurlijk The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski!”

Boek voor goaldiggers

Femke: “Dan kan ik natuurlijk niets anders dan mijn eigen boek noemen: Fuck the quarterlife crisis. Een boek die vooral ook de andere kant van al die succesverhalen laat zien en je kritisch naar jezelf laat kijken wat je nu écht wilt. Het ontdekken van jouw persoonlijke formule voor succes en geluk. Je spendeert met niemand meer tijd dan met jezelf, dus beter zorg je dat je leuk gezelschap bent. Dit boek helpt je hierbij.”

Gekke gewoonte(s)

Femke: “Wanneer ik thuis aan het werk ben zet ik in de pauze regelmatig een karaoke track op YouTube aan. Ik vind het heerlijk om tussendoor even volledig iets anders te doen. Bovendien raak je van niets in een vrolijker humeur dan even keihard meezingen met een Disneynummer.”

Kan niet werken zonder…

Femke: ” Mijn telefoon en een grote fles water op mijn bureau.”

Succes is…

Femke: Met een glimlach naar mijn werk rijden. Of wanneer ik thuiswerk met een glimlach naar mijn bureau wandelen.”

Let’s Talk

Wat zou jij graag willen lezen op The Goaldiggers Club? Laat het ons weten en deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic