Word member Sluit je aan bij de club

Meer zelfvertrouwen aan de onderhandeltafel? De beste tips van The Goaldiggers Club Session

Vraag jij aan de onderhandeltafel het bedrag wat je ook echt waard bent? Weten wat je waard bent is één ding, maar hierom vragen kan als ondernemer een behoorlijk intimiderend proces zijn. Met deze handige tips van The Goaldiggers Club Session sprekers Sanny Verhoeven, José Woldring en Melanie Bosveld zit jij de volgende keer met meer zelfvertrouwen aan de onderhandeltafel.

1. Draag uit wat jou uniek maakt

Sanny Verhoeven (founder Sanny Zoekt Geluk): “We focussen ons vaak op dingen die we niet goed kunnen, terwijl dat eigenlijk onbelangrijk is. Je business is namelijk gebaseerd op jouw kracht: of dit nu fotografie, PR of tech is. Om jezelf aan anderen te verkopen is het dus belangrijk om je te focussen op je talent. En misschien nog wel belangrijker dat je dit ook uitdraagt. Vraag dus ook eens aan je omgeving hoe je via je website en social media op hen overkomt en wees kritisch of dit overeenkomt met hetgeen je wilt uitdragen om je onderhandelingspositie te versterken.”

2. Kom er zo goed mogelijk achter wat iemand wil

José Woldring (founder van The Media Nanny): “Wanneer je je diensten of producten probeert te verkopen is het cruciaal dat je inspeelt op de ‘pijn’ van de andere partij.  Leg uit wat je hen kan bieden om deze pijn te verzachten dan wel volledig weg te nemen. Doe dit het liefst zo visueel mogelijk en kom hierna pas met cijfers. Of je nu levert aan consumenten of grote internationale bedrijven, mensen vinden het fijn om concreet voor zich te zien wat jouw oplossing voor hen betekent. En bedenk dat ze jouw oplossing nodig hebben om hun pijn te verlichten.”

3. Wees innovatief

Melanie Bosveld (founder Kult & Ace): “Er zijn altijd ontwikkelingen op de markt waarin je je beweegt, dus zorg dat je deze in de gaten houdt. Laat zien dat je kennis van zaken hebt en niet alleen weet wat er speelt in de markt, maar dit ook kan toepassen. Hierbij komt ook feedback vragen om de hoek kijken, zodra je de onderhandeltafel hebt verlaten. De wensen van je opdrachtgever kunnen namelijk door de tijd veranderen. Wees de eerste die weet welke pijn er speelt en hoe jouw business een rol kan spelen in de oplossing.”

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Wil jij ook tips en tricks van de best in the business? Wil jij inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee je je learnings kunt delen? Op 10 juni staat er weer een nieuwe The Goaldiggers Club Session in de planning. Tijdens The Goaldiggers Club Session op 10 juni in W Amsterdam verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?

Lees meer over het event en scoor meteen je kaartje hier

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic