Word member Sluit je aan bij de club

Annelien Schuldink, founder IVY LOISE, deelt 4 ondernemerstips voor meer succes

Heel veel grote dromen als ondernemer, maar voornamelijk nog heel wat goals te behalen? Als ondernemer ligt je lat waarschijnlijk torenhoog. Niveau world domination, zeg maar. Maar hoe bereik je al die goals? Waar begin je? Annelien Schuldink, founder IVY LOISE, is juriste en adviseert daarnaast (startende) ondernemers met haar persoonlijke Groeiprogramma. Speciaal voor The Goaldiggers Club deelt Annelien vandaag 4 ondernemerstips die elke ondernemer moet weten voor succes en geeft ze eenmaal haar Groeiprogramma weg. Lees onderaan het artikel meer over het Groeiprogramma en hoe je kan winnen! 

1. Stel haalbare en reële doelen

Annelien: “Iedere ondernemer heeft grote dromen, anders was je immers geen ondernemer geworden. Maar om die grote dromen waar te maken is het belangrijk dat je haalbare en reële doelen stelt. En dat je deze doelen omzet naar concrete acties. Dit doe je door je doelen op te schrijven en je af te vragen welke kleine acties je daaraan moet koppelen. Een voorbeeld: het is je doel om binnen twee maanden een website te lanceren. Om dit doel te behalen is het belangrijk om de volgende concrete acties te nemen: je budget bepalen, iemand zoeken die de website voor je kan maken, het ontwerp bedenken, de huisstijl bepalen, de teksten schrijven etcetera. Door alles op te schrijven maak je inzichtelijk welke kleine stapjes je moet zetten om je doel te bereiken. Tegelijkertijd kun je zo beter bepalen of je doel ook haalbaar en realistisch is -misschien kom je er wel achter dat die twee maanden veel te kort zijn- waardoor je je kansen op succes vergroot.”

2. Denk in kansen

Annelien: “Denk in kansen. Krijg je te maken met een afwijzing, tegenvaller of teleurstelling? Dan gebeurde dit met een reden en staat er iets veel beters te wachten. Raak niet gefrustreerd, maar schakel gelijk over op de oplossingsmodus. Kijk naar wat wél mogelijk is en durf van koers te veranderen als het nodig is. Zo creëer je nieuwe kansen. En wedden dat er hiervan eentje wel succesvol wordt?”

3. Zoek een sparringspartner

Annelien: “Een echte ondernemer is ontzettend eigenwijs en trekt altijd zijn eigen plan. Toch is dat naar mijn mening één van de grootste valkuilen in het ondernemerschap. Juist voor ondernemers is het goed dat iemand anders ze af en toe een spiegel voorhoudt en  kritische vragen stelt over waarom en hoe ze dingen doen. Zoek daarom een goede sparringspartner, iemand die je vertrouwt en waarmee je kunt levelen. Zo leer je uit de waan van de dag te stappen en creëer je nieuwe inzichten.”

4. Luister niet naar anderen

Annelien: “Dat jij een visie hebt is je kracht, volg daarom altijd je gevoel en luister niet naar de meningen van anderen. Of nou ja, tot op zekere hoogte wel natuurlijk (vooral naar de mening van je sparringspartner), maar maak daarna wel bewust je eigen keuze. Dat is niet alleen goed voor je persoonlijke ontwikkeling en groei, maar ook je zelfvertrouwen zal hierdoor stijgen.”

 

Win het Groeiprogramma voor (startende) ondernemers

 

Speciaal voor The Goaldiggers Club biedt Annelien eenmaal gratis  het Groeiprogramma voor (startende) ondernemers aan. Of je nu net begonnen bent of al een tijdje bezig, je gaat samen met Annelien aan de slag met jouw bedrijf gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Met het Groeiprogramma voor (startende) ondernemers stap je uit de waan van de dag en bepaal je nieuwe doelen. Zo creëer je focus en weet je welke concrete acties je moet nemen om je bedrijf te laten groeien. Meld je hieronder aan door je contactgegevens in te vullen en wij laten de winnares zo snel mogelijk wat weten!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic