Word member Sluit je aan bij de club

José Woldring, founder The Media Nanny, deelt insider tips en tricks die jij als ondernemer moet weten

Ben jij wel eens onzeker? Ben je bang om een nee te horen? En weet jij eigenlijk wel wat je (potentiële) klanten willen? José Woldring was spreker op The Goaldiggers Club Session op 4 maart in W Amsterdam. Met haar bedrijf The Media Nanny is ze verantwoordelijk voor de PR van de grootste DJ’s ter aarde: van Martin Garrix tot Hardwell. En toch heeft José nog altijd onzekere momenten. Hoe ze die onzekerheid omzet in kracht en nog veel meer insider tips en tricks die ze door de jaren heen als succesvolle ondernemer heeft opgedaan: wij lichten een tipje van de sluier en delen 5 tips van José’s sessie. 

1. Wees een pionier

José: “Als begin twintiger was ik werkzaam bij het DJ-boekingskantoor Anna Agency. In die periode werden social media steeds belangrijker. Omdat ik hier als young professional helemaal in thuis was kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook de verschillende DJ’s online maar ook offline wilde representeren. Dit was in die tijd nog uniek en het ging zo goed dat ik uiteindelijk steeds meer verzoeken ontving. Van het één kwam het ander en inmiddels is The Media Nanny uitgegroeid tot de meest vooraanstaande PR agency voor Nederlandse DJ’s. Er was een vraag binnen de markt en ik had het geluk dat ik hierop kon inspelen.”

2. Weet wat je (potentiële) opdrachtgever wil

José: “Wanneer je een eigen business hebt is het belangrijk om uit te zoeken wat je potentiële opdrachtgever of klant wil. En zorg ervoor dat je een persoonlijk antwoord hebt op dat probleem. In de PR moet je bijvoorbeeld weten wat mensen willen lezen. Daarom benoem ik in de titel van het persbericht altijd de nieuwswaarde. Zo is het voor media daadwerkelijk interessant om het item te plaatsen.”

3. Werk hard

José: “Hoewel mijn werk op papier heel glamorous klinkt, is dit natuurlijk beslist niet zo. Het is vooral keihard werken. Dit hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap en zeker wanneer je werkzaam bent in de PR. Ik ben altijd bereikbaar voor mijn klanten. Een rustig kerstdiner met mijn familie zit er simpelweg niet in. Niet dat ik dit erg vind overigens. Hier heb ik bewust voor gekozen. Ik vind het belangrijk om altijd voor mijn klanten klaar te staan en dit is ook nodig. Het zal niet de eerste of laatste keer zijn dat ik door één van hen wordt gebeld met de opener: ‘Ik heb iets heel stoms gedaan…'”

4. Wees niet bang voor een ‘nee’

José: “Wanneer je werkt in de PR krijg je negen van de tien keer een ‘nee’ te horen. Hierdoor heb ik gaandeweg geleerd om me vooral te richten op het positieve: die ene ‘ja’. In de PR wereld werkt het namelijk niet net zoals bij The Voice Holland. Je kunt niet even zanglessen nemen en het volgend jaar weer een keer proberen. Je hebt meestal maar één kans om je artiest of je idee te pitchen.

5. Maak van onzekerheid je kracht

José: “Iedere ondernemer heeft weleens last van belemmerende gedachten. Ook ik ben niet vrij van onzekerheid. Hoe succesvol je ook bent: die onzekerheid blijft. Toch zie ik dit niet als iets negatiefs. Onzekerheid maakt je ook succesvol. Het houd je kritisch en motiveert je om te blijven presteren” ”

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Wil jij ook tips en tricks van de best in the business? Wil jij inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee je je learnings kunt delen? Op 10 juni staat er weer een nieuwe The Goaldiggers Club Session in de planning. Tijdens The Goaldiggers Club Session op 10 juni in W Amsterdam verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?

Lees meer over het event en scoor meteen je kaartje hier

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic