Word member Sluit je aan bij de club

Deze 5 podcasts zijn gemaakt voor en door ondernemende vrouwen

Op de bank ploffen met een goed boek klinkt dan misschien als de ideale tijdsbesteding, maar soms komen we er gewoon niet aan toe. Gelukkig zijn wij steengoede multitaskers en bestaan er podcasts die je kunt luisteren tijdens het badderen, koken, sporten of wanneer dan ook. We verzamelden een lijstje aan motiverende podcasts gemaakt voor en door ondernemende vrouwen die jij lekker kan binge-luisteren. 

Illustratie: Studio Roo

1. Brand Ambition

Hear, hear, beginnende ondernemers. Branding- en business coach Valerie Howard leert je alles over het branden van je onderneming; van webdesign tot aan het creëren van een groter bereik. Alsof dat niet inspirerend genoeg is, ziet Valerie het ook als haar missie om je gelukkig te laten voelen tijdens het ondernemen. Dit doet zij door middel van interviews met experts en het geven van praktische tips. De lengte van de afleveringen varieert van 3 minuten – perfect voor een snelle motivatieboost – tot aan 47 minuten.

Luister hier Brand Ambition gratis via iTunes.

2. Amy Porterfield: Marketing Made Easy

De gelijknamige host van deze podcast was niet altijd de go-getter die ze nu is. Sterker nog, Amy beschreef zichzelf als een ‘yes’ girl; iemand die altijd anderen wilde pleasen en continue zocht naar goedkeuring. Toch wist zij haar geflopte onderneming om te zetten in een wijze les. Deze les en nog vele anderen deelt zij in ruim 200 (!) podcast afleveringen. Ideaal voor als je onzeker bent over ondernemen of wanneer je een extra zetje in de rug kunt gebruiken.

Amy Porterfield: Marketing Made Easy is gratis te beluisteren via www.amyporterfield.com

3. How to Fail!

Falen is niet echt iets wat je wil leren, maar van de ervaringen van anderen kun je het wel zien te voorkomen. Host Kristin bedacht het idee voor deze podcast nadat zij zich overweldigd voelde door alle informatie die zij vond over ondernemen. Succesverhalen zijn dan misschien inspirerend, maar ze kunnen je ook laten voelen als een mislukkeling, terwijl je écht niet de enige bent die wel eens faalt. Samen met co-host Tina probeert het duo het taboe op het praten over falen te doorbreken. Hun motto: “We all fail – so let’s talk about it and fail forward together.”

How to Fail! is gratis te beluisteren via www.howtofailpodcast.co

4. Girlboss Radio

Naast boeken, rally’s en zelfs een serie geïnspireerd op haar ervaringen als founder van Nasty Gal, host Sophia Amoruso ook nog eens haar eigen podcast. Samen met een medewerker van Girlboss of een vriendin, bespreekt Sophia haar week, de #girlbossmoments van luisteraars en interviewt ze zo’n beetje iedere succesvolle vrouw uit de USA. Wat nog het allerleukst is aan deze podcast is dat het niet klinkt als een serieuze lezing, integendeel, humor en zelfspot vieren hoogtij.

Luister hier Girlboss Radio gratis via iTunes of hier via Spotify.

5. Women Taking the Lead

Jodi Flynn ontwikkelde niet één of twee, maar drie categorieën podcasts voor vrouwen met een ondernemende spirit. Heb je zin in persoonlijke verhalen? Dan kun je luisteren naar 100% Jodi. Kan je wel wat guidance gebruiken? Dan zijn de On Air Coaching Episodes fijn om naar te luisteren. En dan heb je ook nog de episodes waarin Jodi niet alleen vrouwen, maar ook mannen interviewt over ondernemen. Met al deze mogelijkheden ben je wel even zoet.

Luister hier Women Taking the Lead gratis via iTunes.

Let’s Talk

Naar welke podcasts luister jij graag? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic