Word member Sluit je aan bij de club

5 Goaldiggers raden deze boeken aan om jouw goals te behalen

Hey Goaldigger! Lees jij ook weleens een boek om jouw goals te behalen? Er zijn talloze boeken die je kunnen helpen, maar welke zijn nou écht goed? Wij vroegen 5 goaldiggers naar hun favoriete boek om hun goals te behalen.

 

 

 Esmee Geeratz, chef beeld en mode &C

 

 

1. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Esmee: “Dit boek is een bestseller in Korea. Het gaat over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld en is geschreven door de Koreaanse Boeddhistische monnik Sunim. Het is geen onduidelijk mindful gebrabbel waarbij je afdwaalt, maar het zijn korte, eenvoudige adviezen in de vorm van leuke anekdotes en voorbeelden over hoe je kunt omgaan met negatieve emoties zoals woede en jaloezie. Het is herkenbaar en het voelt meer alsof ik een gesprek met een vriend heb, dan dat ik aan het lezen ben over mindfulness. Het boek ligt op mijn nachtkastje en vaak lees ik een hoofdstuk voordat ik ga slapen. Daarna zweeft het door mijn dromen en af en toe pas ik het toe overdag. Op de cover en door het boek heen staan mooie illustraties en als je er langer naar kijkt ontdek je ineens van alles in die illustraties. Mijn goals in mijn werk: succesvol zijn, nog meer shoots, nog groter, nog beter, kan ik alleen behalen als ik lief ben voor mezelf. Als ik naast fysiek tijd voor mezelf nemen ook mijn gedachtes rust geef. Want als ik rustig ben dan kan ik de wereld om me heen veel beter aan. Alleen met rust in je kop kun je je doelen behalen, daar geloof ik heilig in en dit boek helpt me daarbij.”

Koop het boek “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” hier

 

 

 Marloes Berghege, freelance schrijver en editor The Goaldiggers Club

 

2. You are a badass van Jen Sincero

Marloes: “Dit boek van Jen Sincero kwam voor mij precies op het moment dat ik al heel voorzichtig een verandering was begonnen, maar dat nog niet helemaal durfde uit te spreken. Ik wist dat er een verandering nodig was op zakelijk gebied, ik wist zelfs wat ik wél wide, maar ik was onzeker. Dit boek geeft je dat zetje in de rug om je eigen koers te gaan varen. Het zit allemaal in de mindset. Je moet ‘het willen veranderen van je leven vervangen door het besluiten je leven te veranderen’. Als je die mindset hebt dan gaan beperkingen weg en komt er een heel spectrum aan mogelijkheden. Kappen met twijfelen dus. Iedereen zit weleens niet zo lekker in zijn vel of op de verkeerde plek en dit boek kan je helpen om je mindset weer in de richting van jouw goals te verplaatsen. Daarnaast is het met veel humor en vooral niet te serieus geschreven. Nuchtere Harries kunnen dus ook prima met dit boek uit de voeten.”

Koop het boek “You are a badass” hier.

 

 

Adine Tjeenk Willink, founder Nimbles

 

 

3. The Monk Who Sold His Ferrari van Robin Sharma

Adine: “Een boekje uit 1997, maar nog zo relevant! Het verhaal vertelt over – je raadt het al – een monnik die zijn Ferrari verkoopt. Maar dan andersom, een succesvolle advocaat krijgt een hartaanval, besluit zijn Ferrari te verkopen en vertrekt naar de Himalaya om eens goed over zijn leven na te denken. Hij keert als monnik terug. Het boek is eigenlijk één lang gesprek tussen hem, Jullian, en zijn vriend John die een avond nemen om bij te praten. Jullian vertelt over de levenslessen die hij op zijn reis geleerd heeft. Hij geeft John duidelijke tips, aanwijzingen en oefeningen om moedig, tevreden en krachtig in het leven te staan. Drie jaar geleden heb ik dit boekje binnen een week verslonden, maar er nog zo veel langer over nagedacht. Kant-en-klare wijsheid om elk jaar weer te herlezen. En als deze je aanspreekt, dan is “Tuesdays with Morrie” van Mitch Albom ook wat voor jou!”

Koop het boek “The monk who sold his Ferrari” hier.

 

 

 Annelien Schuldink, founder Ivy Loise

 

 

4. #Girlboss van Sophia Amoruso

Annelien: “Het is misschien een beetje voor de hand liggend, maar voor mij is en blijft een goed boek #Girlboss van Sophia Amoruso. Volgens Sophia is een Girlboss iemand die de baas is over haar eigen leven, die krijgt wat ze wil omdat ze ervoor werkt. Iemand die een doel voor ogen heeft, maar die plezier en avontuur wil onderweg. In haar boek leert ze je om de ene keer de regels aan je laars te lappen en ze de andere keer te accepteren, maar dan wel altijd op je eigen voorwaarden. En misschien klinkt dat laatste voor een Jurist zoals ik een beetje vreemd, maar voor een Ondernemer en een Goaldigger is dat het zeker niet! Dit boek bewijst mijn eigen overtuiging, namelijk dat iedere vrouw op haar eigen manier succesvol kan zijn, als je maar op jezelf blijft vertrouwen en altijd je gevoel volgt. Kortom, in dit boek staan geen ingewikkelde theorieën of lastige leermethoden, maar het moedigt je wel aan om vol zelfvertrouwen recht op je doelen af te gaan!”

Koop het boek “Girlboss” hier.

 

 Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggers Club

 

 

5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey

Eve: “Ik heb veel zelfhulpboeken gelezen en ben net als Marloes ook erg fan van Jen Sincero’s You’re A Bad Ass. Maar de zeven eigenschappen van effectief leiderschap is voor mij écht een bijbel die mij helpt om mijn goald te behalen en me tegelijkertijd goed te voelen. Het geeft je inzichten in waarom je doet wat je doet en vooral ook wat voor soort mens je wil zijn terwijl je jouw goals najaagt. Het heeft mij veel geleerd over hoe ik in het leven wil staan als ondernemer. Zo licht de schrijver bijvoorbeeld de cirkel van invloed uit en geeft hij aan dat de meeste mensen zich buiten de cirkel bevinden en zich grotendeels drukmaken over dingen waar ze geen invloed op hebben. Herkenbaar! Je kunt er dus beter voor kiezen om erin te gaan staan en kijken hoe je invloed kunt uitoefenen op situaties die zich voordoen. Een goede reminder. Je wordt verder uitgedaagd om een brief te schrijven die op jouw begrafenis wordt voorgelezen. Wil je dat ze zeggen dat je zo super ambitieus was of dat je een goed mens was? Je wordt in het hele boek getriggerd om na te denken hoe je wil leven en waarom je doet wat je doet, zodat je echt kan gaan staan waar je voor staat in je werk en het allemaal ook leuk houden voor jezelf terwijl je je goals afstreept.”

Koop het boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” hier.

 

Let’s talk

Wat is jouw favoriete boek om je goals te behalen? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic