Word member Sluit je aan bij de club

Met deze 5 stappen zet je jouw idee om in een concreet actieplan voor je business

Heb je het geweldige idee om een hippe föhnbar in hartje Amsterdam te starten, een tof modelabel op te zetten of jezelf te positioneren als de go-to influencer op alle socials? Go for it! Maar waar te beginnen? Wij helpen je. Met deze vijf stappen tover jij je idee om in een killer actieplan.

Bron: https://www.bloglovin.com/blogs/burkatron-3883057/diy-home-office-memo-board-4383746043

1. Formuleer een strategie

Het concept heb je. Wat er nu nog ontbreekt is een concrete strategie: de route die je moet afleggen om je goal te bereiken. Formuleer je goal volgens het smart-principe om een concreet plan van aanpak te krijgen. Als je lange termijn doel concreet is kun je dit doel vervolgens opdelen in korte termijn doelen. Ook deze doelen stel je op volgens het smart-principe. Nu heb je inzicht in welke stappen je moet ondernemen en welk tijdbestek je hiervoor hebt.

2. Verdiep je in de markt

Zeker als je een commercieel idee hebt, is het belangrijk om te polsen hoe je idee in de markt ligt. Research is key. Helaas niet de meest spannende stap. Wel een die je veel waardevolle informatie zal opleveren. Google is hiervoor natuurlijk je grootste vriend: ga op zoek naar je concurrenten, lees verschillende casestudy’s en rapporten. Kam de markt volledig uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Door de feiten op een rijtje te zetten heb je een beter inzicht in waar jij staat en wat je potentiële obstakels zijn.

3. Gebruik je netwerk

Schakel je netwerk in en pitch je concept. Sta open voor feedback en kom samen tot nieuwe inzichten. Door anderen om een kritische blik te vragen, worden er punten aangekaart die je zelf wellicht over het hoofd hebt gezien. Zet ook je netwerk in om je goal werkelijkheid te maken. Wie ken je die je eventueel verder kan helpen? Bel ze op en vraag of ze een keertje koffie met je willen drinken om je plannen te bespreken.

4. Tijd voor actie

Je hebt nu een volledig concept, een goede strategie en bent op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Klaar om te rammen: maak werk van je korte termijn doelen en maak van deze doelen je to-do’s. Heb je een website nodig? Vraag meerdere offertes aan bij verschillende websitebouwers. Op zoek naar leveranciers? Plan een roadtrip in en ga langs bij potentiële leveranciers. Sommige to-do’s kunnen best spannend en onbekend voor je zijn, maar laat je hier vooral niet door tegenhouden. De knop omzetten en knallen!

5. Spread the word

Je bent nu begonnen met het waarmaken van jouw ultieme goal. Deel je enthousiasme met anderen. Dit is super spannend, maar het helpt je ook om daadwerkelijk actie te ondernemen. En hoe meer mensen weten van jouw nieuwe plannen, hoe beter mensen jou en jouw kersverse onderneming ook weten te vinden.

Let’s talk

Hoe werk jij jouw ideeën uit tot een actieplan? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Raisa Huisden

Raisa Huisden

Raisa wordt gelukkig van een mooi paar sneakers, heeft een groot hart voor empowerment en een passie voor content creatie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic