Word member Sluit je aan bij de club

Met deze 5 tips voor je CV haal jij je dreamjob binnen

Een CV is altijd een lastig dingetje. Ze zijn vaak zo saai en lijken met het bestaan van LinkedIn niet meer van deze tijd. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met deze tips maak jij een feest van een CV waarmee je geheid wordt aangenomen bij je droombaan. Kan je morgen beginnen?

Bron: https://www.shutterstock.com/nl/image-photo/flat-lay-fashion-feminine-home-office-494917654?zanpid=8710_1520590240_704abfc78fba95cd780129dee829c416&sharedid=117607

1. Maak het persoonlijk

Gedreven, een teamplayer, servicegericht; het zijn allemaal woorden die je kunnen omschrijven, maar met jou nog heel veel andere sollicitanten. Maak jouw omschrijving daarom persoonlijker. Leg uit waarom je zo gedreven bent, of vraag een voormalig werkgever voor een kleine quote die jouw competenties verwoord.

2. Houd het kort

Omdat je waarschijnlijk niet de enige bent die solliciteert, krijgt je potentiële werkgever heel wat CV’s voor de kiezen. Wees daarom heel kieskeurig met wat je wel en niet op je CV zet, zodat het geen document wordt van elf kantjes. Skip irrelevante bijbaantjes, tenzij je denkt dat de ervaring die je bijvoorbeeld hebt opgedaan bij de plaatselijke parfumerie heel goed van pas komt voor een verkoopfunctie. Benoem ook alleen je hobby’s als deze iets toevoegen aan de functie waarop je solliciteert.

3. Gebruik een professionele foto

Je potentiële werkgever heeft graag een beeld van wie jij bent. Zorg er daarom voor dat jouw CV een mooie, professionele foto bevat. Dat wil zeggen: geen selfies, vakantiefoto’s of foto’s waarbij je anderen zichtbaar hebt afgeknipt.

4. Pas voor elke functie je CV aan

Wees creatief in het toespitsen van je CV naar de werkgever. Wie zegt bijvoorbeeld dat een CV bijgevoegd in een Word-document moet? Als je solliciteert op een baan waarbij het hebben van social media skills een vereiste is, kan je bijvoorbeeld een CV maken in de vorm van een Insta Story. Of wanneer je solliciteert voor een redactiebaan, kan je je CV laten opmaken als een magazine. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar houd het wel professioneel. Het moet geen rommelig knutselwerkje worden.

5. Spek je CV

Soms is enkel een goede opleiding en werkervaring niet genoeg voor bepaalde functies. Volg daarom relevante cursussen of neem deel aan workshops in het vakgebied. Wanneer je deze in je CV opneemt, ziet de potentiële opdrachtgever dat je op meerdere manieren je best doet om geschikt te zijn voor de functie.

Let’s talk

Wat is volgens jou onmisbaar op een goed CV? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic