Word member Sluit je aan bij de club

Zo maak jij een goede eerste indruk tijdens The Goaldiggers Club Session

Ben jij aanstaande zondag 4 maart ook bij The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam? We verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. The Goaldiggers Club Session is hét event om die inspirerende vrouwen zonder een cold email of een onpersoonlijke LinkedIn uitnodiging gewoon op de vrouw af te vragen: hoe doe jij dat? We hebben een aantal tips, zodat je tijdens de netwerkmomenten een goede eerste indruk maakt.

1. Wees goed voorbereid

Het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ klinkt dan misschien cliché, maar het is in dit geval heel goed toepasbaar. Je wil natuurlijk niet met je mond vol tanden staan als je een praatje maakt met een potentieel goed contact. Zorg daarom dat je flink wat voorbereiding treft. Wat zou je anderen kunnen vragen? En wat zou je iemand over jezelf kunnen vertellen? Wanneer je hier goed over hebt nagedacht, verloopt het gesprek veel makkelijker. Ook is het handig om visitekaartjes bij de hand te hebben waar niet alleen je contactgegevens opstaan, maar ook je social media. Hoef je niet heel je Instagram handle uit te spellen.

2. Kies voor een representatieve, maar comfortabele outfit

Het staat dan misschien heel mooi om op die onwijs hoge hakken aan te komen, maar wanneer ze niet lekker zitten, zien anderen dit meteen. Het is daarom veel fijner om voor een outfit te kiezen waar je jezelf naast representatief ook comfortabel in voelt. Een goede outfit kan je namelijk een flinke boost aan je zelfverzekerdheid geven. Stephanie Broek gaf ons eerder de wijze les dat het wel handig is om een soort signature look te hebben, zodat mensen je makkelijker onthouden. Het hebben van eye-catcher in je look, zoals een mooie rode lippenstift of statement oorbellen, maakt je net even wat anders dan anderen. Een extra tip is om synthetische stofjes te vermijden, hierin kan je snel gaan zweten en als er iets niet prettig voelt, dan is dat het wel.

3. Zorg dat je een open houding hebt

Lichaamstaal zegt alles. Wanneer je onderuit gezakt of verkrampt in een hoekje zit, is de kans kleiner dat anderen je benaderen om een praatje te maken. Zorg er daarom voor dat je een zelfverzekerde houding hebt. Een glimlach wanneer je blikken kruist met iemand, doet ook wonderen. Soms kan je denken dat anderen niet zitten te wachten op jouw toenadering, maar probeer dat even uit je hoofd te zetten. Tijdens de Women on Top netwerkborrel komt iedereen namelijk voor hetzelfde doel als jij: in contact komen met like-minded vrouwen en tips en tricks uitwisselen!

4. Luister meer dan dat je praat

We begrijpen het. Als je een eigen bedrijf hebt waar je kei- en keihard aan werkt, kan je hier makkelijk uren over praten. Maar probeer ook je gesprekspartner in de spotlights te zetten en naar haar te luisteren. Waarom is zij hier? Wat zijn haar goals? Wie weet kan je nog wat voor elkaar betekenen. Het zou toch zonde zijn als je naar huis gaat zonder het idee dat je anderen hebt leren kennen.

5. Keep in touch

Een goede eerste indruk is mooi meegenomen, maar je hebt er weinig aan als je er daarna niks mee doet. Wanneer je een leuk gesprek met iemand hebt gevoerd waarmee je het contact wil onderhouden, is het daarom handig om diegene nog een berichtje te sturen. Misschien ken je wel de three-day rule tijdens het daten. Volgens deze regel moet je drie dagen wachten totdat je weer toenadering zoekt. In dit geval is het juist andersom. Zorg dat je binnen drie dagen een berichtje stuurt waarin je aanhaakt op jullie leuke gesprek en misschien wel komt met een leuk voorstel.

6. Geniet!

Dit is een bonustip, maar misschien wel de meest belangrijke. Geniet van je nieuwe learnings, de coaching sessies en van de inspirerende vrouwen om je heen. Iemand die klaarblijkelijk geniet blijft toch wel het meest interessant om te benaderen. Bovendien ga je zo niet alleen met een goedgevulde goodiebag, maar ook met een heerlijk voldaan gevoel naar huis.

Nog geen kaartje voor The Goaldiggers Club Session?

The Goaldiggers Club Session wordt gehost door The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski en is een dag gevuld met masterclasses, Q&A’s en een paneldiscussie met inspirerende vrouwen en een powerbreak met een overheerlijke lunch waarin je met ondernemersvragen terecht kunt bij onze coaches in de coachcorner en een headshot voor jouw LinkedIn profiel kunt maken.

We eindigen de dag met de Women On Top-netwerkborrel, cocktails, netwerken en fun. Je gaat naar huis met een tas vol goodies, frisse moed, nieuwe contacten, learnings en veel, heel veel nieuwe inspiratie. We promise. Dus kom en wissel je tips & tricks, goals, uitdagingen en successen uit met gelijkgestemden tijdens The Goaldiggers Club Sessions!

Scoor je ticket hieronder en bekijk het uitgebreide programma hieronder om alvast in de mood te komen voor The Goaldiggers Club Session.

 

 

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic