Word member Sluit je aan bij de club

Met deze 4 tips maak jij tijdens The Goaldiggers Club Session notities als een pro!

Aanstaande zondag is het tijd voor de derde editie van The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam. Een dag lang krijg je praktische tips en tricks van de beste in de business. Die wil je natuurlijk zo goed mogelijk onthouden om ze op een later moment toe te kunnen passen. Hoe kan je nou zo efficiënt mogelijk notities maken tijdens The Goaldiggers Club Session? Wij helpen je op weg. 

1. Houd het simpel en overzichtelijk

Organisatie is alles in het maken van efficiënte notities. Om het zo georganiseerd mogelijk te maken, moet je het kort houden. Gebruik voornamelijk keywords en korte zinnen. Een quote van iemand kan je natuurlijk wel in zijn geheel uitschrijven. Een andere manier om je notities simpel en overzichtelijk te maken, is om ruimte tussen verschillende notities te houden. Is er een nieuw onderwerp aangesneden en wil je daar iets over opschrijven? Eerst een witregel. Op die manier vind je besproken onderwerpen beter terug.

2. Gebruik je eigen woorden

Om iets te onthouden en ook te begrijpen, is het belangrijk om je eigen woorden te gebruiken in je notities. Natuurlijk als je een nieuwe term leert, schrijf die term op. Maar probeer vervolgens die term in een korte zin in je eigen woorden uit te leggen, in plaats van de uitleg van de spreker over te nemen. Door het in je eigen woorden op te schrijven, ga je al een stap verder en kun je een tip straks makkelijker toepassen op jezelf.

3. Ontdek wat werkt voor jou

Er zijn heel wat verschillende methodes om efficiënt notities te maken. Bijvoorbeeld The Cornell Method. Bij deze methode deel je een papier op in 2 delen. In 1 deel maak je notities, in een ander deel evalueer je je notities en schrijf je kernwoorden op. Onder de 2 kolommen maak je na afloop, binnen 24 uur, een samenvatting met alle belangrijkste punten. Bedenk je bij het schrijven van de samenvatting hoe je aan iemand anders zou uitleggen wat je hebt gehoord. Er zijn mensen die zweren bij deze methode, maar er zijn nog veel meer methodes. Denk bijvoorbeeld aan mapping, wat kan helpen verbanden te leggen, of outlining. Probeer wat methodes uit en ontdek wat voor jou goed werkt. Meerdere methodes inclusief uitleg vind je hier.

4. Evalueer je notities

Probeer zo snel mogelijk, op zijn minst binnen 24 uur, je notities te evalueren. Wat was belangrijk? Zijn er actiepunten uitgekomen? Sites die je bijvoorbeeld moet bezoeken of een boek wat je wilt kopen naar aanleiding van een tip. Om dit proces makkelijker en sneller te maken, kun je gebruik maken van symbolen. Vind je bijvoorbeeld iets interessant en wil je daar later meer over opzoeken? Gebruik een vraagteken. Is iets belangrijk? Zet er een uitroepteken bij. Het gebruiken van kleine symbolen kan je erg helpen om na afloop nog meer overzicht in je notities aan te brengen en notities te categoriseren in wat je er op een later moment mee moet doen. Pas op dat je niet te veel symbolen gebruikt, want dan kan het alsnog onoverzichtelijk en onbegrijpelijk worden.

Kom je ook naar de volgende editie van The Goaldiggers Club Session? 

Wil jij praktische insider tips en tricks van de beste in de business en al jouw brandende ondernemersvragen stellen? Kom dan zondag 4 maart naar The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus scoor hieronder jouw ticket als je The Goaldiggers Club Session niet wilt missen.

Powered by Eventbrite

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic