Wees de go to goaldigger! Zo zet je jezelf neer als expert

Wanneer je meer opdrachten wilt binnenslepen of meer producten wilt verkopen, is het belangrijk dat potentiële klanten geloven in datgene wat jij te bieden hebt en niet om jou heen kunnen. Met de volgende stappen word jij de expert die zij zoeken en de go to goaldigger!

Bron: http://www.aninesworld.com/the-madeleine

1. Bepaal je niche

Of je nu online marketeer bent of accountant: in vrijwel ieder werkveld is het mogelijk om je eigen niche te bepalen. Het is zelfs ontzettend belangrijk wanneer je gezien wilt worden als expert. Door jezelf als online marketeer te specialiseren in tech of als accountant in creatieve zelfstandigen, leg je voor klanten de focus op jouw unieke meerwaarde én is het voor hen makkelijker je aan anderen aan te bevelen. “Wil jij jouw tech portal naar the next level tillen? Dan moet je bij X zijn, want zij heeft ons tech merk ook enorm geholpen” – you get it, right?

2. Pas je (online) strategie aan

Heb je gekozen voor een specifieke niche? Pas je online strategie hierop aan. Zorg ervoor dat in al je zakelijke uitingen duidelijk naar voren komt wat jouw niche is en wat jij voor de potentiële klanten in dit veld kunt betekenen. Dit kan bijvoorbeeld ook door jouw kennis (gratis) meer toegankelijk te maken. Maak bijvoorbeeld een online e-course of verstuur een wekelijkse nieuwsbrief waar je voor potentiële klanten een tipje van de sluier oplicht en bestaande klanten meer verdieping geeft.

3. Vraag om testimonials

Je hebt de ene tevreden klant na de andere, maar… Vraag je hen eigenlijk weleens om een testimonial te schrijven over jouw product(en) of dienst(en)? Doen, want dit versterkt jouw positie als expert. Je bent namelijk vast niet de enige stylist met een focus op TV, maar testimonials kunnen jouw expertise onderschrijven. Bovendien maken ze je meteen aantrekkelijker voor potentiële klanten.

4. Keep learning

Ieder vakgebied is onderhevig aan veranderingen, trends en innovaties – keep up! Blijf leren en laat dit ook aan je klanten zien. Neem bijvoorbeeld het zakelijke Instagram-account van Kirsten Jassies. Met @igmarketingnl zet ze zichzelf niet alleen neer als expert op dit gebied, maar laat ze door het delen van nieuwtjes en tips ook zien dat ze bovenop de trends zit.

Let’s talk

Hoe zorg jij dat je de go to goaldigger bent? Deel het in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand