Word member Sluit je aan bij de club

Zo bepaal je de kernwaarden van jouw business

Het formuleren van kernwaarden voor je business kan ontzettend waardevol zijn voor de groei van je bedrijf en bovenal om je goals te allen tijde duidelijk voor ogen te houden. Met dit stappenplan ontdek je wat de kernwaarden voor jouw onderneming zijn.

Bron: https://www.apartmenttherapy.com/before-after-see-which-colour-katy-painted-her-bedroom-farrow-and-ball-229315

1. Maak een overzicht van woorden die bij jouw business passen

Let’s face it: het vinden van de kernwaarden van jouw business is geen klus die je in vijftien minuten hebt gefixt. Het is namelijk echt een kwestie van naar binnen keren en ontdekken wat jouw drijfveren zijn. Wat is de reden dat je je onderneming bent gestart? Wat vind je belangrijk om uit te dragen? Probeer dit samen te vatten met behulp van woorden. Ben jij bijvoorbeeld een goaldigger die het belangrijk vindt om qua business een open houding naar anderen te hebben? Noteer dan een woord als ‘toegankelijk, ‘persoonlijk’ of ‘vriendelijk’. Of alle drie als dit goed voelt. Bij de eerste stap mag je immers zoveel woorden opschrijven als je zelf wilt.

2. Maak een selectie

Neem nu -of na een nachtje slapen- de tijd om eens kritisch naar je woorden te kijken. Zijn er woorden die elkaar overlappen? Probeer dan één woord hiervan te kiezen en de rest weg te schrappen. Neem bijvoorbeeld de woorden ‘toegankelijk, ‘persoonlijk’ en ‘vriendelijk’. Drie woorden die in de kern op hetzelfde neerkomen. Kies in dit geval voor slechts één van de drie woorden die je het meeste vindt passen bij jouw business.

Schrap ook de woorden weg die bij nader inzien niet fijn voelen. Kernwaarden staan -zoals de naam al verklapt- symbool voor de core van jouw business en moeten hierdoor per definitie inspirerend en motiverend zijn. Wees niet bang om te schrappen: het is de bedoeling dat er na deze stap nog slechts 3 tot maximaal 5 woorden op papier staan. Jouw persoonlijke kernwaarden

3. Practice what you preach

Heb jij de kernwaarden van jouw business geformuleerd? Noteer deze dan nu groot op een stuk papier of -nog beter- maak deze mooi op met behulp van Word of Photoshop en geef deze een prominente plek in jouw office. Zo kun je bij een beslissing of potentiële opdracht hier altijd even snel op terugkijken. Twijfel je bijvoorbeeld of je die ene opdracht wel moet aannemen? Een blik op je kernwaarden verklapt of het een goede move is voor jouw business.

Let’s talk

Wat zijn de kernwaarden van jouw business? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic