Word member Sluit je aan bij de club

Melanie Bosveld, founder Kult&Ace, deelt tips en tricks voor het werven en binnenhalen van klanten

Melanie Bosveld verbindt met haar millennial consultancy bureau Kult&Ace merken en millennials. Tijdens The Goaldiggers Club Session op zondag 4 maart geeft Melanie tips en trick hoe je prospects omturnt naar klanten: hoe leg je het eerste contact met een klant, hoe stel je een écht goede offerte op en  met welke tools die het jou makkelijker maken kan je werken? Ze legt uit wat de psychologische drivers kunnen zijn waardoor een offerte kan vallen of juist afketsen. Vind je jezelf niet de allerbeste netwerker? Melanie vertelt hoe je dicht bij jezelf kan blijven en toch effectief kan netwerken. Ook deelt zij tools als een roadmap waarmee je inzichtelijk krijgt wat je doelen zijn voor het gehele jaar en welke klanten daarbij aansluiten. In dit artikel geeft Melanie een sneak preview op haar sessie.

Kult&Ace

Gefrustreerd zag Melanie Bosveld aan dat heel veel merken er tonnen tegenaan gooiden om tevergeefs de jonge doelgroep te bereiken. Ervan overtuigd dat zij deze doelgroep wél met merken kan verbinden stopte ze met haar baan in de PR-branche en richtte ze Kult&Ace op, een millennial consultancy bureau gericht op het verbinden van merken met millenials op een duurzame manier. Tot haar klanten kan ze vele grote merken zoals Mountain Dew en Puma rekenen. Maar hoe doet ze dat? Hoe vindt ze die klanten en hoe weet ze die ook aan zich te binden? Tijdens The Goaldiggers Club Session deelt Melanie haar grootste tips en tricks om niet alleen nieuwe klanten te vinden, maar ze ook aan je te binden. Kun je niet wachten? Hieronder vast een aantal tips & tricks.

1. Vind je expertise

Melanie: ” Als jij twintig dingen in een doet, dan weet niemand waar ze je voor moeten bellen. Vanaf het begin zijn wij op de millennial doelgroep gesprongen. Dat is iets waar mijn hart ligt en waar ik toen ook een gat in de markt zag. Die focus, dat specialisme, heeft heel veel mensen en merken aangetrokken. Specialiseer jezelf en laat zien dat jij daar de beste in bent, dat ze voor die expertise bij jou moeten zijn.”

2. Zorg voor een positieve word of mouth

Melanie: “Word of mouth is heel erg belangrijk in het aantrekken van nieuwe klanten. Klanten gaan vaak op referenties van anderen af. Om positieve word of mouth te krijgen, moet je niet alleen zeggen wat je doet, maar vooral ook doen wat je zegt. Ik zeg altijd: under promise, over deliver. Je moet geen gouden bergen beloven als je het niet kan waarmaken. Wij zitten heel erg op kwaliteit met Kult&Ace. Iedereen bij Kult&Ace is allround en experts in wat ze doen. Lever consequent kwaliteit en mensen gaan er onderling over praten. Dat levert nieuwe klanten op.”

3. Laat jezelf zien

Melanie: “Wees niet bang om jezelf te laten zien en je bedrijf te promoten. Is het niet via harde sales dan is het wel gewoon door aanwezig te zijn op seminars, op de juiste evenementen en op netwerkborrels. Bepaal wel wat het doel is van een netwerkbijeenkomst. Het is geen borrel met je vrienden en het blijft werk. Dus mocht je iemand willen spreken, probeer dat dan ook te bewerkstelligen.”

4. Geef je klant altijd iets van waarde

Melanie: “Ik adviseer om potentiële klanten eerst iets te geven wat van waarde is. Dat kan kennis zijn tot een gratis sessie. En daar hoeft echt niet altijd iets voor terug te komen. Het is belangrijk om een klant nieuwsgierig te maken. Door hen iets te bieden laat je zien wat je doet en wat je kan en wie weet komt daar ooit iets uit.”

Kom je ook naar de volgende editie van The Goaldiggers Club Session? 

Wil jij meer inhoudelijke tips over hoe jij nieuwe klanten kan vinden en vooral ook aan je kan binden? Op zondag 4 maart 2018 tijdens The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam, geeft Melanie Bosveld al haar tips en tricks op het gebied van sales. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus scoor hieronder jouw ticket als je The Goaldiggers Club Session niet wilt missen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic