Word member Sluit je aan bij de club

In drie stappen een sterke contentkalender voor je business blog

Een sterke contentkalender voor je blog is dé manier om je business online te positioneren. Met deze tips en tricks verover je jouw stukje van het world wide web en kom je nooit meer zonder inspiratie te zitten.

1

1. Maak één duidelijk overzicht

Waar de één zweert bij betaalde tools maakt de ander het liefst haar contentplanning in Excel. Wanneer je een contentkalender wilt maken voor je blog geldt dan ook maar één regel: whatever works for you. Zolang het voor jou –en je eventuele mede-editors- overzichtelijk is. Een inzichtelijke contentplanning voldoet in ieder geval aan de onderstaande punten:

  • Weeknummer
  • Dagen van de week (incl. specifieke data)
  • Per dag één of meerdere open vakken om de titels van je artikel(ide)e(ë)n in te plaatsen
  • Een extra open vakje voor eventuele aanvullende notities (denk aan: thema’s)
  • Checkbox of kleurensysteem om de status van de artikelen (concept, ingepland, gepubliceerd) bij te houden.

2. Wees consistent en denk in thema’s

Voor een sterke en consistente contenkalender kan het interessant zijn om in thema’s na te denken. Wanneer het bijvoorbeeld je streven is om iedere week driemaal te posten, kun je ervoor kiezen om dit op vaste dagen te doen én hier een vast thema aan te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Maandag: Interview met iemand uit het werkveld
  • Woensdag: Career update met persoonlijke learnings
  • Zaterdag: How-to artikelen op het gebied van zelfstandig ondernemen

Deze vaste thema’s kun je natuurlijk zo specifiek maken als je zelf wil, maar zo heb je in ieder geval altijd een handige houvast om op terug te vallen.

3. Verzamel inspiratie op één plek 

Volg vergelijkbare blogs en websites uit jouw werkveld en laat je door hen inspireren. Vraag jezelf af: wat maakt het dat je hun blog leuk vindt om te volgen en hoe zou je dit eigen kunnen maken? Ook is het slim artikelideeën op één plek te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan de app Pocket waarmee je gemakkelijk URL’s en afbeeldingen kunt opslaan en categoriseren. Ook kun je online vaak diverse inhaakkalenders terugvinden met nationale én internationale feestdagen waar je eventueel qua content op zou kunnen inhaken. Zo zit jij nooit meer om ideeën voor jouw business blog verlegen.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic