Word member Sluit je aan bij de club

5 etiquette regels op de werkvloer die iedere goaldigger moet weten

Een traantje wegpinken op de werkvloer of een onverwachte number two? Met deze handige etiquetteregels handle jij ieder issue als een échte goaldigger.

Etiquette regels op de werkvloer

1. Ga met eventuele issues naar relevante personen

Huilen op de werkvloer blijft een punt van discussie. Wanneer er iemand in je naaste omgeving is overleden zal niemand vreemd opkijken wanneer je een traantje moet wegpinken. Als je echter de waterkraan niet kunt dichtdraaien naar een vervelende confrontatie met een collega, ligt dit natuurlijk een stuk gecompliceerder.

Ons advies? Ga met je eventuele issues naar relevante personen, but always keep your cool. Neem een paar diepe ademteugen zodat je op kalme toon een weerwoord kunt geven op die vervelende opmerking van een collega. Weet je bij voorbaat al dat je dit niet zonder trillende lip kunt doen? Confronteer deze collega dan op een later moment. Bij voorkeur één-op-één. Zo kun je rustig je zegje doen. Hier zou je je eventuele leidinggevende bij kunnen betrekken, maar alleen als dit relevant is. Het staat natuurlijk niet professioneel om je leidinggevende voor iedere onenigheid aan de mouw te trekken.

2. Laat je niet verleiden tot negativiteit

Roddelen doen we natuurlijk allemaal, maar beperk de juicy gossip tot de zaterdagavondborrel met je vriendinnen. Hoewel het natuurlijk menselijk is om met én over elkaar te praten, komen halve waarheden natuurlijk altijd als een boomerang weer bij je terug. Bovendien doet het delen van roddels je minder betrouwbaar en loyaal overkomen. Eigenschappen die in het merendeel van de sectoren natuurlijk ontzettend belangrijk zijn.

3. Wees de verandering die je wilt zien

Het is natuurlijk makkelijk om te klagen over je collega die nooit initiatief toont of die ene andere collega die alleen maar negatief over anderen praat. Toch gaat de uitspraak  ‘be the change you wish to see in the world’ ook careerwise op. In plaats van deze negatieve energie door te zetten door te zuchten en te steunen, kun je natuurlijk ook zélf het goede voorbeeld geven.

Vraag bijvoorbeeld aan die collega die nooit initiatief toont of hij of zij leuke ideeën heeft voor een specifiek project waar jij momenteel mee bezig bent. En geef duidelijk aan die andere collega aan dat je het niet fijn vindt om negatief over anderen te praten en verander van onderwerp. In een paar simpele stappen maak jij zo jouw werk weer nét dat beetje leuker.

4. Wees niet bang voor de number two


Oké, eerlijk: indien mogelijk is het natuurlijk altijd beter (en minder awkward) om de grote behoefte thuis te doen. Toch betekent poepen op het werk natuurlijk niet het einde van de wereld. Iedereen poept. En als je bedenkt dat de meeste mensen meer dan 40 uur per week op kantoor spenderen, is het zelfs niet meer dan logisch dat daar weleens een number two bij zit. Hoe ga je hier echter op een classy manier mee om?

Cindy Gall deelt op Create Cultivate een aantal handige tips. Zo is haar eerste tip eerst wat toiletpapier in de wc deponeren vóórdat je gaat poepen. Hiermee zou het ‘plopgeluid’ worden voorkomen waardoor iedere collega weet dat je aan het poepen bent. Ook (meerdere malen) doorspoelen is een manier om je grote behoefte wat -ehm- charmanter af te wikkelen. Niet alleen om het geluid te dempen, maar ook de stank te verbloemen. Nog een laatste handige tip: neem altijd Air Wick V.I.Poo mee in je handtas. Met deze handzame toiletspray laat je nooit meer nare luchtjes achter op kantoor. You’re welcome.

5. Luister naar je gevoel

Dit is misschien wel één van de belangrijkste lessen op het gebied van etiquette. Zoals iedere business anders is, nodigt ook iedere business uit voor andere etiquetteregels. De ambiance en de gegeven situatie kunnen dus veelbepalend zijn voor welke regels er gelden. Ook timing is hierbij belangrijk. Waar een number two misschien prima kan op een rustige vrijdagmiddag, is het natuurlijk niet handig (of fris) om hier op je gemakje voor te gaan zitten wanneer er meerdere collega’s in de rij staan te dringen voor het toilet. Balen? Huilen doe je maar bij thuiskomst 😉

Let’s talk

Welke etiquetteregels hanteer jij op de werkvloer? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic