Word member Sluit je aan bij de club

Zo schrijf je een persbericht dat wél wordt opgepikt

Wil jij jouw nieuwe business wereldkundig maken met een persbericht? Met deze tips en tricks onderscheid jij jouw press release van de vele anderen en zorg je ervoor dat deze wèl wordt opgepikt.

1. Het is in één oogopslag duidelijk wat jouw boodschap is

So many e-mails, so little time. Wist je dat er gemiddeld maar 3 seconden naar een persbericht wordt gekeken? Het moet dus in één oogopslag duidelijk zijn wat de boodschap is van jouw e-mail. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van sterke (tussen)koppen die bondig de kern van jouw boodschap tonen. Ook aantrekkelijk beeld kan helpen om de lezer langer geïnteresseerd te houden.

2. Deel je ‘why’ 

Iedere business heeft een ‘why’ – hetgeen wat jouw business onderscheid van de rest. Maak dit ook zeker kenbaar in het persbericht. Je bent misschien niet de eerste die een kledinglabel lanceert, maar er is wel maar één jij. Inclusief unieke ‘why’ van jouw business. Every business has a story. Vergeet niet in het persbericht dat van jou te delen.

3. Het heeft nieuwswaarde

Zorg ervoor dat jouw persbericht ook nieuwswaarde heeft. Een persbericht kan nieuwswaarde hebben om diverse redenen. Niet alleen omdat het inspeelt op de actualiteiten, maar ook omdat het relevant is voor de tijd van het jaar of omdat jouw business bijvoorbeeld een oplossing biedt voor een alledaags probleem. Door dit kort en bondig kenbaar te maken in je nieuwsbericht is de kans groter dat jouw business daadwerkelijk wordt opgepikt door verschillende media.

4. Maak het niet te sales-achtig

Repeat after us: een persbericht is informatief en –in the best case– zelfs inspirerend om te lezen. Maak er dus geen sales praatje van met een overdaad aan call-to-actions (lees: ‘koop nu’ of ‘bestel hier’). Maak je press release authentiek en vertel écht een verhaal. Zo inspireer je journalisten om er ook één over jouw business te schrijven.

Let’s talk

Wat is voor jou onmisbaar in een persbericht? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic