Word member Sluit je aan bij de club

Minder met je telefoon bezig zijn en je productiviteit te verhogen? Deze tips gaan je helpen

Als ondernemer is online zijn part of the business. Hoewel het online aanwezig zijn met je merk zeker een positieve invloed heeft op je business, kan online zijn tegelijkertijd een bron van afleiding zijn. Goed en geconcentreerd werken terwijl de apps en kattengifjes per minuut binnenkomen is gewoon lastig. Met deze tips voorkom je dat het checken van je telefoon ten koste gaat van je productiviteit.

Beeld via: instagram.com/moderosaofficial

1. Confronteer jezelf

This is an intervention. Jij dacht dat jij helemaal niet vastgeplakt zat aan je telefoon en dat het allemaal wel meeviel? Voordat we het kunnen gaan oplossen is het eerst zaak om het probleem in kaart te brengen. De app Moments is een handige tool die je inzicht geeft in hoeveel tijd je nou eigenlijk echt besteed op je telefoon. Er wordt bijgehouden hoe vaak je hem oppakt en welke apps je het meeste gebruikt. Dit kan best confronterend zijn, maar het is de eerste stap naar online minderen, want zeg nou zelf, dat kan ook allemaal best wel wat minder. Zie het als een uitdaging om dagelijks een aantal uur te minderen.

2. Zet de notificaties van sociale media uit

Deze tip heeft meteen een groots effect. De notificaties van Facebook, Instagram en WhatsApp zijn boosdoener nummer één wat betreft afleiding. De continue stroom van updates zorgt ervoor dat je constant een blik op je telefoon werpt. Het niet zien van al die updates en alle apps die binnenkomen helpt al enorm om minder met je telefoon bezig te zijn en meer met je werk. Dus zet ze uit via de instellingen van je telefoon. Zo kun je veel makkelijker knallend je to do list afwerken.

3. Leg je telefoon buiten handbereik

De gouden tip om je productiviteit te verhogen? Vermijd de verleiding! Ligt bij jou je telefoon altijd naast je? En druk je constant de home-button in om weer even up to date te zijn? Dit soort gewoontes kun je tackelen door simpelweg de verleiding te verwijderen.  Net als dat je ouders de chips vroeger in een hoge, afgesloten ruimte legden waar je niet bij kon, doe jij nu hetzelfde met je telefoon. Leg hem in een andere ruimte of stop hem in je tas. In plaats van dat je je telefoon naast je neerlegt, leg je een boek of je agenda naast je. Als het maar iets is wat met je to do-lijst te maken heeft. Op deze manier word je aan je taken herinnert en beperk je de verleiding voor jezelf, want als het er niet is, kan je er ook niet aan zitten.

4. Installeer de juiste apps

Kan je echt geen afscheid nemen van je telefoon? Zet hem dan in om je productiviteit te verhogen en download een aantal apps die je daarbij kunnen helpen. Maak een to do-list in Wunderlist (niets is leuker dan to do’s afvinken, en helemaal als dat gepaard gaat met een luide ping) . Vervolgens zet je tip 2 in en zorg je dat alle sociale media jou niet kan bereiken. Een handige tool die je daarbij kan helpen is de app Be Focused. Door een timer te activeren word je telefoon voor een bepaalde tijd vergrendelt. Dit hoeft echt niet meteen de hele dag. Zet de timer op bijvoorbeeld twee uur en last daarna een social media kwartiertje in. We moeten wel sane blijven natuurlijk!  Tot slot, zet je koptelefoon op en zorg dat je focus on fleek is met de productiviteit boostende geluiden van de app Noisli. Op deze manier kan jouw telefoon jou helpen jouw productiviteit te verhogen en kan hij gewoon naast je blijven liggen.

Let’s talk

Hoe ga jij om met je telefoon als je aan het werk bent? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Raisa Huisden

Raisa Huisden

Raisa wordt gelukkig van een mooi paar sneakers, heeft een groot hart voor empowerment en een passie voor content creatie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic