Word member Sluit je aan bij de club

5 tips voor de perfecte elevator pitch

Hoe vertel je in het kort wie je bent en wat je doet als iemand niet een middag de tijd voor je heeft? Een elevator pitch is niet alleen handig tijdens een sollicitatiegesprek, maar ook tijdens netwerkborrels of meetings met potentiële klanten of opdrachtgevers is het handig als jij enthousiast en kort weet te vertellen over jezelf en je werk. Hoe je een sterke elevator pitch creëert? Wij helpen je op weg.

Bron: https://www.zilverblauw.nl/2015/10/12/opening-ceremony-tokyo

1. Begin met een sterke opening

Het begin van je elevator pitch moet de aandacht trekken van je gesprekspartner. Dit punt van je elevator pitch kost vaak de meeste tijd om te bedenken, maar neem die tijd wel. Een sterke opening kan bijvoorbeeld zijn dat jij een combinatie van skills of opleidingen hebt die mensen niet snel verwachten, iets dat jouw werk uniek maakt of iets bijzonders dat jij op werkgebied hebt meegemaakt. Vind je het lastig om een sterke opening te bedenken? Vraag dan aan de mensen om je heen wat zij opvallend aan jou of jouw werk vinden en gebruik die informatie voor het begin van je elevator pitch.

2. Vertel wie jij bent en waar je voor staat

Vertel na de opening kort iets over jezelf; omschrijf jezelf bijvoorbeeld in vijf woorden en vertel waar jij en eventueel jouw bedrijf of merk voor staat. Een elevator pitch duurt gemiddeld een minuut. Ga dus niet uitweiden over jezelf. Kort en krachtig zijn de kernwoorden bij dit stuk.

3. Vertel waar jouw kracht ligt

Hier geef je aan wat jij anderen te bieden hebt. Wat zijn jouw skills? Waar ben je goed in? Wat maakt jouw uniek? Vertel wat het is dat jouw bedrijf of merk onderscheidt van de concurrentie en waar de kracht ligt. Wees hierbij niet te bescheiden. Je hoeft geen skills op te sommen die je niet hebt, maar dit is het moment om jezelf te verkopen, niet de tijd voor bescheidenheid.

4. Wees enthousiast en gepassioneerd

Het belangrijkste van je elevator pitch: breng het enthousiast, maar overcompenseer niet en probeer anderen niets te verkopen. Als jij jouw elevator pitch opsomt als een boodschappenlijstje, gaat niemand er warm van worden. Enthousiasme en passie daarentegen werkt aanstekelijk. Als jij enthousiast over jezelf en je werk weet te vertellen, enthousiasmeer je jouw gesprekspartners ook. Denk ook aan lichaamstaal: sta rechtop en kijk je gesprekspartners aan. Praat tot slot niet te snel, ze moeten je wel kunnen volgen.

Let’s talk

Heb jij nog een goede tip voor een elevator pitch? Deel hem in de comments hieronder!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic