Word member Sluit je aan bij de club

Met deze 5 tips werf jij nieuwe klanten

Client onboarding is het proces waarbij je je klant verwelkomt in je bedrijf en laat zien wat jij hen te bieden hebt. Het is jouw one way ticket naar succes. Met deze tips en tricks maak jij die potentiële klant enthousiast over jouw bedrijf.

Client onboarding

1. Doe Research

Ontdek allereerst met welke vraagstukken jouw potentiële klant zit. Doe dit al alvorens je het gesprek aangaat door jezelf te verdiepen in eerdere projecten, zoals campagnes en social media uitingen. Wat heeft wel gewerkt en wat niet? En belangrijker: hoe kan jij hierin het verschil maken? Door direct met oplossingen het gesprek aan te gaan, zal je je klant eerder over de streep trekken.

2. Wees Persoonlijk

People like to do business with people. Dit betekent niet dat je in het gesprek met je klant je liefdesleven onder de loep hoeft te nemen, maar wel dat het belangrijk is om te laten zien wat jouw unfair advantage is. Laat bovendien ook zien dat je je –workwise– hebt verdiept in de klant, en waarom jij precies past bij hetgeen zij nodig hebben om te kunnen excelleren.

3. Train Je Klant

Natuurlijk heb je een prachtige en overzichtelijke zakelijke website, maar ga er nooit van uit dat je klant dit tot in detail heeft doorgespit. Lees: ain’t nobody got time for that. Zorg er dan ook altijd voor dat je een elevator pitch paraat hebt waarin je duidelijk maakt wie je bent (zie: unfair advantage), wat je doet, een aantal succesverhalen deelt (zie hieronder) en hoe jij -en jij alleen- je klant verder kunt helpen.

4. Deel Succesverhalen

Niets zal jou nog aantrekkelijker maken voor jouw klant dan het delen van eerdere succesverhalen. Hoe jij bijvoorbeeld verantwoordelijk was voor de succesvolle nieuwe brand strategy van merk X, of hoe jouw werk heeft bijgedragen aan het online succes van merk Y. Kies bij voorkeur voor succesverhalen waarmee je potentiële klant zich ook daadwerkelijk mee kan identificeren. Dat jij verantwoordelijk bent voor de nieuwe huisstijl van dat ene beautymerk is leuk, maar niet per se relatable als je wordt gevraagd voor een nieuwe campagne van de overheid.

5. Check-in en Check-up

Wanneer je jezelf aan bovenstaande punten houd, is de kans groot dat die potentiële klant met jou in zee wilt. Yes! Vergeet alleen niet na het ‘inchecken’, ook regelmatig een check-up te doen. Geef in overleg met de klant bijvoorbeeld één keer per maand een evaluatie van de vorderingen, de belangrijkste learnings, daaropvolgende actiepunten en bespreek de eventueel aanvullende wensen van jouw klant.

Jij bent nu klaar voor een succesvolle samenwerking – all aboard!

Let’s talk

Hoe maak jij een potentiële klant enthousiast over jouw bedrijf? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic