Word member Sluit je aan bij de club

3 dingen die je moet weten over personal branding

Personal branding is een hot topic in de businesswereld, want: people like to do business with people they like. Wij geven drie praktische tips en tricks om jezelf op de kaart te zetten en leggen uit hoe je een personal brand creëert dat werkt voor jóú.

Foto door Mademoiselle Saloua Photography tijdens The Goaldiggers Club Session

Personal Branding

Eerlijk is eerlijk, de term personal branding werpt soms nog weleens wat vragen op. In een notendop is personal branding het uitlichten van hetgeen jou uniek maakt en je onderscheidt van anderen. Het is voor anderen duidelijk wie je bent en waar je voor staat. Hoe ontdek je wat jouw personal brand is? En misschien nog een betere vraag: hoe creëer je een personal brand die voor jóú werkt? Wij leggen het uit.

1. Maak gebruik van je unfair advantage

Iedereen beschikt over een unfair advantage. Zoals hier eerder verteld is dit een niet aan te leren skill of personality trait die jou onderscheidt van de rest. Vraag jezelf eens af: waarvoor ben jij de go to girlboss? Maak hier gebruik van. Moeten potentiële opdrachtgevers bij jou aankloppen, omdat jij de mooiste illustraties maakt geïnspireerd door jouw achtergrond als digital nomad? Deel regelmatig je creaties op social om gezien te worden. Ben jij juist een financieel expert? Schrijf bijvoorbeeld blogs om je autoriteit op dit gebied te claimen. Bij personal branding draait het geheel om het uitlichten van jouw unieke vaardigheden.

2. Wees persoonlijk

De term personal branding verklapt het al: het is ontzettend belangrijk om jezelf te laten zien. Mensen doen graag zaken met mensen. Dit blijkt alleen al uit het simpele feit dat een Instagram-post met gezicht 38% beter scoort dan een foto zonder gezicht (Bron: Georgia Institute of Technology). Wees dus niet bang om jezelf te laten zien. Dit hoeft natuurlijk echt niet uitsluitend met gepolijste portretfoto’s, maar kan ook door het delen van jouw persoonlijke verhaal of businessgerelateerde topics die je bezighouden.

3. Creëer een oprechte connectie

Hoewel het misschien op het eerste oog zo doet overkomen, draait personal branding allesbehalve om het spelen van een rol. Het gaat juist om het versterken van bepaalde personality traits en skills die je al hebt om jezelf op deze wijze te positioneren als autoriteit op dit gebied. Hierbij is likeability natuurlijk wel bepalend of een potentiële opdrachtgever zich aangetrokken voelt tot jouw business. Dit is echter niet iets dat je kunt forceren. Bovendien kun je jezelf ook afvragen of je dit wel wíl. People like to do business with people they like, gaat immers vast en zeker ook voor jou op.

Let’s Talk

Hoe heb jij je eigen personal brand gecreëerd? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic