Word member Sluit je aan bij de club

Happy new goals! Zo behaal jij in het nieuwe jaar deze drie goals

Van een salarisverhoging tot een betere work-life balance: zo transformeer jij jouw goede voornemens in doelen mét resultaat.

Happy new goal: salarisverhoging

Je vindt al tijden dat je recht hebt op een hoger salaris alleen laat het plan de campagne tot dusver steeds op zich wachten. Met deze tips gaat het je in 2018 wél lukken.

1. Wacht op het juiste moment

Het beste moment om te onderhandelen over je salaris is tijdens een functioneringsgesprek. Wanneer je leidinggevende je (overwegend) positieve feedback heeft gegeven is dit het moment om je salaris bespreekbaar te maken. Een goede voorbereiding is hierbij the key. Zet duidelijk uiteen om welke redenen jij een waardevolle bijdrage levert aan het bedrijf en bekrachtig dit met de positieve feedback die je hebt gekregen.

2. Pak je kans

Of nu een collega vertrekt of dat het bedrijf een nieuw project aanneemt waardoor je takenpakket verandert: ook dit is de gelegenheid om je salaris bespreekbaar te maken. Wanneer je job namelijk qua verantwoordelijkheid groeit en jouw ervaring idem dito, is dit een goede reden om ook jouw salaris te laten meegroeien.

3. Durf meer te vragen

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar: just do it. Experts raden voornamelijk aan om onderhandelen als een spel te zien. Denk na over wat je wil bereiken en houd dit in je achterhoofd zodra je met je leidinggevende aan tafel zit. En onthoud: je wordt echt niet zomaar ontslagen wanneer je om meer salaris vraagt.

Happy new goal: Work-life balance

Afgelopen jaar maakt je crazy hours, maar in 2018 ben je vastbesloten om het ander te doen. Work hard, play hard – en vooral meer van dit laatste graag. Zo gaat het je lukken:

1. Zeg vaker ‘nee’

Natuurlijk wil je je collega’s niet in de steek laten en ook die ene opdrachtgever wil je niet teleurstellen. Toch kan ‘nee’ zeggen juist heel waardevol voor je carrière zijn. Het geeft je ‘ja’ namelijk meer inhoud. Bovendien zorgt meer vrije tijd voor een meer uitgeruste jij, waardoor je workwise alleen efficiënter en productiever zult worden. In dit artikel vind je een aantal handige tips om wat vaker ‘nee’ te zeggen.

2. Plan je vrije tijd in

Het voelt misschien tegenstrijdig, maar wij hebben nóg een item voor je to-do list: vrije tijd. Net zoals je diverse taken en opdrachten inplant is het óók belangrijk om vrije tijd in te plannen. Geef jezelf ook eens in de zoveel tijd een dagje vrij. Volgens onderzoek houden Nederlanders gemiddeld 14,5 vakantiedagen over (Bron: NOS). Zonde! Ook wanneer je niet in loondienst bent.

3. Detox van tech

Door social media en tech zijn we workwise vrijwel altijd ‘on and connected’. Voor een betere work-life balance is het belangrijk om hiervan te detoxen. Zet je pushberichten uit en spreek met jezelf aan dat je na zes uur ’s avonds niet meer je laptop mag openklappen.

Happy new goal: Je netwerk uitbreiden

Netwerken is niet bepaald jouw cup of tea, maar toch zou je graag wat meer mensen willen leren kennen om je brand te versterken.

1. Bereid jezelf goed voor

De meeste netwerkevents hebben tegenwoordig een publiekelijke pagina op Facebook. Check alvorens je hiernaartoe gaat de gastenlijst. Verdiep jezelf in de mensen komen en maak eventueel een lijstje van mensen die je zou willen spreken om zo een houvast te hebben tijdens het event zelf. Ook het alvorens bedenken van gespreksonderwerpen kan erg handig zijn.

2. Houd het low-key

Het voorbereiden van een elevator pitch is zonder twijfel handig, maar niemand zit te wachten op een keurig opgesomde presentatie van je cv. Houd het contact vooral persoonlijk en maak mensen enthousiast om wie jij bent. People like to do business with people.

3. Maak gebruik van social media

Ook social media is dé manier om te netwerken. Ga via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram de interactie aan met vrouwen die jou inspireren. Ook zijn social media de gelegenheid bij uitstek om jezelf op de kaart te zetten. In dit artikel lees je bijvoorbeeld over een aantal handige (gratis!) manieren om je merk online te versterken.

Wil je vast ook lezen: dit moet je doen als je netwerken eng vindt. Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic