Word member Sluit je aan bij de club

Je goals in 2018 bereiken? Zo stel en behaal je deze ook echt!

Benieuwd naar de truc voor het stellen van goals die je behaalt? Onder het motto: ‘een nieuw jaar met nieuwe kansen’ geven wij tips voor het opstellen en bereiken van goals.

Beeld via: http://www.thedesignchaser.com/2015/03/mocka-jimmy-tower-two-ways.html

1. Weet waarom je het doet

Allereerst is het belangrijk dat je weet waarom je jouw goal wilt behalen. Het artikel: ‘Je why vinden, gebruiken en voor jezelf laten werken’, is het startpunt voor het succesvol opstellen van een goal. Zodra je jouw why geformuleerd hebt weet je waarom je het doet, kun je beter bepalen wat je wil bereiken.

2. Formuleer een goal met de stappen ernaartoe

Zorg ervoor dat je je goals zo specifiek mogelijk uitdenkt en op papier zet. Schrijf alle kleine stappen uit die je moet zetten om het goal te behalen en formuleer aan de hand daarvan actiepunten. Noteer alle stappen -hoe klein ook- die je moet zetten om het goal te behalen.

3. Stel realistische deadlines

Onhaalbare goals bestaan niet, onhaalbare deadlines wel. Je kunt niet alles tegelijk behalen en daarom is het belangrijk om een prioriteitenlijstje te maken als je alle to-do’s hebt uitgeschreven. Waneer je de prioriteiten helder hebt, kun je inzichtelijk maken welke stappen je wanneer kunt zetten. Hang hier een realistische tijdsplanning aan. Zie het zetten van elke stap als een succes en een stap dat je dichterbij je grote goal brengt en denk eraan wat het je op lange termijn zal opleveren.

4. Blijf gedisciplineerd

Goal setting vraagt om toewijding. Jouw goals bereik je alleen als je er consequent aan blijft werken. Zie jij de kans om in 30 minuten aan een van je actiepunten te werken? Ga ervoor. Doordat je je grote goal nu in kleine stappen hebt verdeeld, je een duidelijk plan van aanpak hebt waar een realistisch tijdsschema aan hangt, beperk je alle risico’s om de mist in te gaan. Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je een actiepunt niet af hebt, pas dan de deadline aan en doe het alsnog. Straf jezelf niet als je het niet haalt, maar wees wel kritisch in deze keuze en laat het niet te vaak gebeuren, want hierdoor vergroot je de kans dat je van je goals afwijkt en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Let’s talk

Wat is jouw tip voor het stellen van goals die je ook daadwerkelijk behaalt? Deel het in de comments hieronder.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

 

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Raisa Huisden

Raisa Huisden

Raisa wordt gelukkig van een mooi paar sneakers, heeft een groot hart voor empowerment en een passie voor content creatie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic