Word member Sluit je aan bij de club

Yes or no? De pro’s en cons van een boekhouder

Kim de Jong van House of Tax legt uit wanneer het slim is om je boekhouding uit handen te geven, maar ook wanneer niet.

Dat het leven van een ondernemer beslist niet gaat over groene smoothies drinken in een Instagram-waardige hotspot, hoeven we jou als goaldigger vast niet te vertellen. Is het voor jou herkenbaar dat de administratie als terugkerend item ergens onderaan jouw to-do list prijkt? Factureren, BTW-aangifte, urenregistratie het bewaren van bonnetjes… Een boekhouder in de arm nemen, lijkt je eigenlijk zo gek nog niet, misschien heb je er al wel één. Wanneer is het echter het juiste moment om een boekhouder in de arm te nemen? En wanneer niet? Kim de Jong van House of Tax geeft tips én tricks om je cashflow op orde te houden. In dit artikel legt de finance expert uit wanneer het slim is om je boekhouding uit handen te geven, maar ook wanneer niet.

Beeld via instagram.com/moderosaofficial

Wanneer het goed voelt

“Op elk moment kan het verstandig zijn om een boekhouder in de arm te nemen”, vindt Kim de Jong founder van House of Tax. “Er zit wel een grote nuance in het uit handen geven van het proceswerk binnen je administratie en de leiding erover weggeven.” Het inboeken van facturen en betalingen gebeurt gelukkig al steeds meer geautomatiseerd, dit kun je ook makkelijk uit handen geven aan een virtual assistant of boekhouder. Ook de BTW aangiften kun je makkelijk uit handen geven, of zelf binnen 15 minuten doen nu je administratie volledig up-to-date is.”

Neem de leiding

Volgens De Jong is het echter wel key dat je de leiding over je administratie nooit uit handen geeft. “Het belangrijkste is dat je jouw boekhouding begrijpt. Wat de impact is op je bedrijf, het geld op je bankrekening en je belastingen”, aldus De Jong. “Om jouw bedrijf te laten groeien, is dat iets wat je nooit uit handen zou moeten geven. Wat je nodig hebt in jouw team is een adviseur die jou kan helpen om de cijfers te lezen en de impact te bepalen. Je hoeft namelijk echt niet alle wetteksten en trucjes uit je hoofd te kennen, maar wel iemand die ervoor zorgt dat je administratie en aangiften volledig zijn en je niet te veel belasting betaald.”

Houd de volgende vuistregel aan

Wanneer het tijd is om een boekhouder in de arm te nemen? Volgens De Jong kun je het beste de volgende vuistregel aanhouden: wanneer het proceswerk je meer tijd kost dan het je oplevert. “Je kan bijvoorbeeld meer geld verdienen in dezelfde tijd dan het kost om iemand in te huren,” beredeneert Kim. “Ook als je van  jezelf weet dat het echt never nooit jouw ding zal worden om op elke vrijdag alle bonnen te gaan verwerken, kan een boekhouder een verstandige keuze zijn.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic