Word member Sluit je aan bij de club

Modeblogger Roos-Anne van Dorsten van Moderosa deelt insider tips voor een succesvolle blog

Eén van Nederlands grootste modebloggers Roos Dorsten van Moderosa deelt 4 essentiele tips voor een succesvolle modeblog.

Roos-Anne van Dorsten startte negen jaar geleden haar modeblog Moderosa. Wat voor haar ooit begon als een hobby, is nu gegroeid tot een fulltime baan. Haar blog heeft inmiddels meer dan 205.000 volgers en het leverde haar nog meer op; een nieuw bedrijf. In juli lanceerde ze haar nieuwe bedrijf theditguide.com, waar ze tips en tricks deelt voor het bewerken van foto’s. Met zoveel blogs is het tegenwoordig moeilijk om op te vallen. Roos-Anne deelt vier insider tips en tricks waarmee jij je modeblog tot een succes maakt.

Foto: Moderosa

1. Zorg dat je van alle markten thuis bent 

Roos-Anne: “Wanneer je een blog start, is het belangrijk dat je van alle markten thuis bent. In het begin verdien je nog geen geld en heb je nog geen budget om dingen uit te besteden. Ik heb mijzelf alles aan moeten leren. Bijvoorbeeld de technische aspecten, zoals hoe je de camera instelt, foto’s bewerkt, video’s edit. Maar marketing en sales horen ook bij de business kant van je blog. Je moet concepten kunnen bedenken en jezelf onderhandelen, begrotingen maken en administratie eigen maken.

2. Wees kritisch naar je content

Roos-Anne: “Ik denk dat het van belang is dat je altijd dicht bij jezelf blijft, alleen dan ben je uniek. Mensen vangen het direct op als je iets niet vanuit je hart doet. Het is veel interessanter om iemand te volgen die iets eigens neerzet, dan iemand die alles klakkeloos na doet van anderen.”

3. Denk commercieel

Roos-Anne: “Toen ik begon met bloggen, werkte het heel anders dan nu. Er was toen nog geen sprake van gratis producten of betaalde opdrachten. Je plaatst het puur omdat je het leuk vond en om reacties te ontvangen van je volgers. Pas na twee jaar kreeg ik mijn eerste gratis product en na drie jaar sloot ik mij aan bij het platform “Creators of Desire”, waarmee ik langzaam geld begon te verdienen. Toen ik het platform verliet, stond ik er alleen voor. Ik moest ineens zelf onderhandelen over prijzen. Dat was erg lastig in het begin, want ik ben er vanuit een passie mee gestart. Maar je moet er uiteindelijk ook geld mee verdienen, dus is het belangrijk dat je commercieel blijft denken.”

4. Plaats elke dag een post op Instagram

Roos-Anne: “Het is belangrijk dat je consequent blijft in je posts. Met het algoritme op social media, moet je elke dag een post plaatsen om zichtbaar te blijven op Instagram. Belangrijk hierbij is om de juiste tags te gebruiken. Zorg er daarnaast ook voor dat je actief bent op Instagram door de likes en comments te plaatsen bij andere instagrammers.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic