Word member Sluit je aan bij de club

Drie goaldiggers uit de partyscene delen hoe je van jouw carrière een feestje maakt

Ondernemers Hella Huizinga (My Greatest Party en My Greatest Event), Rachel Persoon (Typhoon Hospitality) en Marie Claessens (The Mocktail Club) zijn voor hun werk altijd in partymodus en delen hun belangrijkste learnings voor een job waar je nooit een kater van krijgt.

Hella Huizinga, Founder My Greatest Party en My Greatest Event

Met haar onderneming My Greatest Party en My Greatest Event organiseert Hella Huizinga de meest indrukwekkende evenementen en #instagramwaardige feestjes.

Je organiseert indrukwekkende evenementen en feestjes. Is jouw werk ook echt een feestje?
“Mijn werk ervaar ik echt als een feestje. Ik doe iedere dag wat ik het allerleukste vind en dat is creatieve concepten ontwikkelen voor mensen die daar heel veel plezier aan beleven. Het is zeven dagen bikkelen maar als je werk voelt als je hobby dan is dat heel goed vol te houden.”

Wat is het geheim van een succesvolle party?
“Indrukwekkend en vloeiend zijn onze belangrijkste pijlers. Dat kan je dan ook wel ons geheim voor een succesvolle party of succesvol event noemen. Zo maken we een party of event indrukwekkend door onder andere de prachtige aankleding, de inzet van vernieuwende toepassingen en technieken, top-entertainment en het serveren van het lekkerste eten. Dit in combinatie met een party of event dat vloeiend verloopt waardoor iedereen van het begin tot het eind ongestoord kan genieten en de klant tevreden is, is de sleutel tot succes.

Welke event van My Greatest Event of My Greatest Party is jou het meest bijgebleven en waarom?
“Dat zijn er heel veel. We hebben zulke uiteenlopende party’s en events op de meest bijzondere plekken in binnen- en buitenland mogen verzorgen waardoor er teveel is om nu op te noemen en onmogelijk om slechts één party of event te beschrijven. Een prachtige babyshower organiseren waarbij de moeder in spé, omringt door al haar hartsvriendinnen helemaal straalt, een kind dat haar of zijn ultieme kinderfeestje krijgt en niet meer kan stoppen met lachen of een bruidspaar dat hun geluk niet op kan en echt genieten van alles wat wij verzorgd hebben op de belangrijkste dag van hun leven geven een onbeschrijfelijk goed gevoel en zal mij altijd bijblijven.”

Wat is de belangrijkste carrièreles die je tot nu toe hebt geleerd?
“Doe waar je plezier in hebt! Alleen zo haal je het beste uit jezelf en je carrière.”

Hoe maak jij van jouw carrière een feestje?
“Mijn werk is al een feestje op zich natuurlijk. Vanuit mijn inmiddels vrij grote netwerk word ik vaak uitgenodigd voor een PR event, opening, lancering of een borrel. Ondanks dat het door drukte vaak niet lukt, probeer ik wel zo veel mogelijk daar naar toe te gaan. Zo heb ik een groot deel van mijn netwerk op een plezierige manier opgebouwd.”

Wat is jouw tip voor vrouwen die ook jouw jaloersmakende job willen ?
“Als je deze business leuk vindt dan moet je gewoon beginnen, hoe moeilijk dat ook lijkt. Kijk naar waar je goed in bent en onderscheid jezelf van de rest en houd daar vooral aan vast. Leg de lat lekker hoog en blijf die hoger leggen. Als je dat kan dan kan je morgen beginnen.”

 

Marie Claessens, founder The Mocktailclub

Marie Claessens is de drijvende kracht achter The Mocktailclub: een mobiele bar waarmee deze goaldigger inmiddels al diverse bezoekers op diverse festivals en evenementen met alcoholvrije versnaperingen verblijd.

Met The Mocktailclub sta je op diverse festivals en evenementen. Ís jouw werk ook echt een feestje?
“Not at all! Vaak is het sleuren met materiaal om alles op zijn plaats te krijgen en  veel afwassen. Als je dan op een event staat waar ook heel wat vrienden van mij zijn, zou ik er het liefst gewoon bij gaan zitten. Maar dat gaat natuurlijk niet. Wij werken ook vaak in het weekend wanneer iedereen leuke dingen aan het doen is. Het hoort erbij.”

Welke event waar je ooit eens met The Mocktailclub stond is jou het meest bijgebleven en waarom?
“We hebben één keer mocktails mogen maken in een tv programma ‘Van Gils & Gasten’. Dat was heel spannend en heel leuk om te doen.”

Heb je ooit ook nog weleens een carrièrekater (lees: tegenslag) gehad? Hoe kwam je hier weer uit?
“Niet op elk event slaan onze mocktails goed aan. Heel veel hangt af van het publiek en hun mindset. Na een dag waar de helft van de passanten vroeg, “Kan er niet wat gin bij?” heb je het even gehad. Een week later sta ik dan op een ander event waar onze mocktails binnen de kortste keren zijn uitverkocht en dan ben je dat weer helemaal vergeten.”

Wat is de belangrijkste carrièreles die je tot nu toe hebt geleerd?
Entrepreneur: someone who jumps off a cliff and builds a plane on the way down’. Deze quote vind ik echt heel toepasselijk. Elke dag kom je onvoorziene dingen tegen die je snel moet oplossen. Omdat we een klein bedrijfje zijn en niet in grote aantallen kunnen aankopen is het best moeilijk. Zo wilden we heel graag een leuke fles als verpakking, maar die bleek je enkel te kunnen kopen per 50.000 stuks. Zo moet je altijd compromissen maken tussen hetgeen je wil en wat je kan met jouw onderneming.”

Hoe maak jij van jouw carrière een feestje?
“Door samen te werken met leuke en inspirerende mensen. Ik leer veel nieuwe mensen kennen, die allemaal hun eigen passie of vernieuwende onderneming hebben. Dat maakt het voor mij zo leuk om zelf te ondernemen. Ik geloof in samenwerking in plaats van concurrentie. ‘A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms'”

Wat is jouw tip voor goaldiggers die ook jouw jaloersmakende job willen?
“Geloof in jezelf! Als je iets echt wil komt het wel goed. Doe het vooral niet voor de centen want de eerste jaren investeer je vooral terug in jouw eigen onderneming in plaats van deze te gebruiken voor jouw loon.”

 

Rachel Persoon, mede-eigenaar Typhoon Hospitality

Rachel Persoon is mede-eigenaar van Typhoon Hospitality, een storytelling agency gespecialiseerd in de hospitality industrie met klanten als THE DUCHESS, Hendrick’s Gin, MR PORTER.

Is jouw werk ook echt een feestje?
“Zeker! Wij zijn de hele dag bezig met hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer mensen uit eten gaan, meer hotels & bars bezoeken en vaker Hendrick’s Gin of cocktails bestellen. Hierdoor ben ik vaak in restaurants, bars en hotels en daar hangt altijd een gezellige sfeer. Daarnaast zijn er veel feestjes zijn waar ik naar toe kan voor werk, zo is elke woensdag, donderdag of vrijdag wel een leuk feestje om te bezoeken.”

Wat is de belangrijkste carrièreles die je tot nu toe hebt geleerd?
“Het allerbelangrijkste is goed voor jezelf zorgen. Als je niet goed voor jezelf zorgt kan je uiteindelijk ook niet voor andere zorgdragen. Bij een bedrijf als Typhoon, wat een service verleent, is het zo belangrijk dat het team lekker in hun vel zit en goed kan presteren. Daarnaast is goed plannen ook één van de belangrijke lessen die ik heb geleerd . Eindeloze to-do lijsten maken werkt niet. Kijk altijd realistisch naar wat je kan doen die dag en zorg dat je genoeg ruimte vrij plant in je agenda om je mailbox, taken & last minute emergencies uit te kunnen voeren. Dit om te voorkomen dat je pas om 18:00 begint met je mailbox wegwerken en je eigen taken uit te voeren.”

Hoe maak jij van jouw carrière een feestje?
“Klinkt mega cliché, maar het belangrijkste is dat je werk al elke dag een feestje op zichzelf moet zijn. Als je geen voldoening uit je werk haalt, zijn die slingers die je zelf moet ophangen ook heel ver te vinden. Genieten ook belangrijk én de juiste balans vinden, want als je jezelf voorbij rent en niet goed voor jezelf zorgt wordt het ook geen gezellig feestje.”

Heb je ooit ook nog weleens een carrièrekater gehad?
“Jazeker, afgelopen jaar nog. Begin van dit jaar heb ik een grote carrièrestap gemaakt, ik ging naar het managen van ons PR team van 5 man naar het leiden van een bedrijf van 25 mensen. Dan kom je veel nieuwe uitdagingen tegen; zowel op management- als op persoonlijk vlak. Door de juiste mensen om je heen te verzamelen, begeleiding te zoeken en veel te praten kom je uiteindelijk verder en tot de juiste oplossingen. Nu aan het eind van het jaar kan ik terugkijken en zeggen dat ik intens veel geleerd heb. En ik heb mezelf nog beter leren kennen.”

Welke carrièregoals wil je nog behalen?
“Persoonlijk wil ik mijn eigen leiderschapskwaliteiten nog meer ontwikkelen en meer tijd steken in de ontwikkeling van ons team.”

Wat is jouw tip voor goaldiggers die ook jouw jaloersmakende job willen?
“Je netwerk en kennis van de scene waarin je werkzaam bent zijn heel belangrijk. Zorg dat je altijd je relaties warm houdt en dat je aardig en professioneel bent tegen iedereen. Weet daarnaast precies wat er nu speelt én wat er ook de aankomende tijd gaat spelen in de scene waarin je werkzaam bent. Elke dag moet je weer iets nieuws willen leren en ontwikkelen.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic