Word member Sluit je aan bij de club

Deze tips gaan ervoor zorgen dat je niet opgeeft als je de motivatie niet kunt vinden

Een goal stel je vol enthousiasme op. Maar hoe zorg je ervoor dat je de discipline vasthoudt en je goal bereikt in paats van af te haken als je de motivatie niet kunt vinden?

Bron: http://www.hegeinfrance.com/time-for-a-break/

1. Leg je why vast

De grote ‘waarom?’ vraag geldt als een filter voor de keuzes die je maakt. Probeer jouw why zo goed mogelijk uit te denken en vast te leggen. (Lees hier het artikel met tips hoe je je why vindt, gebruikt en voor je laat werken). Door bewust bezig te zijn met de reden achter jouw goal, haal je meer voldoening uit het bereiken er van. Denken aan waarom en waarvoor je het allemaal doet helpt je op momenten dat het tegenzit de motivatie terug te vinden. Daarom is het goed om hier over te hebben nagedacht en je why gedefinieerd te hebben. Lees jouw verhaal terug en herbeleef het moment. Gegarandeerd dat je na dit moment weer dezelfde of zelfs meer discipline hebt om door te zetten.

2. Wacht niet totdat het goed voelt

‘Ik doe het vanavond wel, mijn hoofd staat er nu niet naar.’ Sounds familiar. Wacht niet totdat het goed voelt. Dit is funest voor je motivatie. Met kleine stapjes kom je er ook. Wees een tikkeltje streng voor jezelf en blokkeer in je agenda tijd voor de taken die je moet doen. Stel jezelf vervolgens een beloning voor als je weer een to-do van je takenlijst hebt afgestreept. Op deze manier houd je het leuk om gedisciplineerd bezig te zijn.

3. Wees voorbereid

We hebben allemaal onze zwaktes. Door zwaktes te erkennen en te accepteren vermindert de weerstand hiertegen. Vind je jezelf van nature niet gedisciplineerd? Accepteer dit van jezelf en werk vanuit een beginpunt. Discipline train je vooral door voortdurend te kijken naar manieren die het beste werken voor jou. Ga bij jezelf na hoe je je zwakte kunt tackelen. Hier kun je ingewikkeld over nadenken of heel simpel. Je kunt bijvoorbeeld coaching vragen van een vriendin. Coaching klinkt heel ingewikkeld, maar dit kan ook een kort belletje betekenen waarbij je bespreekt waar je mee zit en hoe je de volgende stap zetten richting je goals. Onthoud wel dat niemand jou kan motiveren, behalve jezelf en neem hier de verantwoordelijkheid voor.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Raisa Huisden

Raisa Huisden

Raisa wordt gelukkig van een mooi paar sneakers, heeft een groot hart voor empowerment en een passie voor content creatie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic