Word member Sluit je aan bij de club

Kristel de Bie van Treasure Label deelt haar tips en tricks voor een succesvolle fashion webshop

Is het jouw goal om een succesvolle fashion webshop op te richten? Kristel de Bie, oprichter van ZoYou en Treasure Label, deed het en deelt nu haar beste tips en tricks met jou.

Als klein meisje hield Kristel de Bie, oprichter van ZoYou en Treasure Label, niet zo van shoppen. Ze bleek één van de weinige meisjes die na één seconde de kleding al wel had gezien en stampvoetend de winkel uit wilde. In haar tienerjaren trok dit echter al snel bij en vond ze het juist superleuk om alle kledingrekken in de stad af te speuren. “Toch had ik hier op een gegeven moment weer genoeg van”, vertelt Kristel. “”Had ik net een leuke top bij H&M gescoord, kwam ik tijdens het uitgaan drie meiden tegen in exact hetzelfde shirt. Dat moet anders kunnen, dacht ik.”

Treasure Label

Naast haar studie HBO Communicatie zette ze de webshop ZoYou op dat een groots succes werd. Een aantal jaar later vond goaldigger Kristel het echter wel weer tijd voor iets nieuws en zo ontstond haar nieuwe webshop Treasure Label. “Met het Treasure label wil ik een statement maken: niemand is perfect en dat is oké. Dit wil ik graag naar voren brengen, maar dan wel met een dosis humor. Alle items uit de Treasure collectie bevatten daarom grappige, herkenbare designs en zijn ontworpen met een dikke vette knipoog. Ik hoop dat klanten zich in de designs herkennen en telkens als ze hun Treasure sweater of shirt zien een glimlach op hun gezicht krijgen. Positive vibes verspreiden dus!” Speciaal voor The Goaldiggers Club deelt Kristel de Bie haar beste tips en tricks voor het opzetten van een succesvolle fashion webshop.

1. Creëer een helder concept

Kristel: “Ik ben ervan overtuigd dat het heel belangrijk is om een duidelijk concept te hebben. Er bestaan tegenwoordig zoveel winkels, webshops en merken met soortgelijke producten. Het is heel moeilijk om op te vallen in de massa. Een duidelijke boodschap, en alle communicatie hierop afstemmen, is naar mijn mening het allerbelangrijkste om succes te kunnen behalen. Op die manier kun je de doelgroep aan je binden en een trouwe fanbase opbouwen.”

2. Blijf jezelf bijscholen

Kristel:  “Om mezelf te blijven ontwikkelen heb ik verschillende cursussen gevolgd en enorm veel boeken over webshops en online marketing gelezen. Daarnaast wilde ik meer ervaring opdoen bij andere bedrijven en samenwerken met collega’s. Om deze reden heb ik de afgelopen jaren naast ZoYou ook nog parttime gewerkt voor andere webshops, waaronder de webshops van V&D en Tango Shoes. In al die jaren heb ik dus megaveel ervaring opgedaan.”

3. Besef dat je niet alles alleen hoeft te doen

Kristel: “Een belangrijke learning die ik heb meegenomen van ZoYou is denk ik wel dat je niet alles alleen hoeft te doen. Ik ben nogal een control freak en doe het liefst alles zelf. En als ik iets niet weet of kan, dan zoek ik het net zo lang uit totdat ik het wel weet of kan. Maar hier gaat natuurlijk veel tijd in zitten, terwijl er andere mensen zijn die dat perfect kunnen. Een voorbeeld: ik wilde altijd zelf alle product en sfeerfoto’s maken. Vaak tot grote frustratie omdat het net niet helemaal was zoals ik het wilde. Nu heb ik hier een vast team voor. Met dezelfde fotografe en modellen shoot ik nu om de zoveel maanden de nieuwe collecties. Zij begrijpen wat ik wil overbrengen en het resultaat is top! Kortom: het is oké om hulp te vragen of te zoeken zoeken! Je kunt onmogelijk alles zelf doen. En je bedrijf wordt hier alleen maar beter van, want jij kunt je focussen op de dingen waar je echt goed in bent.”

4. Zet door

Kristel: “Het geheim van een succesvolle webshop is zonder twijfel doorzettingsvermogen. Verwacht niet dat je binnen een week of een maand of zelfs binnen een jaar al binnenloopt. Een eigen webshop runnen is heel hard werken. Ik denk dat veel mensen dit onderschatten. O ja en blijf goed om je heen kijken, wat zijn de trends op marketinggebied? Wat doen de concurrenten? Wat krijg je als feedback van bestaande klanten? Je moet steeds proberen om manieren te vinden om je webshop nog beter te kunnen maken. Omdat ik deze vraag vaker krijg ben ik ook bezig met het schrijven van een e-guide, om zo andere vrouwen te kunnen helpen met het starten en succesvol maken van hun eigen webshop.”

5. Gewoon doen

Kristel: “Mijn advies aan ambitieuze goaldiggers die ook graag een fashion webshop willen openen? Gewoon doen! Bedenk een duidelijk concept, maar blijf niet te lang hangen in het perfectioneren hiervan. Ga gewoon aan de slag, want door te doen leer je het meest en kom je steeds een stapje dichter bij je doel. You can do it!”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic