Word member Sluit je aan bij de club

Geen budget? Met deze (gratis!) tricks zet jij je merk in de markt

Investeren is onlosmakelijk verbonden met ondernemen, maar je kunt je geld natuurlijk maar één keer uitgeven. Gelukkig zijn er talloze manieren waarop jij je merk zónder budget in de markt kunt zetten.

1. Zet je website in je e-mailhandtekening

We don’t know about you, maar wij e-mailen de gehele dag erop los met opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers. Zet daarom je website in je handtekening en/of een link naar een representatief social media kanaal om jouw merk onder de aandacht te brengen. Een exclusieve offer is ook een interessante mogelijkheid om degene met wie je mailt naar je website (en dus: jouw business!) te trekken.

2. Maak minstens één social media account aan

Facebook, Instagram, Pinterest, Snapchat… Er zijn uiteenlopende online kanalen waarop je jouw brand story kunt delen. Voor nada noppes. Kies voor een kanaal dat het beste bij jouw merk past en waar de kans het grootst is dat jij jouw potentiële klant gaat vinden. Als bruidsfotograaf is een medium als Instagram bijvoorbeeld heel interessant, omdat hier de focus ligt op beeld en de grootste groep actieve gebruikers (jonge) vrouwen zijn (Bron: Omnicore Agency).

3. Vraag om testimonials

De key tot een succesvolle marketingstrategie is niet dat jijzelf roept hoe goed je dienst of product wel niet is, maar juist dat klanten dit wereldkundig maken. Vraag na een succesvolle samenwerking dan ook aan hen of ze een testimonial zouden willen schrijven. Dit versterkt je merkpositie en kost je verder helemaal niets.

4. Verstuur een nieuwsbrief

Entrepreneur Aranka van der Voorden zei het al tijdens de Goaldigger Sessions: onderschat de kracht van nieuwsbrieven niet. Met behulp van een online programma als Mailchimp kun jij gratis je merk versterken. Let hierbij wel dat het géén ellenlang promotiepraatje wordt, maar dat je de lezer inhoudelijk echt iets waardevols biedt dat aansluit op je merk. In dit artikel kun je lezen hoe je de perfecte nieuwsbrief samenstelt.

5. Werk samen met anderen

Teamwork makes the dreamwork. Organiseer samen met een andere ondernemer uit jouw werkveld bijvoorbeeld een online webinar om het bereik van jullie business te vergroten of ga samen live op Facebook en Instagram. Zo maakt haar netwerk kennis met jouw diensten en vice versa. Bovenal interessant wanneer jullie businesses elkaar écht aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan een weddingplanner en een wedding photographer.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic