Word member Sluit je aan bij de club

Met deze tips van 9 succesvolle businessvrouwen houd jij in drukke tijden focus op je goals

Het einde van het jaar nadert en dat betekent vaak drukke tijden. Drukte maakt het vaak extra lastig om focus te houden op je goals. Met deze insights van 9 succesvolle businessvrouwen blijf jij in drukke tijden gefocust op je goals.

1. Blijf je afvragen waarom je iets doet


Esmee Trouw, blogger Esmeetrouw.com en founder en Supermooi Media: “Ik zeg liever nee tegen het geld als de opdracht niet bij mijn visie aansluit”

“Ik kreeg ooit een aanbieding van een merk, wat niet heel erg goed voelde. De klus paste niet echt bij mijn visie voor mijn bedrijf, maar er stond wel een goed bedrag tegenover. Dit gebeurde ook op een moment dat niemand in mijn omgeving geloofde in mijn bedrijf en iedereen mij ook adviseerde de opdracht aan te nemen, zodat ik er eindelijk geld mee kon verdienen. Het is zo moeilijk als je die druk voelt, om dan nee te zeggen. Maar ik heb het niet gedaan, want ik wist wat ik wilde en waar ik heen wilde met mijn bedrijf. En die klus paste daar gewoon niet bij. Ik dacht toen “Ik zeg nu liever nee tegen het geld en dat ik dan maar langzamer groei. Dan komt er later wel een goede klus op mijn pad, waar ik dan het dubbele voor kan vragen”. En zo is het uiteindelijk ook gelopen.”


Denise Mulder, co-founder Outseen: “Ik heb vaak het gevoel dat wij kansen missen, als wij een opdracht niet aanpakken. Dat is een enorme valkuil.”

“Het is belangrijk bij iedere opdracht je af te vragen of het je verder brengt bij je goal, of dat je ‘tijd aan het verdoen bent’ omdat je hoopt dat er hierna iets beters uitrolt. Ik heb vaak het gevoel dat we kansen missen als we bepaalde opdrachten niet aanpakken omdat deze niet bijdragen aan ons doel. Er gaat dan van alles door mijn hoofd: ‘wat als we dit wel hadden gedaan?’ ‘Welke andere opdracht had er misschien hierna uitgerold wat wel dichter bij ons ligt?’. Hierdoor heb ik de neiging om op heel veel dingen ‘ja’ te zeggen en vervolgens te druk zijn met opdrachten die ons niet veel verder helpen. Dit is een enorme valkuil. Vooral in het begin heb je natuurlijk niet altijd de luxe om je opdrachten uit te kiezen. Maar blijf jezelf altijd afvragen of dit echt bijdraagt aan je visie.”


Sara Rosalie, founder Sara Rosalie Cosmetics:”Ik stel een why-how-what op, zodat ik weet waarom ik het doe.”

“Ik werk vanuit een strategisch plan waarin ik ook een why-how-what heb opgesteld. Doordat ik weet waarom ik dit doe, blijft ik gefocust. Op sommige dagen vraag ik me weleens af waarom ik hier in godsnaam aan ben begonnen. Dan plan ik brainstorm met leuke en interessante mensen in en heb ik zo de drive weer te pakken.”


Lisa Stel, founder Lisa Goes Vegan:
“Je tijd is kostbaar, dus vraag jezelf altijd af of je jouw tijd goed besteed.”

“Er was een tijd dat ik alles aanpakte. Ik zei ‘ja’ tegen elke klus wat op mijn pad kwam. Ik werkte hierdoor 24/7 en was bezig met allerlei dingen voor ‘erbij’. Op een gegeven moment stond ik op en dacht ik ‘wat ben ik eigenlijk in godsnaam aan het doen?’. Alles leuk en aardig, maar wat is mijn focus eigenlijk? Ik ben toen mijn goals gaan tekenen en dat helderde veel voor mij op. Ik zeg nu tegen 90% van de aanvragen ‘nee’. Ik las een metafoor in een boek en vond dit zo toepasselijk: ‘Wees geen drenkeling die alle kanten op wordt gegooid, maar wees een duiker die recht op zijn doel af gaat’. Je tijd is kostbaar, dus vraag jezelf altijd af of je jouw tijd goed besteed. Vraag je ook af of dit werk jou dichterbij je goal brengt. Is dat niet zo? Dat is niet erg, maar zet het dan wel lager op je prioriteitenlijstje.”

 

2. Plan reflectiemomenten in


Kiki Rigters & Karen van Duijvenbode, founders Kee & Kee
:
“Wij blijven praten over welke kant wij op willen.”

“Als je in een lekkere flow zit met opdrachten en klanten, vergeet je soms welke kant je op wilt. Om dat te voorkomen, blijven wij praten over welke kant wij op willen. Dan heb je het door als je werk niet meer aansluit op je visie. Wij hebben bijvoorbeeld veel commerciële klussen, maar willen met ons bedrijf ook andere soort klussen. Doordat wij over ons doel blijven praten, kwamen wij met de oplossing om zelf klussen te creëren en klanten te laten zien wat wij nog meer kunnen. Je moet dus af en toe bijsturen. Maar dat weet je alleen als je blijft reflecteren op wat je doet.”


Erika Geraerts, founder Frank Body:
“Stop af en toe even, zodat je stilstaat bij wat je iedere dag leert. “

“Ik herinner me een periode waar ik van meeting naar meeting ging en als ik een slechte dag had, dan voelde ik mij ook heel slecht. De dagen vliegen voorbij waardoor je niet stil staat bij alles wat je doet. Ik moest toen even stoppen. Ik dacht ‘er moet vast wel iets goeds uit deze dag gekomen zijn’. Of als het toch iets slechts was, wat had ik er dan van geleerd? Of wat heb ik opgemerkt? Daarom schrijf ik elke avond voordat ik ga slapen drie dingen op: wat vandaag echt goed voor mij heeft gewerkt, wat ik vandaag heb geleerd en wat ik vandaag heb opgemerkt. Ik schrijf geen heel dagboek. Mijn pen en papier liggen altijd naast mijn bed en het kost mij maar een paar minuten tijd. Hierdoor zie ik patronen in de dingen die ik doe en leer ik wat goed voor mij is, wat werkt en waar ik mijzelf in kan verbeteren om dichter bij mijn doel te komen.”


Denise Kim Mulders & Celeste Filius, founders Outseen: “Plan tijd in om te bedenken wat je volgende stap wordt.”

“Soms hebben wij het zo druk met verschillende opdrachten, dat wij geen tijd hebben om samen om de tafel te zitten en te bedenken wat de volgende stap wordt. Juist in die drukte verlies je de focus. Dus ondanks dat je het heel druk hebt, moet je altijd tijd inplannen voor een to-do list. En dan niet voor alle opdrachten die je nog moet afronden, maar een aparte lijst met de dingen die je nog moet bespreken of doen voor je bedrijf, bijvoorbeeld het uitbesteden van werk, zodat je kunt groeien.”

 

3. Neem voldoende breaks


Ronja Brall, founder Riverstones: “Wanneer je je hoofd leeg maakt, maak je ruimte voor nieuwe ideeën.”

“Laatst betrapte ik mijzelf erop dat ik te veel in een korte tijd wilde doen. Ik ging van de ene mail naar de andere, hup naar mijn to do list en dan nog even mijn appjes en social media snel bijwerken. Ik was van hak op de tak aan het werk en merkte dat ik verslaafd raakte aan mijn telefoon. Ik heb toen besloten mijn telefoon vaker weg te weg te leggen en meer te mediteren en naar yoga te gaan. Hierdoor maak ik mijn hoofd leeg en heb ik meer ruimte om nieuwe ideeën te laten ontstaan, waardoor ik mijn bedrijf kan laten groeien.”


Erika Geraerts, founder
Frank Body: “Mijn business-partners en ik dachten voorheen dat door meer uren te maken, wij meer succes zouden boeken. Dat is gewoon niet waar.”

“Mijn businesspartners en ik kregen op een gegeven moment door dat toen wij wel tijd voor onszelf namen, wij veel efficiënter werden. Toen ik net twee jaar mijn bedrijf had opgezet, maakte ik bijna geen tijd voor mijzelf en vrienden en familie. Mijn businesspartners en ik dwongen onszelf absurde uren te maken en hadden geen leven buiten ons werk. Wij dachten ‘hoe meer uur je werkt, hoe succesvoller je bent’, maar dat is gewoon niet waar. Nu ik zorg voor voldoende rust en tijd voor de belangrijke mensen in mijn leven. Ik ben hierdoor juist meer gefocust.”


Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

 

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic