Word member Sluit je aan bij de club

The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski deelt 5 tips voor inspiratie + haar nieuwe goal

Eve Tomaszewski begon The Goaldiggers Club geïnspireerd door de ondernemende vrouwen die ze ontmoette voor haar werk. Inmiddels is ze met haar platform zelf een grote inspiratiebron voor vrouwen. Een interview met Eve leek mij dus wel op zijn plaats. Eve wordt omringd door inspiratie, maar wat raakt haar? Wat inspireert haar? Eve deelt 5 tips voor een inspiratieboost.

Fotografie: Jeannette Huisman

Maar eerst even terug naar de basis. Natuurlijk kennen jullie Eve al, maar hoe begon het ook al weer. Na haar studie Redactie en Mediaproductie ging Eve aan de slag als editor voor verschillende websites en bladen. In haar bestaan als freelance ondernemer kreeg ze met van alles te maken. Onzekerheden, eenzaamheid. “Dan was het fijn om te sparren met vrouwen in mijn omgeving. Die behoefte hebben heel veel vrouwen, maar niet iedereen heeft een fijn netwerk om op terug te vallen.” Het idee voor The Goaldiggers Club was geboren.

Toch duurde het een tijdje voor The Goaldiggers Club er ook echt kwam. Eve wachtte op het perfecte moment, maar had een tegenslag nodig om zich te realiseren dat het perfecte moment nooit ging komen. “Mijn vriend maakte het uit en mijn ouders gingen scheiden. Je denkt dat je het voor elkaar hebt, maar het kan toch altijd misgaan. De tegenslagen waren een motivatie en het opzetten van The Goaldiggers Club was ook een beetje therapie.” Dus als jij nog steeds wacht op dat perfecte moment: niet doen. Niet alles hoeft perfect. Ga gewoon beginnen. Perfectionisten die dit nu lezen en daar een beetje rillingen van krijgen: we feel your pain, het is niet makkelijk.

Op dit moment heeft Eve haar werk als editor voor de bladen op een lager pitje gezet en richt ze zich full focus op The Goaldiggers Club en het inspireren van ondernemende vrouwen met verhalen die hen supporten op hun weg naar succes. Haar grootste goal van dit moment: ondanks dat ze het soms lastig vindt -“Ik vergeet mijzelf vaak in het delen van verhalen”- wil Eve graag ook meer van haar eigen verhalen en ervaringen gaan delen. “Ik geef tips en tricks vanuit The Goaldiggers Club, maar het is goed om te weten dat Eve, de persoon en de ondernemer, ook tegen dingen aanloopt. Ik vind het belangrijk om die kwetsbare kant ook te laten zien. Daarmee inspireer je anderen om ook op de momenten dat het minder gaat door te gaan.”

Een tip die Eve Tomaszewski elke vrouw zou willen meegeven? “Vrouwen moeten zich niet laten beïnvloeden door wat anderen doen. We gunnen elkaar veel te weinig. We moeten elkaar juist als inspiratie zien, elkaar helpen. Dat verschil begint bij jezelf.” Dus wees niet geïntimideerd, maar geïnspireerd. “Echt, je voelt je een gelukkiger mens als je minder met anderen bezig bent.” Naast deze tip deelt Eve vandaag nog 5 andere tips & tricks voor de ultieme inspiratieboost.

1. Schrijf een mantra op een briefje en leg deze op een zichtbare plek als reminder

“De mantra waarnaar ik op dit moment leef is: Success is liking yourself, liking what you do and how you do it. Ik ben heel erg streng voor mezelf. Het is nooit goed genoeg en het kan altijd beter en sneller. Door deze instelling heb ik veel bereikt, maar het is ook belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je bereikt hebt en daar gewoon gelukkig mee zijn. Soms heb ik daar reminders voor nodig. Ik kies mijn mantra’s naar mijn behoeftes en schrijf deze op een briefje dat ik op mijn nachtkastje leg of op de spiegel hang als de ultieme reminder.”

2. Laat je inspireren door andere vrouwen

“Vrouwen die iets voor andere vrouwen doen vind ik inspirerend en ik laat me graag door hen inspireren. Ik heb bewondering voor alle vrouwen die de ballen hebben om door te pakken en voor hun dromen te gaan en daarin ook open durven te zijn over hun tegenslagen. Emilie Sobels heeft met Hashtag Workmode dezelfde missie als ik om vrouwen met elkaar te verbinden. Olcay Gulcen is voor mij ook een voorbeeld. Olcay staat altijd open om haar kennis te delen en andere vrouwen te helpen en was spreker tijdens de laatste editie van Goaldigger Sessions waar ze open was over haar succes, maar ook tegenslagen deelde. Ik vind het mooi als vrouwen zich kwetsbaar opstellen, dan ontstaat er iets moois en kunnen we op een bijzondere manier met elkaar connecten.

3. Lees boeken die jou dichter bij je goals brengen

“Op dit moment ligt bij mij ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey op mijn nachtkastje. Een boek dat inzichten geeft hoe je je goals kunt bereiken en hoe je als persoon in het leven wil staan terwijl jij je goals behaald. Speciaal voor mij is het boek Outliers: the story of success van Malcolm Gladwell. Dit boek kreeg ik ooit van een succesvolle man die het boek alleen gaf aan mensen waar hij vertrouwen in had. Best wel bijzonder.”

4. Volg Cleo Wade op Instagram

“De quotes van illustrator Cleo Wade (https://www.instagram.com/cleowade/) inspireren mij altijd. Ik houd heel erg van tekst en ben dol op quotes. Mijn favoriete van haar is: You can definitely get places without bravery or risk-taking…I am just not sure they get you to any of the places you would actually want to go. That’s all. Die kwam bij mij binnen. Het is goed om jezelf te blijven uitdagen en risico’s te nemen. Het is een grote uitdaging om jezelf uit je comfortzone te halen, maar o zo belangrijk.”

5. Laat de boel de boel als je even geen inspiratie hebt

“Als je geen inspiratie hebt is het goed om alles even naast je neer te leggen. Op momenten dat ik geen inspiratie heb ga ik graag wandelen in het Vondelpark. Wandelen in het Vondelpark met een green juice brengt me tot rust, maar ik sta eigenlijk nooit helemaal uit. Mijn gedachten zijn mijn grootste vriend, omdat er mooie ideeën door ontstaan, maar ook mijn ergste vijand op momenten dat ik mezelf helemaal gek maak als iets niet goed genoeg gaat voor mijn gevoel. Yin yoga helpt ook goed om alle gedachten even los te laten.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marloes Berghege

Marloes is freelance schrijver en probeert met woorden dagelijks vrouwen te inspireren en te entertainen. Ze schrijft onder andere voor &C en Girls Love 2 Run. Marloes houdt ervan om zichzelf uit te dagen en neemt haar dromen bloedserieus. Better an oops than a what if.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic