Word member Sluit je aan bij de club

Lisa Stel, founder Lisa Goes Vegan, deelt 5 tips voor een succesvolle personal (online) brand

Lisa Stel (27), bekend van haar blog Lisa Goes Vegan, besluit vijf jaar geleden alleen nog maar plantaardig te eten en dit te delen via haar website. Inmiddels heeft ze 41,9 duizend volgers op Instagram, won ze in 2016 de ‘Beste Vegan Blogger’ Award en dit jaar won haar boek ‘Lisa Goes Vegan’ de award voor ‘Beste Vegan Kookboek’. Lisa weet als geen ander hoe je een succesvolle personal (online) brand op te zetten en deelt haar 5 beste tips.

 

Foto: Marilyn Bartman

1. Geef je klanten altijd persoonlijk aandacht

Lisa: “Klanten waarderen het als je de tijd voor ze neemt, al is het maar een bericht van één zin. Ze onthouden hierdoor sneller je naam en zullen eerder terugkomen. Ik plan voor het beantwoorden van vragen tijdsblokken in mijn agenda, om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Mijn antwoorden zijn ook al wat gestandaardiseerd, omdat ik vaak dezelfde soort vragen krijg. Ik spreek mijn klanten altijd aan bij hun voornaam om het persoonlijk te maken. Dus als Joke mij een bericht stuurt, start ik mijn antwoord altijd met ‘Hi Joke’. Verder ben ik tijdens workshops en lezingen altijd te benaderen voor vragen. Ik concentreer mij tijdens dit soort events ook niet op de sales, maar juist op de interactie met de klant. Klanten vinden het fijn om persoonlijk met je te spreken en vragen te stellen. Dat versterkt de band.”

2. Focus op je huidige klanten, niet op potentiële klanten

Lisa: “Je kunt beter focussen op de tien klanten die al voor je staan, dan te schreeuwen met acties naar 100 nieuwe klanten. Je hoeft die tien klanten niet meer over te halen, want ze zijn al enthousiast. Het enige wat je hoeft te doen voor je verkoop is het op een leuke manier laten zien. Zij zullen hun enthousiasme weer delen met andere mensen, waardoor je ook groeit. Het is beter om langzamer te groeien in klanten die betrokken zijn, dan snel te groeien in klanten die je naam weer vergeten, want daar bouw je nooit een langdurige relatie mee op. Ik doe dit bij mijn lezers door ze echt onderdeel te maken van mijn bedrijf, zodat ze zich ook betrokken blijven voelen. Ik vraag bijvoorbeeld waarover zij willen lezen, ik geef ze previews van mijn content en laat ze meedenken over recepten voor in mijn boek.”

3. Spreek je doelgroep altijd aan met ‘je’ in plaats van ‘jullie’

Lisa:Je bent als merk veel persoonlijker als je de doelgroep aanspreekt met ‘je’ in plaats van ‘jullie’. Je hebt vast wel eens tijdens een een workshop of lezing meegemaakt dat de presentator vraagt ‘Wat vinden jullie?’. Het hele publiek kijkt elkaar aan en denkt ‘wie gaat er nu iets zeggen?’. Het werkt veel beter als je iemand uitkiest en vraagt ‘Wat vindt jij?’. Zo spreek je iemand direct aan en krijg je veel sneller antwoord. Realiseer altijd dat je doelgroep uit individuen bestaat en niet uit een groep die samen achter de computer zit.”

4. Wees transparant, ook na tegenslagen

Lisa: “Klanten verwachten eerlijkheid. Als bedrijf moet je wel enigszins commercieel denken om te bestaan en is het soms een lastige afweging om gevoelige informatie te delen. Maar om zo authentiek mogelijk over te komen, moet je ook transparant zijn over de fouten die je maakt. Zo had ik bijvoorbeeld ooit een klus, die ik niet had moeten aannemen. Het voelde al vanaf het begin niet goed, maar ik had toen echt een klus nodig en dit kwam op mijn pad. Het is uiteindelijk beter om te doen wat bij je visie past en niet voor het geld te kiezen. Dat levert je op de lange termijn meer op. Ik kreeg  na die klus heel veel shit over mij heen van mijn lezers. Ik ben toen open geweest en heb mijn fout toegegeven. Hierdoor zijn mijn lezers mij wel trouw gebleven.”

5. Blijf bij jezelf

Lisa: “Besef dat je niet iedereen blij kunt maken. Niet iedereen gaat je leuk vinden en dat is ook helemaal niet erg. Vaak gaan ondernemers daar de fout in, omdat ze iedereen willen pleasen en zich hierdoor gaan aanpassen of van koers veranderen. Durf ergens voor te kiezen en houd je vast aan waar jij voor staat. Alleen dan blijf je authentiek.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic