Word member Sluit je aan bij de club

Verhoog je productiviteit met deze 9 reminders

Wil je productiever werken en daardoor meer voor elkaar krijgen? We delen 9 reminders om je productiviteit te verhogen.

Tekst: Annemiek den Boer

1. Maak een weekplanning


A Sunday well spent brings a week of content. Maak voordat je werkweek begint op zondagavond een overzicht van wat je die week moet doen. Schat hoe lang je met elke taak bezig bent, wanneer je er aan moet zitten om het tijdig af te hebben en plan het in. Zo push je jezelf om binnen de tijd te blijven en voorkom je dat je onnodig lang met een taak bezig bent. Een ander voordeel: je maakt minder snel onrealistische planningen, waarin je eigenlijk veertien uur in één werkdag wilt stoppen.

2. Maak een to-do lijst met prioriteiten

Maak een to-do lijst en zorg ervoor dat je bij het samenstellen altijd helder hebt wanneer en hoe laat iets af moet zijn zodat je gemakkelijk je prioriteiten kunt bepalen. De belangrijke taken komen bovenaan het lijstje, de minder belangrijke taken eronder en de minst belangrijke taken daar weer onder. Verplicht jezelf om de lijst van boven naar onder af te werken. Pas op: doe niet de leukste dingen eerst. En vergeet vooral niet de taken die je hebt gedaan af te vinken! Dat geeft overzicht en het motiveert. Vergeet aan het einde van de dag niet naar je to-do lijst te kijken. Het geeft een positieve boost om te zien wat je allemaal voor elkaar hebt gekregen.

3. Focus


Een mailtje beantwoorden terwijl je ondertussen nog tien andere tabbladen open hebt staan en je ook nog aan de telefoon hangt moet je niet doen. Het killt je productiviteit. Klik je tabbladen weg, zet je social media uit en focus je op één taak. Het voelt misschien alsof je niet zo hard werkt, omdat we het zo gewend zijn om altijd druk, druk, druk te zijn, maar je zult zien dat je je taken zo veel sneller af krijgt. We promise!

4. Gebruik een notebook


Zorg altijd dat je een notitieboekje bij de hand hebt waarin je de ideeën die in je opkomen kunt opschrijven. Soms gebeurt dat ’s nachts als je eigenlijk moet slapen en soms overdag als je eigenlijk een e-mail moet schrijven. Schrijf op! Door het op te schrijven verplaats je het idee van je hersenen naar je notebook en blijf je er niet over nadenken. Daardoor creëer je weer ruimte in je hoofd om te focussen op de dingen die nu gedaan moeten worden.

5. Creëer een moment voor je e-mail


Check je ’s avonds voordat je naar bed gaat en ’s morgens voordat je onder de douche stapt of je nieuwe mail hebt? Stop ermee! Je hoeft niet 24/7 bereikbaar te zijn. Plan tweemaal per dag een mail moment in om je e-mails weg te werken. Tip van Sanny Verhoeven: doe dit niet meteen aan het begin van de ochtend, maar zorgt ervoor dat je al één taak van je to-do lijst hebt gedaan. Onthouden: er bestaan geen awards voor snelste mailreactie, dus we hoeven ook geen moeite te doen die te willen winnen. Binnen een paar uur je e-mail beantwoorden is ook prima en zo kan je je richten op je to-do lijst van de dag en raak je niet continue afgeleid als je een bleep van binnenkomende e-mail hoort.

6. Plan me-time

Het is het eerste wat we wegstrepen in drukke tijden, maar het is net zo belangrijke als alle andere taken op je to-do lijst. Als je drie keer per week een avond op de bank wilt hangen, omdat je weet dat je dat nodig hebt om productief te zijn gun jezelf dat dan en plan het in. Het is écht zo: je me-time zorgt ervoor dat jij beter in je vel zit en productiever werkt. En wie productief werkt, heeft meer tijd. Zo kan je én met vrienden uit eten, én bankhangen én je werk afkrijgen! Daar houden we van.

7. Gebruik apps


Er zijn genoeg apps die je helpen om je tijd effectief te in te delen. Agenda’s, to do lijstjes en planningen, voor elke optie is een app. Wij op de redactie van The Goaldiggers Club kunnen geen dag zonder Basecamp. Een online programma waarmee je gemakkelijk to-do lijstjes maakt (én afstreept!) en taken over teams kan verdelen. Bonuspunten omdat je er ook bestanden in kan zitten en een messageboard hebt. Er is ook een app van, zo heb je altijd jouw to-do’s binnen handbereik hebt!

8. Take a break!


Ben je het overzicht even kwijt? Geen nood, dat hebben we allemaal wel eens. Neem een momentje voor jezelf. Loop een rondje, haal even een koffie. Je zult zien dat je met nieuwe energie weer aan je bureau schuift. Door even met iets compleet anders bezig te zijn geef je je hersenen de tijd om alle informatie te verwerken en kan je daarna betere beslissingen maken. En dus ook je taken beter verdelen!

9. Zorg goed voor jezelf


En vergeet niet te eten! Door onze vaak veel te strakke planningen vergeten we te eten, rustmomenten te nemen en soms zelfs te plassen -true story van Eve. Doe het toch. Je kan niet hard werken zonder genoeg energie! Zet daarnaast een fles water naast je neer die aan het einde van de dag leeg moet zijn. We beloven dat je je aan het einde van de werkdag veel beter voelt.

Beeld via Pinterest

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic