Word member Sluit je aan bij de club

Met deze mindsets blijf je gelukkig tijdens het najagen van je goals

Op je weg naar succes heb je soms wat tegenslagen. Uiteindelijk draait het om hoe je ermee omgaat. Take notes, want met deze drie mindsets blijf je gelukkig tijdens het behalen van je goals

Bron: Esmee Trouw

1. Ik focus op mijn goals, maar geniet ook van het proces ernaartoe

De weg naar je eindgoal is minstens zo belangrijk en het is belangrijk om ervan te genieten. Wees bewust van de stappen die je maakt en vier de kleine successen onderweg. Geniet van een geslaagde deal, een inspirerende businessreis of het maken van waardevolle contacten tijdens een netwerkvent. Elke stap op de weg naar succes brengt je verder. Hoe je die successen inziet? Houd elke dag in je agenda of notitieboek bij welke drie wins jij die dag hebt behaald om je te richten op vooruitgang en positiviteit.

2. Als een plan niet werkt, verander ik het plan en niet het goal 

Er zijn meerdere manieren om je goals te bereiken. Focus je dus niet op één plan en sta open voor wat op je pad komt. Geef aandacht aan wat er om je heen gebeurt en stel je flexibel op als iets onverwachts gebeurt en durf ook naar jezelf toe te geven als een plan niet werkt. Hoe eerder je dit aan jezelf toegeeft, hoe minder je blijft hangen in een negatieve mindset, omdat iets niet werkt. Daardoor maak je ruimte om oplossingingsgericht te denken en kom je sneller weer op het pad richting je goals met een gelukkige mindset.

3. Ik accepteer dat er ook dagen tussen zitten dat het minder gaat

Onthoud dat je als ondernemer elke dag blijft leren. Bij leren hoort vallen en opstaan. Zie het niet meteen als falen als iets niet goed gaat. Door te accepteren dat er ook dagen tussen zitten dat het minder gaat voorkom je dat je in een negatieve mindset blijft hangen. Analyseer wat er niet goed ging en hoe je dit kunt verbeteren. Zo maak je helder voor jezelf waardoor het mis ging en wat je volgende stap wordt. Met zo’n aanpak kom je juist dichterbij je goals.

Let’s talk

Hoe zorg jij voor een happy worklife? Deel het hieronder in de comments!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic