Word member Sluit je aan bij de club

3 gouden netwerk tips van Tess van Daelen, freelance journalist en founder TESSTED

Tess van Daelen (32) is freelance journalist, oprichter van haar persoonlijke platform TESSTED.com en fervent Instagrammer (@tessvandaelen). Ze is inmiddels tien jaar werkzaam als zelfstandig ondernemer en weet als geen ander hoe waardevol een goed netwerk is. Met ons deelt ze haar drie gouden netwerktips inclusief enkele handige do’s en don’ts.

1. Uit je comfort zone
Tess: “Met alle sociale media kanalen zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als offline netwerken. Toch kan af en toe je gezicht laten zien op een borrel, verjaardag, opening of lancering je zomaar in contact brengen met die super getalenteerde webbouwer of leiden tot een grote, nieuwe opdrachtgever. Het is belangrijk om af en toe uit je comfort zone te stappen. Blijf niet de hele avond bij de mensen staan met wie je bent gekomen, kom juist bewust alleen en knoop eens een gesprek aan met een vreemde of iemand die je enkel via social media kent. Zeker met de ongedwongen sfeer van een event of borrel kan dat tot gezellige, leerzame en vruchtbare gesprekken leiden. Verwacht je bepaalde mensen te zien op een bijeenkomst? Stel jezelf dan bijvoorbeeld als doel op zeker drie van hen af te stappen. Check vooraf wel even hun sociale media, zodat je weet wat er speelt en een haakje hebt voor een gesprek.”

2. Zet je beste beentje voor
Tess: “Netwerken doe je vaak tijdens een ongedwongen feestje of borrel, maar neem het wel serieus. Doe je best om een goede indruk op de ander te maken. Kom op tijd, want vooral de ‘inloop’ van events is een handige netwerkkans, aangezien iedereen toch moet wachten tot het officiële moment. Zorg verder dat je er verzorgd uitziet en gekleed naar de gelegenheid of volgens de dresscode. Stort je niet op de bar en ga niet helemaal los qua hapjes; dat praat ook zo lastig.”

3. Houd het luchtig
Tess: “Je uiteindelijke doel mag dan misschien een zakelijke overeenkomst zijn, maar houdt het eerste gesprek vooral lekker luchtig. Anderen voelen het meteen aan wanneer jij alleen maar uit bent op een nieuwe deal en niet oprecht geïnteresseerd bent. Probeer een origineel gespreksonderwerp aan te snijden en zorg dat er wat te lachen valt. Dan blijf je de ander het best bij. Ga er ook niet vanuit dat je de volgende dag al een voorstel in je mailbox hebt. Zorg dat je niet té eager overkomt, maar laat wel weten dat je enthousiast bent. Wees geduldig en bouw eerst aan een goede relatie.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic