Word member Sluit je aan bij de club

Je bedrijf laten groeien? Zo stel je je dream team samen

Tijdens de Goaldigger Sessions in W Amsterdam gaven Olcay Gulsen (eigenaresse van SuperTrash en ST. Studio), Maddie Raedts (founding partner Influencer Marketing Agency) en Adine Tjeenk Willink & Danique Weeltink ( founders Nimbles) en Aranka van der Voorden (founder Fitgirlcode en PRetty Ambitious) tips hoe jij je bedrijf laat groeien door een dream team om je heen te verzamelen.

Foto: Mademoiselle Saloua Photography

Beeld door Mademoiselle Saloua Photography tijdens Goaldigger Sessions

1. Kies mensen die jou aanvullen
In een team kunnen werken, is vooral jezelf goed kennen. Weet waar je kracht ligt, en waar iemand jou kan aanvullen. “Wat betreft achtergrond zijn Emilie (Tabor red.) en ik geen match: ik ben de creatieveling, zij heeft een salesachtergrond. Toch maakt ons dit als team juist zo sterk. We vullen elkaar qua skills goed aan, waardoor IMA in korte tijd ook zo groot heeft kunnen worden.” Ook Danique Weeltink beaamd dit: “Ik ben geen manager, maar een frontrunner”, licht ze haar samenwerking met Adine Tjeenk Willink voor Nimbles toe. “Adine is juist heel goed in het aanvoelen van een bepaalde energie en we vullen elkaar hierdoor goed aan. Zij neemt het voortouw op de werkvloer, ik juist tijdens pitches.”

2. Investeer in talent
Zoals eerder was te lezen in de post over de Q&A met Olcay Gulsen was deze ondernemer bereid om te investeren in talent. “De eerste persoon die ik aannam voor SuperTrash was een freelance designer. Ik betaalde haar €15.000 per maand, terwijl ik mezelf nauwelijks €1500 uitbetaalde. Dit had ik ervoor over, omdat ik vertrouwde op haar skills. Zij was echt de motor van het bedrijf: ze zorgde ervoor dat dingen die we hadden bedacht ook daadwerkelijk werden uitgevoerd en had enorm veel kennis van de industrie en een sterk netwerk. Mede-dankzij haar is SuperTrash zo groot geworden.” Heb je geen budget? “Maak gebruik van de shared economy”, tipt Olcay. “Trade skills for skills.”

3. Durf de stap te nemen
We weten dat het verleidelijk is: alles zelf willen doen. Toch benadrukten alle girlbosses tijdens de Goaldigger Sessions dat het noodzakelijk is om werk uit handen te geven om te kunnen groeien. “Met een team kun je excelleren”, weet Olcay Gulsen. Ook Aranka van der Voorden benadrukt het belang van werk uit handen geven. “Fitgirlcode is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf en dit is mede-dankzij mijn sterke team. Deze is zo samengesteld dat ze onafhankelijk kunnen werken. Hierdoor kan ik me op andere aspecten focussen om het bedrijf te laten groeien.”

Bewaren

Bewaren

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic