Word member Sluit je aan bij de club

11 x de beste workspots in Amsterdam

Iedereen die wel eens thuis werkt, heeft het ervaren; er zijn dagen waar je volle gas vooruit kunt en heel veel taken afvinkt, maar er zijn ook dagen waarop je het huis uit moet omdat de muren op je afkomen. Dit zijn de 11 hotspots in Amsterdam voor meer inspiratie, focus of rust.

Workspots voor een betere focus

Als je je echt even moet concentreren, heb je meer aan een rustige werkplek.

Bron: Blue Amsterdam

Bij Blue Amsterdam verlaat je de hectiek van de stad en vind je de rust in de hoogte. Dit restaurant bevindt zich namelijk op de derde verdieping in de Kalvertoren en heeft een 360° panorama uitzicht over de stad. Rond drie uur is het hier piektijd, maar daarvoor en daarna kun je er rustig werken. Een goed moment dus om een break in te lassen en van het uitzicht te genieten met de verrekijkers die er staan!
Menu: koffie, thee en sapjes // ontbijt, lunch, sweet & snacks
Openingstijden:  ma – vrij :  11.00 – 18.30, di – wo: 10.00-18.30, do: 10.00-21.00, vrij – zat : 10.00 – 18.30, zon : 12.00 – 18.30
Adres:Winkelcentrum Kalvertoren, 3e etage, Singel 457, 1012 WP Amsterdam

In café restaurant Park in Hotel Arena ontsnap je even aan alle drukte om je heen. Je hebt hier uitzicht op het Oosterpark en een sfeervol interieur met veel licht. De ruimte is groot, dus je hebt er voldoende zitplaatsen. Zo kun je aan een tafel zitten, aan de bar of in een gezellige zithoek. Het menu bestaat grotendeels uit groente. Voor een healthy lunch zit je hier dus meteen goed.
Menu: allday menu met koffie, thee, sapjes, wijn & cocktails // ontbijtbuffet, lunch, diner & snacks
Openingstijden: zo – do: 07.00 – 24.00 uur, vrij – za: 08.00 – 01.00 uur
Adres: ’ s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam

Workspots voor netwerkuitbreiding, samenwerking en delen van tips

Werken in een omgeving met andere goaldiggers geeft je motivatie en inspiratie. Daarnaast kun je makkelijker om hulp vragen en tips met elkaar delen. Een café is hier vaak iets minder geschikt voor. Je kunt er dan voor kiezen om een vaste plek te huren bij een co-working space.

Bron: Hashtag Workmode

De all-female werkplek Hashtag Workmode is een co-working space waar je veel samen kunt werken met like-minded girlbosses.
Openingstijden: 09.00-18.00
Adres: locatie #1 Brouwersgracht 30hs, 1013 GW Amsterdam // locatie #2 Oudezijds Achterburgwal 188HS, 1012 DX Amsterdam

Voor meer afwisseling kun je ook kiezen voor gratis werkplekken waar andere flexwerkers werken en je je netwerk eventueel kunt uitbreiden.

Hotel Zoku biedt een Communal Working Space aan, waar je gratis kunt aanschuiven.
Openingstijden: 24 uur
Adres: Weesperstraat 105, 1018 VN Amsterdam

Het W Hotel is een ideale plek voor meetings en samenwerkingen. De W lounge heeft een mooi interieur met voldoende zitplek. Het is er daarnaast overdag vaak vrij rustig en je hebt een panorama uitzicht over het centrum van Amsterdam. Hier vindt ook ons event Goaldigger Sessions (klik hier de highlights van de laatste editie) plaats.
Openingstijden: 24 uur
Adres: Spuistraat 175, 1012 VN Amsterdam

Workspots voor een creativiteitboost

Inspiratie nodig? Een omgeving waar veel gebeurt en veel interessants te ontdekken is, stimuleert de creativiteit.

Bron: Hoxton Hotel Amsterdam

Caffenation in de buurt van Hoofddorpplein is een plek die je meteen prikkelt. Het creatieve interieur, de verscheidenheid aan muziek en de heerlijke koffie maakt dit de ideale werkplek voor een creativiteitsboost.
Menueigen geroosterde koffie, thee (verse munt en gember), sapjes & cakes
Openingstijden:  ma – vrij :  8.00 – 18.00, zat : 9.00 – 18.00, zon : 10.00 – 18.00
Adres: Theophile de Bockstraat 37, 1058 TX Amsterdam

Door het interieur met veel planten en bamboo, de open ruimte met hoog plafond en de coconut cocktails, bevind je je bij Coffee & Coconuts even op een tropisch eiland. De menukaart is daarnaast echt het benoemen waard, want zowel de koffie, als de verschillende sapjes én het eten is er heerlijk. Dit pareltje in de Pijp trekt wel veel bezoekers, waardoor het slim is om vroeg in de ochtend te gaan.
Menu: all day menu met koffie, thee, eigen mixed sapjes // ontbijt, lunch, diner & cakes
Openingstijden: ma – zo:  8.00 – 23.00
Adres: Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam

Als je fijner werkt in een iets rustigere sfeer, is Cloud Art & Coffee een goede plek om te werken. Deze gallery in het centrum is klein, maar heeft genoeg hoge tafels bij het raam en een aantal picknicktafels waar je kunt zitten en werken. Ze serveren, zoals zij het noemen, specialty koffie en er hangt veel inspirerende kunst om je creativiteit weer op gang te brengen.
Menuspecialty koffie, thee, sapjes van JUICE LAB, healthy snacks & cakes
Openingstijden: ma – vrij :  8.00 – 18.00, zat : 9.00 – 18.00, zon : 10.00 – 18.00
Adres: Prinsengracht 276, 1016 HJ Amsterdam

Ook het Hoxton hotel in het centrum is een creatieve omgeving. Met het speelse interieur en indrukwekkende fotografie, mag deze fijne werkplek niet in het rijtje ontbreken.
Menu: koffie, thee, sapjes & cocktails // ontbijt, lunch, diner & snacks
Openingstijden hotel: 24 uur
Openingstijden restaurant: zon – woe : 07:00 – 01:00, do tot zat: 07:00 – 02:00
Adres: Herengracht 255, 1016 BJ Amsterdam

Workspots voor in het weekend

Een freelance worklife betekent dat je soms ook in het weekend door moet werken. Het kan dan echt een struggle zijn om buitenshuis een rustige werkplek te vinden.

Een tip om een rustig café te vinden voor het weekend, is om altijd op de uitkijk te zijn naar koffietenten, waar je ook naartoe gaat. Zo zijn alle bovenstaande tentjes door de weeks rustig, maar in het weekend erg druk. Schrijf de cafés met locatie op als je ze tegenkomt. Een online voorresearch is daarbij key, dan zie je meteen hoe de sfeer er is en Google geeft ook vaak op welke tijdstippen het het drukst is.

Bron: Kanarieclub

Piccolo
in West is een heerlijke plek met layed-back huiskamersfeer, veel planten, lekkere huisgemaakte sapjes en een warm interieur. En voor een lekkere avondhapje of een cocktail na het werk, zit je hier meteen goed.
Menukoffie, thee, sapjes, bier, wijn & coctails // lunch tapas, aperitieven & diner
Openingstijden: di – do: 11.00 to 21.00, vrij – zat: 11.00 to 22.30, zon: 11.00 to 21.00
Adres: Tollensstraat 53 a, 1053 RS, Amsterdam

De Kanarieclub is ook in het weekend niet te druk en daarnaast erg groot, waardoor het vinden van een tafeltje heel makkelijk is. Daarnaast is er een speciale tafel met veel stopcontacten en telefoonopladers waar je kunt aanschuiven en werken. Na het werk kun je hier ook nog heel lekker borrelen en dineren; het blijft immers weekend!
Menukoffie, thee, verse sapjes, bier, wijn & coctails // ontbijt, lunch, zoet, borrel & diner
Openingstijden: – do: 11.00 to 21.00, vrij – zat: 11.00 to 22.30, zon: 11.00 to 21.00
Adres: Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Let’s talk

Werkplekken die ook thuishoren in dit rijtje? Deel ze hieronder in de comments!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

 

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic