Word member Sluit je aan bij de club

Drie waardevolle tips waar élke ondernemer iets aan heeft

Tijdens de Goaldigger Sessions worden er waardevolle lessen en tips gedeeld waar werkelijk iedere ondernemer iets aan heeft: of je nu aan het begin van je carrière staat of al langer aan de top staat van je eigen bedrijf. Dit zijn waardevolle tips die werden gedeeld tijdens de Goaldigger Sessions.

Tekst: Femke Kamps
Fotografie: Mademoiselle Saloua Photography

 1. TEAMWORK MAKES DREAMWORK
Alle aanwezige speakers gaven toe: werken met een team is funest voor een top brand. Zoek mensen die je aanvullen. “Ik ben geen manager, maar een frontrunner”, licht Danique Wiltink haar samenwerking met Adine Tjeenk Willink voor Nimbles toe. “Adine is juist heel goed in het aanvoelen van een bepaalde energie en we vullen elkaar hierdoor goed aan. Zij neemt het voortouw op de werkvloer, ik juist tijdens pitches.” Ook Maddie Raedts, mede-oprichter van Influencers Marketing Agency, erkent de kracht van verschillen binnen één team. “Wat betreft achtergrond zijn Emilie (Tabor red.) en ik geen match: ik ben de creatieveling, zij heeft een salesachtergrond. Toch maakt ons dit als team juist zo sterk. We vullen elkaar qua skills goed aan, waardoor IMA in korte tijd ook zo groot heeft kunnen worden.”

2. VERTROUW OP JEZELF
Luisteren naar je onderbuikgevoel is ontzettend belangrijk als het op ondernemen aankomt. Het merendeel van de sprekers van de Goaldigger Sessions gaf aan dat hun bedrijf niet had bestaan of nooit zo groot had kunnen worden als ze niet naar hun intuïtie hadden geluisterd. “Tijdens mijn opleiding vonden mijn docenten het een belachelijk idee: een bureau die bemiddeld tussen merken en influencers”, aldus Maddie Raedts. “Toch voelde ik aan dat hier een markt voor was.” Dat Maddie Raedts en haar compagnon inmiddels een plek hebben veroverd op de Forbes 30 under 30 lijst, bewijst dat het een goede keuze was. Ook het succes van Olcay Gulsen, eigenaresse van SuperTrash en ST. studio, is mede te wijten aan haar intuïtie. “Er waren talloze mensen die mij voor gek verklaarden dat ik een modebedrijf wilde beginnen. Moet je voorstellen als ik naar deze mensen had geluisterd?”

3. WEES NIET BANG VOOR CONCURRENTIE
“Er is geen enkele markt waar jij de enige bent die iets doet. Zo wel, dan kun je jezelf ook achter de oren krabben of dit misschien een goede reden heeft”, aldus Olcay tijdens de Goaldigger Sessions. Ook Aranka van der Voorden, oprichter van Jogha, Fitgirlcode en Pretty Ambitious, benadrukte tijdens haar talk het belang van concurrentie. “Dat er concurrentie is, betekent dat er een markt is voor jouw dienst of product”, beaamt ze. “Daarnaast houd concurrentie je scherp en kun je er veel van leren. Ontdek bijvoorbeeld waar vragen blijven liggen bij de concurrentie en doe hier iets mee om je eigen bedrijf te verbeteren.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic