Word member Sluit je aan bij de club

Q&A Olcay Gulsen: de beste vragen tijdens Goaldigger Sessions + antwoorden

Goaldigger Olcay Gulsen was pas vierentwintig toen ze het merk SuperTrash opzette. Ze heeft inmiddels zonder twijfel haar strepen verdiend in de ondernemerswereld. Tijdens de tweede editie van Goaldigger Sessions op 10 september in W Amsterdam was ze bereid haar kennis te delen. Deze vragen én antwoorden willen we jullie niet onthouden.

Tekst: Femke Kamps en Fotografie: Mademoiselle Saloua Photography

Q. Wat zijn jouw tips om een groot en sterk netwerk op te bouwen?
A. “Het sociale zit van nature in me en dit heeft me zeker geholpen om een groot netwerk op te bouwen. Het gaat bij mij vanzelf. Bovendien ben ik brutaal genoeg om van me te laten horen en tegelijkertijd niet bang om de telefoon op te pakken. Daarnaast is het belangrijk om met mensen om te gaan die je écht leuk vindt. Niet alleen omdat je iets aan hen hebt. De mensen met wie je een oprechte klik hebt, zijn ook de mensen met wie je het beste zaken kunt doen. Je intuïtie voelt goed aan of je wel of niet met iemand kunt werken.”

Q. Je wilt je eenmanszaak laten uitgroeien tot een BV: wie is de eerste persoon die je aanneemt?
A.
“Met een team kun je excelleren. Met weinig budget kan dit ook door simpelweg gebruik te maken van de shared economy: trade skills for skills. Het is in ieder geval belangrijk om voor iemand te kiezen die een ander talent heeft dan jijzelf en waarvan je weet dat ze zullen leveren. De eerste persoon die ik aannam voor SuperTrash was een freelance designer. Ik betaalde haar €15.000 per maand, terwijl ik mezelf nauwelijks €1500 uitbetaalde. Dit had ik ervoor over, omdat ik vertrouwde op haar skills. Zij was echt de motor van het bedrijf: ze zorgde ervoor dat dingen die we hadden bedacht ook daadwerkelijk werden uitgevoerd en had enorm veel kennis van de industrie en een sterk netwerk. Mede-dankzij haar is SuperTrash zo groot geworden.”

Q. Wat is de belangrijkste eigenschap die je als ondernemer moet hebben?
A. “Wees authentiek. Je krijgt namelijk veel meer respect als je jezelf bent. Wat hier ook bij komt kijken, is dat je de vrijheid moet nemen om je overtuiging te delen. Dit zou je namelijk ook durven als bij vrienden bent en daar ben je –als het goed is- ook helemaal jezelf. Het kan zeker lonen als je als ondernemer hard bent, maar dit moet wel bij je passen. Doen alsof je een bitch bent heeft niemand ooit geholpen.”

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic